Παρουσιάστηκε την Παρασκευή στο Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου στο Περιστέρι, το βιβλίο του Ολυμπιονίκη πυγμάχου, Γιώργου Στεφανόπουλου, «Μια ζωή σαν Ring»
των εκδόσεων «IWrite». Εκεί, βρέθηκε σύσσωμος ο κόσμος της πυγμαχίας και εξέχουσες προσωπικότητες όπως, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γιώργος Χαλκίδης, ο πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών Γιώργος Σαγάλας, ο προπονητής του Λευτέρης Λειβάδης, στον οποίο ο Στεφανόπουλος έχει αφιερώσει το βιβλίο κ.α.
Ο μεγαλύτερος Έλληνας πυγμάχος, 5ος Ολυμπιονίκης στο Λος Αντζελες και πρωταθλητής Ελλάδας επί 14 συνεχόμενα έτη, που έφτασε μέχρι τη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά και πρωταθλητής Ευρώπης όταν αργότερα δοκίμασε την τύχη του στο kick boxing, εμφανώς συγκινημένος τόνισε ότι «…δεν περίμενα ποτέ να γίνει η ζωή μου βιβλίο. Ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας της ζωής μου».
Από τη μεριά του, ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, αφού ανέφερε ότι ο Γιώργος Στεφανόπουλος «τίμησε την Ελλάδα αλλά και την πόλη του Περιστερίου σε όλο τον κόσμο», αποκάλυψε ότι θα εισηγηθεί στο Δ.Σ. της πόλης το Δημοτικό Στάδιο της πυγμαχίας να πάρει το όνομα του σπουδαίου πυγμάχου.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, o θρυλικός πρωταθλητής ανέφερε: «Το βιβλίο αυτό είναι η ζωή μου. Έχω φάει πάρα πολύ ξύλο έξω από το ρινγκ. Δυστυχώς, εγώ περίμενα ότι ο κόσμος θα σέβεται έναν Ολυμπιονίκη πυγμάχο που έχει φάει τόσο ξύλο για να φτάσει εκεί πέρα που έφτασε, αλλά δυστυχώς, την πατάς. Το θέμα είναι ότι εμείς που είμαστε στην εθνική ομάδα είμαστε σε “γυάλα” και προστατεύει ο ένας τον άλλον, είμαστε μια αγαπημένη οικογένεια, αλλά όταν βγαίνεις έξω είναι πολύ σκληρά τα πράγματα. Εγώ λέω ότι ο κόσμος πρέπει να κάνει αθλητισμό. Ο αθλητισμός προσφέρει πάρα πολλά και υγιή πράγματα στον άνθρωπο και για έμενα είναι ό,τι καλύτερο να κάνει αθλητισμό ο κόσμος, γιατί εκεί είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Τώρα έχουν δυσκολέψει λίγο, γιατί τα παιδία πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους. Τώρα για να κάνεις πυγμαχία πρέπει να έχεις και λεφτά. Ενώ τότε ήταν ο φτωχός λαός, που πήγαινε, έπαιζε, το ευχαριστιόταν, ήταν πιο αγνά τα πράγματα. Τώρα έχουν δυσκολέψει λίγο. Βέβαια τώρα, από θέματα προστασίας, τα πράγματα είναι πολύ κaλύτερα, αλλά έχει φθαρεί λίγο ο αθλητισμός».