Παρουσία σκοπευτών, εκπροσώπων των σκοπευτικών σωματείων, παραγόντων του αθλητισμού γενικότερα και επισήμων, διεξήχθη η ετήσια γιορτή της ΣΚΟΕ.

Παρουσία σκοπευτών, εκπροσώπων των σκοπευτικών σωματείων, παραγόντων του αθλητισμού γενικότερα και επισήμων, διεξήχθη το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, η ετήσια γιορτή της ΣΚΟΕ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας της Ομοσπονδίας και βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι αθλητές της.

Το Χρυσό μετάλλιο της ΣΚ.Ο.Ε στην Άννα Κορακάκη
Με την υψηλότερη διάκριση που απονεμήθηκε ποτέ σε αθλητή, το Χρυσό μετάλλιο της ΣΚ.Ο.Ε, τίμησε η Ομοσπονδία την Άννα Κορακάκη. Η απονομή έγινε σε ένδειξη αναγνώρισης για τις Διεθνείς επιτυχίες της Ελληνίδας σκοπεύτριας, με κορυφαία τα δύο μετάλλια στου Ολυμπιακούς Αγώνες του Ριο 2016. Ας μην ξεχνάμε ότι η Άννα Κορακάκη έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο το 2020, κατακτώντας το Χρυσό μετάλλιο με Παγκόσμιο ρεκόρ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2018!

Πρωταγωνιστές οι σκοπευτές και οι διακρίσεις τους

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στους σκοπευτές τους οποίους η Ομοσπονδία τίμησε για τις διακρίσεις τους. Οι διακρίσεις και τα μετάλλια που κατακτήθηκαν σε κορυφαίους διεθνείς αγώνες σταθερού, πήλινου στόχου και σκοποβολής IPSC είχαν την τιμητική τους.
Στο καλωσόρισμά του ο πρόεδρος κ. Αθανάσιος Παπαγεωργίου στάθηκε ρεαλιστικά στη σύγχρονη πραγματικότητα τονίζοντας: 

«Εύχομαι Καλή Χρονιά με ατομική και οικογενειακή ευτυχία σε όλους σας, και επιτυχημένη χρονιά για τη Σκοποβολή…

Ιδιαίτερα σημαντική θέση στην αποψινή μας εκδήλωση έχει η απονομή του Χρυσού μεταλλίου της ΣΚ.Ο.Ε. στην Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη για την κατάκτηση του Χρυσού μεταλλίου στο αγώνισμα του Πιστολιού Σπορ και του Χάλκινου μεταλλίου στο Αεροβόλο Πιστόλι στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας. Πέτυχε για πολλούς το ακατόρθωτο.

Με σκληρή δουλειά, βάζοντας τη Σκοποβολή ψηλά στις προτεραιότητές της, τα κατάφερε, Μας έκανε όλους Υπερήφανους.

Δίπλα από μια μεγάλη αθλήτρια βρίσκεται και ένας τεχνικός, ο Προπονητής της. Προπονητής της Άννας είναι ο Τάσος Κορακάκης, ο πατέρας της, τον οποίο θα βραβεύσουμε για τη δική του συνδρομή στην κατάκτηση των μεταλλίων από την Άννα.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια και ευχόμαστε παρόμοιες επιτυχίες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο.

Τα μετάλλια της Άννας και οι εξαιρετικές εμφανίσεις των άλλων αθλητών και αθλητριών μας, διαβεβαιώνουν ότι η Ελληνική Σκοποβολή εκτός από λαμπρό παρόν προδιαγράφει και ελπιδοφόρο μέλλον.

Για να εξασφαλιστεί όμως αυτό θα πρέπει όλοι εμείς να συνεχίσουμε με αυταπάρνηση και ενάντια στις αντιξοότητες να υπηρετούμε το αθλητικό ιδεώδες παρέχοντας στους Έλληνες αθλητές της Σκοποβολής τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για αγωνιστική προετοιμασία και συγχρόνως για την ανάπτυξη του αθλήματός μας σε όλη τη χώρα με σκοπό κτην ανάδειξη νέων ταλαντούχων αθλητών και αθλητριών.

Η πολιτεία από την πλευρά της οφείλει να αφουγκράζεται τις Ομοσπονδίες, να αξιολογεί το παραγόμενο έργο και ενσκύπτει στην επίλυση προβλημάτων με πνεύμα συνεργασίας πριν από την ανάληψη των οποιονδήποτε θεσμικών πρωτοβουλιών από μέρους της…» 

Το παρών έδωσε, όπως το συνηθίζει άλλωστε, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος, ο οποίος φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις επιτυχίες των Ελλήνων σκοπευτών, όπως και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος.

