Τα “μυστικά” των “16” του Γουίμπλεντον

Κορυφώνεται το ενδιαφέρον στο λονδρέζικο γκραν σλαμ, με τη διεξαγωγής των αγώνων του 4ου γύρου στα κορτ με γρασίδι του «All England Club».

Κορυφώνεται το ενδιαφέρον στο λονδρέζικο γκραν σλαμ, με τη διεξαγωγής των αγώνων του 4ου γύρου στα κορτ με γρασίδι του «All England Club». Η (πρώτη) Κυριακή ήταν ημέρα ξεκούρασης, όπως επιβάλει η παράδοση και τη Δευτέρα «σφραγίζονται» τα εισιτήρια που οδηγούν στον προημιτελικό γύρο του Wimbledon.

Υπάρχουν πολλά και αξιόλογα στοιχεία στο ταμπλό των ανδρών. Για τρίτο γκραν σλαμ στη σειρά έχουν προκριθεί στους «16» οι τέσσερις πρώτοι τενίστες της παγκόσμιας κατάταξης, οι Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Φέντερερ και Μάρεϊ. Η τελευταία φορά που δεν κατάφερε η πρώτη τετράδα να είναι παρούσα στον 4ο γύρο ήταν στο περσινό Αμερικάνικο Όπεν, όπου ο Μάρεϊ έχασε στους «32».

Ο Αυστραλός Μπέρναρντ Τόμιτς γράφει ιστορία. Σε ηλικία 18 ετών γίνεται ο νεότερος τενίστας που φθάνει στους «16» του Wimbledon, μετά τον Μάικλ Τσανγκ ο οποίος είχε πετύχει κάτι ανάλογο το 1990. Μάλιστα, ο Τόμιτς είναι ο ένας απ’ τους δύο τενίστες που συνεχίζουν ενώ ξεκίνησαν απ’ τα προκριματικά. Ο άλλος είναι ο Λούκας Κούμποτ.

Στην 11η εμφάνισή του στο Λονδίνο, ο Μισέλ Λοντρά προκρίθηκε για πρώτη φορά στους «16». Ακόμη, η Ισπανία έχει τριπλή παρουσία με τους Ναδάλ, Λόπεθ και Φερέρ. Κάτι που έχει επαναλάβει άλλες δύο φορές στο «All England Club», το 2006 και το 2008. Οι Ναδάλ, Φέντερερ, Μπέρντιχ και Γκασκέ είναι οι τέσσερις απ’ τους 16 τενίστες που συνεχίζουν και δεν έχουν παραχωρήσει ούτε σετ έως τώρα. Παρεμπιπτόντως, αν ο Φέντερερ νικήσει σήμερα τον Γιούζνι, θα περάσει στον προημιτελικό γύρο για 29ο συνεχόμενο τουρνουά γκραν σλαμ. Κάτι που δεν έχει προηγούμενο.

Στους αγώνες της φάσης των «16», ξεχωρίζει η σύγκρουση του Ναδάλ με τον Ντελ Πότρο. Τα άλλα ματς είναι: Φις  – Μπέρντιχ, Μάρεϊ – Γκασκέ, Κούμποτ – Λόπεθ, Φερέρ – Τσόνγκα, Γιούζνι – Φέντερερ, Τόμιτς – Μαλίζ, Τζόκοβιτς – Λοντρά.

Τη Δευτέρα διεξάγονται και όλοι οι αγώνες του 4ου γύρου στο ταμπλό των γυναικών, με την κάτοχο του τίτλου, Σερίνα Ουίλιαμς να παίζει με την Μαριόν Μπαρτολί. Τα υπόλοιπα παιχνίδια είναι: Βοζνιάκι – Τσιμπούλκοβα, Πένγκ – Σαραπόβα, Λιζίκι – Σετκόβσκα, Πάζεκ – Πέρβακ, Αζαρένκα – Πετρόβα, Κβίτοβα – Γουίκμάγιερ, Βίνους Ουίλιαμς – Πιρόνκοβα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα των αγώνων που θα μεταδοθούν απ’ τα αθλητικά κανάλια της nova και απ’ τnovasports.gr με την υπηρεσία live streaming:

Κεντρικό κορτ – novasports 1 (ώρα έναρξης 15.00)
Andy Murray (GBR)[4]  v. Richard Gasquet (FRA)[17]
Venus Williams ( USA )[23]  v. Tsvetana Pironkova (BUL)[32]
Rafael Nadal (ESP)[1]  v. Juan Martin Del Potro (ARG)[24]

Κορτ 1 – novasports 3 (ώρα έναρξης 15.00)
Marion Bartoli (FRA)[9]  v. Serena Williams ( USA )[7]
Michael Llodra (FRA)[19]  v. Novak Djokovic (SRB)[2]
Mikhail Youzhny (RUS)[18]  v. Roger Federer (SUI)[3]

Κορτ 2- novasports 4, novasports.gr (ώρα έναρξης 14.00)
Shuai Peng (CHN)[20]  v. Maria Sharapova (RUS)[5]
Caroline Wozniacki (DEN)[1]  v. Dominika Cibulkova (SVK)[24]
Mardy Fish ( USA )[10]  v. Tomas Berdych (CZE)[6]

Μεικτό
Feliciano Lopez (ESP)  v. David Marrero (ESP)[16]
Andrea Petkovic (GER)  Andrea Hlavackova (CZE)[16]


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.