Υφυπουργείο Αθλητισμού: Τηλεδιασκέψεις με τις ομοσπονδίες τένις και μοντέρνου πεντάθλου

Την άμεση και διαρκή διαδικασία ενημέρωσης, συζήτησης και συνεργασίας με όλες τις νέες διοικήσεις των Ομοσπονδιών, οι οποίες προέκυψαν από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες, συνέχισε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Την άμεση και διαρκή διαδικασία ενημέρωσης, συζήτησης και συνεργασίας με όλες τις νέες διοικήσεις των Ομοσπονδιών, οι οποίες προέκυψαν από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες, συνέχισε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Ο υπουργός πραγματοποίησε ξεχωριστές τηλεδιασκέψεις με τα Δ.Σ. των Ομοσπονδιών Αντισφαίρισης και Μοντέρνου Πεντάθλου.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, αφού συνεχάρη τα διοικητικά συμβούλια για την εκλογή τους και ευχήθηκε καλή θητεία, αναφέρθηκε επιγραμματικά στα αποτελέσματα της αθλητικής μεταρρύθμισης: Στη νίκη του αθλητισμού, στη μεγάλη ανανέωση που υπήρξε στο σύνολο των Ομοσπονδιών έπειτα από τις εκλογές και στο νέο οξυγόνο που έφεραν στο αθλητικό περιβάλλον.
Κατόπιν, ο κ. Αυγενάκης ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ του ΕΦΟΑ, αλλά και εκείνα του Μοντέρνου πεντάθλου για:

  • τις διαδικασίες που επισπεύδονται ώστε τις προσεχείς εβδομάδες να εκταμιευτεί η α΄ δόση της τακτικής επιχορήγησης όλων των Ομοσπονδιών, σε εφαρμογή των αντικειμενικών κριτηρίων του «Χίλωνα», με μεγαλύτερη βαρύτητα στον συντελεστή «καλή διακυβέρνηση»,
  • τις λεπτομέρειες της θεσμοθέτησης του ποσοστού χρηματοδότησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού από τον νέο τρόπο φορολογίας των κερδών των παικτών στα τυχερά παίγνια,
  • τις πρωτοβουλίες (Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, Μητρώο Προπονητών κλπ) για διαφάνεια, τάξη και νοικοκύρεμα σε όλο το αθλητικό μας οικοδόμημα,
  • τις ρυθμίσεις του νέου αθλητικού σχεδίου νόμου, που σύντομα θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή και κάλεσε τις Ομοσπονδία να προβούν άμεσα σε προτάσεις, εφόσον θεωρεί ότι υπάρχουν ζητήματα που χρήζουν νομοθετικής διευθέτησης,
  • την εναρμόνιση της νομοθεσίας μας με τον αναθεωρημένο Κώδικα Αντιντόπινγκ του WADA και τις συνολικές ενέργειες λειτουργίας του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ).
  • το πρόγραμμα «Πέλοπας», της καταγραφής των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα και της αξιοποίησής τους.

Ειδικότερα για το τένις:
Ο πρόεδρος της ΕΦΟΑ, Δημήτρης Σταματιάδης, ευχαρίστησε τον υφυπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του και ακολούθησε συζήτηση για την αναγκαιότητα να παρασχεθεί κάθε βοήθεια προς τα σωματεία, ώστε να νομιμοποιηθούν όσα δεν το έχουν ακόμα πράξει, ολοκληρώνοντας την εγγραφή τους στο Μητρώο της ΓΓΑ εντός του καλοκαιριού.

Διαπιστώθηκε ότι η ενότητα και η συνεργασία όλων των δυνάμεων ευνοεί τις εξαιρετικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης για το άθλημα, σε συνδυασμό με τη θετικότατη συγκυρία των παγκόσμιων επιτυχιών των Μαρίας Σάκκαρη και Στέφανου Τσιτσιπά, αλλά και με το γεγονός ότι το τένις θεωρείται από τα πιο ασφαλή σπορ εν μέσω της πανδημίας.

Επισημάνθηκε η γοργή εξέλιξη και του Padel τένις, η αναγκαιότητα για ακόμα περισσότερες εγκαταστάσεις – πρότυπο ώστε να αναπτυχθεί κι άλλο ο αθλητικός τουρισμός, αλλά και τα κέρδη από την αναβάθμιση και την αξιοποίηση του Ολυμπιακού Κέντρου στο ΟΑΚΑ, στο οποίο αθλούνται πλέον συστηματικά περίπου 1.000 άτομα και τα οικονομικά οφέλη υπολογίζονται στις 250.000 ευρώ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού τους ενημέρωσε, επιπλέον, ότι ήδη έχει κατατεθεί πρόταση προς την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων ώστε παράλληλα με το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων, όποτε αυτό αποφασιστεί, να δοθεί «πράσινο φως» και για τη λειτουργία των Ακαδημιών.

Σε ό,τι αφορά στο Μοντέρνο Πένταθλο:

Ο κ. Αυγενάκης εξήρε το γεγονός ότι στο ανανεωμένο Δ.Σ. υπάρχει πλειοψηφία γυναικών, με έξι κυρίες, συμπεριλαμβανομένης της προέδρου Ντόρας Πάλλη και της εκπροσώπου των αθλητών, Πηνελόπης Νίκα.

Επικρότησε το γεγονός ότι στην Ομοσπονδία συστάθηκε Επιτροπή «Πιέρ Ντε Κουμπερτέν» για τη διάδοση του Ολυμπιακού Πνεύματος και των Αξιών και στήριξε με ενθουσιασμό τις ενέργειες εξωστρέφειας του Δ.Σ. για αναζήτηση χρηματοδοτήσεων με ένταξη σε ευρωπαϊκά προγράμματα και της κατάθεσης ενδιαφέροντος για φιλοξενία διεθνών διοργανώσεων.

Το Δ.Σ. αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα δημιουργίας σχολής προπονητών για το Μοντέρνο Πένταθλο, σε συνεργασία και με τα ΣΕΦΑΑ της χώρας μας, ενώ συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν και τα άλλα αθλήματα, του Τριάθλου και του Ράγκμπι, τα οποία έχουν ενταχθεί στην Ομοσπονδία.

Αύριο Τετάρτη, 7 Απριλίου, είναι προγραμματισμένες ανάλογες τηλεδιασκέψεις με τις Ομοσπονδίες Υγρού Στίβου (ΚΟΕ – 12:00) και Ξιφασκίας (13:30).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.