Αριστεία για τους κορυφαίους
Από τους βραβευθέντες με αριστείο διακριθέντες αθλητές την τελευταία διετία χαρακτηριστικά αναφέρονται.
2017
Άννα Κορακάκη
• Χρυσό μετάλλιο (385/400 + 241,2) Αεροβόλο Πιστόλι, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μονάχου, Γερμανία.
• Χάλκινο μετάλλιο (587/600 +26) Σπορ Πιστόλι, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μονάχου, Γερμανία.

Άρτεμις Κεφαλίδου
• Χρυσό μετάλλιο (62/75 +46) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πήλινου στόχου στο Σκητ Νεανίδων, Μπακού, Αζερμπαϊτζάν.
 
Εμμανουέλα Κατζουράκη
• 4η Θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πήλινου στόχου στο Σκητ Νεανίδων, Μπακού, Αζερμπαϊτζάν.

2018
Άννα Κορακάκη
• Χρυσό μετάλλιο (584/600 + 24,1) και κάρτα για τους Ολυμπιακούς Τόκυο 2020, Αεροβόλο Πιστόλι, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Changwon, Κορέα.
• Χρυσό μετάλλιο (587/600 +243,7) με Παγκόσμιο Ρεκόρ, Αεροβόλο Πιστόλι, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Fort Benning HΠA.
• Χρυσό μετάλλιο (582/600 +29) Σπορ Πιστόλι, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γκουανταλαχάρα, Μεξικό.
• Χρυσό μετάλλιο (575/600 +240,2) με Ρεκόρ Αγώνων, Αεροβόλο Πιστόλι, στους Μεσογειακούς Αγώνες, στην Taraggona, Ισπανία.
• Χάλκινο μετάλλιο (590/600 +29 Σπορ Πιστόλι, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Fort Benning HΠA.
• Χάλκινο μετάλλιο Μικτό Ομαδικό Αεροβόλο Πιστόλι με συναθλητή τον Διονύσιο Κορακάκη (767/800 + 416,7 Παγκόσμιο Κύπελλο Fort Benning HΠA.

Απόστολος Μπεχτσούδης
• Ασημένιο μετάλλιο, κατηγορία παλαιμάχων, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα IPSC με λειόκανα όπλα, Chateauroux, Γαλλία.

Διονύσης Κορακάκης 
• Χάλκινο μετάλλιο Μικτό Ομαδικό Αεροβόλο Πιστόλι με συναθλήτρια την Άννα Κορακάκη (767/800 + 416,7 Παγκόσμιο Κύπελλο Fort Benning HΠA.
• 4η Θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (577/600 + 197,4) Αεροβόλο Πιστόλι, Changwon, Κορέα.

Τιμητικές Διακρίσεις
Τάσος Κορακάκης 
• Για τη συμμετοχή του στις διακρίσεις των αθλητών και παιδιών του Άννας & Διονύση Κορακάκη.

Γιώργος Σαλαβαντάκης 
• Για τη συμμετοχή του στις διακρίσεις των αθλητών Αρτέμιδος Κεφαλίδου και Εμμανουέλας Κατζουράκη

Ειδικές Βραβεύσεις
Προσωπικότητες της Ελληνικής και Διεθνούς σκοποβολής που έγραψαν με χρυσά γράμματα το όνομά τους στην Παγκόσμια σκηνή.

Άγη Κασούμη 
Σχεδόν 40 χρόνια Πρωταθλήτρια Ελλάδος, Πανελληνιονίκης σε αγωνίσματα Τουφεκιών & Πιστολιών από το 1978 έως και το 2018, σημαίνων μέλος της Εθνικής Ομάδας για 35 χρόνια, με μεγάλες διακρίσεις και πολυάριθμα μετάλλια σε Παγκόσμια Κύπελλα, Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, Παγκόσμια Πρωταθλήματα, Βαλκανικούς Αγώνες, Διεθνή Μήτινγκ. Με αλεπάλληλες καταρρίψεις Πανελληνίων ρεκόρ, κάτοχος του ρεκόρ συμμετοχών Ελληνίδας αθλήτριας σε Ολυμπιακούς Αγώνες με έξι (6) συνεχείς συμμετοχές από το 1984 στο Λος Άντζελες έως και το 2004 στην Αθήνα. Αναλαμβάνει πλέον το πόστο της Ομοσπονδιακής προπονήτριας.

Διονύσης Γεωργακόπουλος
Πρωταθλητής στα αγωνίσματα πιστολιών, σημαίνων μέλος της Εθνικής και προολυμπιακής Ομάδας, Πανελληνιονίκης από το 1998 έως και το 2016. Έχει καταρρίψει κατά τη διάρκεια της σκοπευτικής του θητείας Πανελλήνια ρεκόρ και έχει συμμετοχές με διακρίσεις σε Βαλκανικούς Αγώνες, Παγκόσμια Πρωταθλήματα, καθώς επίσης και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σίδνεϋ 2000 και στην Αθήνα το 2004.

Βραβεύθηκαν επίσης οι χορηγοί των αθλητών της σκοποβολής και της ΣΚΟΕ.