Τα νεότερα από τη Λέσβο, αναφορικά με το πρόβλημα στέγασης της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, διατηρούν τις αισιόδοξες σκέψεις για το παρόν και το μέλλον του αθλήματος στο νησί. Η νέα Τοπική Επιτροπή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., που δημιουργήθηκε τον περασμένο Ιούνιο, έχει εξασφαλίσει εδώ και δύο μήνες αίθουσα στο 4ο Γυμνάσιο, ενώ παράλληλα έχει κάνει επαφές για δύο ακόμα χώρους σχολείων και περιμένει τις εξελίξεις. Η πρόεδρος της Τ.Ε. Γεωργία Κρεμμυδιώτη έδωσε στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας όλες τις τελευταίες πληροφορίες και υπογράμμισε ότι το θέμα της εξεύρεσης σταθερών χώρων για προπονήσεις και αγώνες είναι η προτεραιότητα ώστε να δημιουργηθεί ξανά ζωηρό ενδιαφέρον από τα τοπικά σωματεία.
Η Τ.Ε. εγκαταστάθηκε επισήμως το καλοκαίρι από τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλη Κολυμπάδη, ο οποίος στη διάρκεια της διήμερης παρουσίας του στη Μυτιλήνη σχημάτισε προσωπική άποψη για τις ελλείψεις. Το δημοτικό κολυμβητήριο, που για πολλά χρόνια εξυπηρετούσε τις ανάγκες του πινγκ πονγκ, κρίθηκε ακατάλληλο, έπαψε να χρησιμοποιείται κι έτσι οι τοπικοί παράγοντες του αθλήματος άρχισαν ν’ αναζητούν άλλα σημεία για στέγαση. Εστίασαν σε σχολικές αίθουσες πολλαπλών χρήσεων και από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου, τον Σεπτέμβριο, η Ακαδημία του αθλήματος λειτουργεί κανονικά στο χώρο του 4ου Γυμνασίου. Συνολικά απασχολούνται εκεί 35 παιδιά και το νούμερο είναι ενθαρρυντικό αν σκεφτεί κάποιος ότι το άθλημα στο όμορφο νησί επιδιώκει την ανασύνταξή του μετά την αδράνεια των τελευταίων χρόνων. Υπεύθυνοι προπονητές είναι ο Γιώργος Δουβαλέτας και ο Γιώργος Μουτζουρέλης, που έχουν και μεγάλη εμπειρία. Την ίδια ώρα η Τ.Ε. έχει έρθει σε επαφή με τους διευθυντές του 5ου και του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης ελπίζοντας στην εξασφάλιση κι άλλων χώρων, οι οποίοι θα εξυπηρετήσουν τα συνολικά τρία σωματεία, που παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες δεν έχουν σταματήσει τη δραστηριότητά τους. Αναγκαστικά όμως, οι παράγοντες κρατούν στάση αναμονής διότι, όπως ενημέρωσαν και την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. «λόγω του ότι είναι ακόμη ασαφής η κατάσταση σε σχέση με τους σχολικούς φύλακες, περιμένουμε τις σχετικές εξελίξεις».
Επίσης, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί ξανά κάποια στιγμή το κολυμβητήριο, καθώς το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να γίνει υποστύλωση. Απλά, ακόμα κι αν προχωρήσει αυτό το πλάνο θα χρειαστεί πολύ χρόνο διότι για να φιλοξενηθεί ξανά το πινγκ πονγκ απαιτούνται μελέτες και δαπανηρές εργασίες.
Η ομοσπονδία στηρίζει φυσικά την όλη προσπάθεια κι έχει στείλει στη Μυτιλήνη πολύτιμο υλικό (18 ρακέτες, 144 μπαλάκια και 4 φιλέ). Με την αίθουσα στο 4ο Γυμνάσιο, που διαθέτει τέσσερα τραπέζια, έχει γίνει ένα πρώτο μικρό βήμα και τώρα εκφράζεται η ελπίδα να βρεθούν κι άλλοι χώροι ώστε να μαζευτούν και πάλι πολλά παιδιά και να ξαναμπεί το άθλημα σ’ έναν δρόμο.
ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΠΕΝ Α.ΜΕ.Α. ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ Ο Γ. ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Μετά τον Χρήστο Στάμου, που πριν από λίγο καιρό μετείχε στο όπεν της Τσεχίας, ένας ακόμα Έλληνας πήρε μέρος σε διεθνές τουρνουά για αθλητές με αναπηρίες. Είναι ο Γιάννης Δημητρακόπουλος, που αγωνίστηκε στο 1ο Para Open του Βελγίου, που διεξήχθη από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου στην πόλη του Sint Niklaas. Ο αθλητής μας είχε συμμετοχή μόνο στο ατομικό αγώνισμα του απλού και στην κλάση 8 των ορθίων. Κληρώθηκε στο γκρουπ C και αντιμετώπισε τον Βέλγο Μάθιου Λούακ, τον Δανό Κένεθ Ντεν Μπεχ και τον Βρετανό Μπίλι Σίλτον. Αποκλείστηκε από το ταμπλό με ισάριθμες ήττες 3-0 σετ, αλλά βέβαια μέτρησε τις δυνάμεις του και αποκόμισε πολύτιμη εμπειρία.