Με ελληνική παρουσία εορτάστηκαν τα 70 χρόνια της Διεθνούς Ένωσης Μοντέρνου Πεντάθλου (UIPM), που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου, παράλληλα με το ετήσιο συνέδριο.

Με ελληνική παρουσία εορτάστηκαν τα 70 χρόνια της Διεθνούς Ένωσης Μοντέρνου Πεντάθλου (UIPM), που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου, παράλληλα με το ετήσιο συνέδριο.
 
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου Τάσος Πανταζίδης εκτός από τις εθιμοτυπικές συζητήσεις είχε την ευκαιρία να κάνει σημαντικές επαφές για την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας. Αλλωστε στον σχεδιασμό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έχει δοθεί μεγάλη έμφαση για τη διάδοση του Μοντέρνου Πεντάθλου στην Ελλάδα, καθώς θεωρούν καίριας σημασίας την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα που ανέδειξε το αθλητικό ιδεώδες.
 
Οι εκπρόσωποι της UIPM έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τον σχεδιασμό της ΕΟΜοΠ, ενώ δεν έμεινε ασχολίαστο ότι φέτος η χώρα μας είχε συμμετοχές και σε διεθνείς διοργανώσεις, με αποκορύφωμα το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε ο Αγγελος Βασιλείου στο δίαθλο.
 
Στην λαμπρή εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου Κώστας Χαμπιαούρης, ο Σεΐχης του Κουβέιτ και πρόεδρος της Ένωσης των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών (ANOC) Αχμέντ Αλ Φαχάντ Αλ Αχμέντ Αλ Σαμπάχ και ο Γενικός Γραμματέας της Ολυμπιακής Επιτροπής της Κύπρου και Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου – Διάθλου, Στρατηγός Χαράλαμπος Λόττας. Στις εργασίες του συνεδρίου, υπό την προεδρία του Δρ Κλάους Σόρμαν αναδείχθηκε η προσήλωση της Ένωσης σε πρακτικές ορθής διακυβέρνησης και συνεργασίας. Παράλληλα, ο Διευθυντής των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων της ΔΟΕ κος Μπραμ Σέλεκενς παρουσίασε τις προτεραιότητες και τους στόχους της «Ολυμπιακής Ατζέντας 2020».
 
Ταυτόχρονα έγιναν εγγραφές νέων μελών όπως οι: Τζαμάικα, Παραγουάη, Ουγκάντα και Μαλάουι.
 
Στο gala των γενεθλίων της Ένωσης, παραβρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες, ενώ βραβεύθηκαν: οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2018 στο Μεξικό και του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Αστάνα του Καζακστάν, ο Αιγύπτιος Ομάρ Χοσσάμ (fair play), o Νοτιοκορεάτης Εουντζόνγκ Χόι (προπονητής της χρονιάς), η εθνική ομάδα της
Γαλλίας, ο Αιγύπτιος Αχμέντ Ελγκέντυ και η Ιταλίδα Έλενα Μικέλι (καλύτεροι νέοι αθλητές), ο Κορεάτης Γιουν Γουνγκλάε και η Λευκορωσίδα Αναστασία Προκοπένκο (καλύτεροι αθλητές), αλλά και ιστορικές προσωπικότητες του αθλήματος, όπως προπονητής Εντρέ Κόβατς, ο στρατηγός Χαράλαμπος Λόττας, ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ο Δρ Κλάους Σόρμαν, ο Ιταλός Ντανιέλε Μεσσάλα και πολλοί άλλοι.