Με τέσσερα ελληνικά μετάλλια ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading

Με την παρέλαση των Εθνών σηματοδοτήθηκε και επίσημα η έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Cheerleading που διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα 1-3 Ιουλίου 2022 με την παρουσία περισσότερων από 2000 αθλητών και αθλητριών από 21 χώρες.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Cheerleading JeffWebb κατά τον χαιρετισμό του ανέφερε: «Συγχαρητήρια στον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Cheerleading Μιχάλη Φουντεδάκη, την κυβέρνηση και τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη που κατάφεραν όλη η διοργάνωση να γίνει πραγματικότητα σε αυτές τις υπέροχες εγκαταστάσεις».   

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης κατά το καλωσόρισμα του δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι για την Ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η Ελλάδα διαθέτει Ομοσπονδία Cheerleading, η Ελλάδα διαθέτει την αγάπη και τη δύναμη να στηρίξει και την Παγκόσμια διοργάνωση cheerleading το Νοέμβρη στην Κρήτη» και συμπλήρωσε:  

«Ευχαριστώ τους αθλητές απ όλες τις χώρες που βρίσκονται στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η εγκατάσταση φιλοξένησε το 2004 τους Ολυμπιακούς Αγώνες, σήμερα το Πανευρωπαϊκό Cheerleading, στις 8 Σεπτεμβρίου τoRallyAcropolis και σε λιγότερο από ένα χρόνο το OAKA θα διαθέτει μόνιμη κλειστή εγκατάσταση για το άθλημα του cheerleading. Η στρατηγική της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού είναι να στηρίξουμε όλα τα αθλήματα».  

Την διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, η Υπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, ο περιφερειάρχης Αττικής  Γιώργος Πατούλης, ο κ. Γιώργος Αλικάκος από την ΕΘΝΟΑ και πλήθος επωνύμων τόσο από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας όσο και από τον αθλητισμό όπως ο θρύλος του ελληνικού και παγκόσμιου μπάσκετ Νίκος Γκάλης και ο πρώην καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπανικολάου.      

Κατά την πρώτη μέρα της διοργάνωσης οι Ελληνικές ομάδες κατέκτησαν για πρώτη φορά τέσσερα μετάλλια. Δύο ασημένιες θέσεις και δύο χάλκινες ήταν ο απολογισμός της πρώτης μέρας.  

EuropeanCheerleadingChampionships 2022 – Ελληνικά Κύπελλα  

2η θεση Double Cheer Hip Hop Senior Βενέτη-Κουβελετσου (Ευαθλοι Τρικάλων)  

2η θεση Double Senior Freestyle Pom Καραμυτηλιού-Συμεωνίδου (Ελληνικό Αστέρι)  

3η θεση Hip hop junior double Αποστολιδου-Παυλίδου (Ελληνικό Αστέρι)  

3η θεση Cheerleading All Girls Junior (ΣΗΓΑ Γυμναθλος)  

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και οι βραβεύσεις της Ευρωπαϊκής Cheer League του 2019 με την Ελλάδα να βραβεύεται εις διπλούν και τον πρώτο εθνικό ύμνο που ακούστηκε στη διοργάνωση να είναι ο Ελληνικός. Να τονιστεί ότι λόγω της πανδημίας covid19, η διοργάνωση του 2020 στην Ιταλία, δεν πραγματοποιήθηκε και οι απονομές έγιναν φέτος.  

Νικητές EuropeanCheerLeague 2019  

Βενέτη-Θεοχάρης (Ευαθλοι Τρικάλων)  

Τσιουπρά-Διδασκάλου (Ελληνικό Αστερι)  

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή 3 Ιουλίου 2022 με τους τελικούς και τις απονομές των νικητών. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.