To Steam προσθέτει LGBTQ+ tag στα παιχνίδια του

Από σήμερα.Το Kotaku αποκάλυψε ότι το Steam θα προσθέσει για πρώτη φορά το “LGBTQ+” tag μετά τις...

Από σήμερα.

Το Kotaku αποκάλυψε ότι το Steam θα προσθέσει για πρώτη φορά το “LGBTQ+” tag μετά τις παρεμβάσεις αρκετών developers και παικτών.

Το σύστημα παιχνιδιών που προτείνει το Steam βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα tags. Αν για παράδειγμα πάτε στο “Shadow of the Tomb Raider” θα δείτε τα “Adventure”, “Lara Croft” και “Female Protagonist”. Σε περίπτωση που πάτε με τον κέρσορα του ποντικιού σε ένα από αυτά θα δείτε μία ολόκληρη κατηγορία με σχετικά παιχνίδια.

Ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι για τα μικρότερα studio υπάρχουν μικρότερες πιθανότητες να δει κάποιος το παιχνίδι τους, ειδικά αν αυτό δεν εμπίπτει σε κάποιο από τα ήδη υπάρχοντα tags. Εδώ και μερικά χρόνια πάντως οι χρήστες του Steam μπορούν να φτιάχνουν τα δικά τους tags, κανένα όμως από αυτά δεν χρησιμοποιείται από τους αλγορίθμους της πλατφόρμας για να προτείνει στους χρήστες παιχνίδια.

Τα πράγματα ξεκίνησαν να αλλάζουν όταν την προηγούμενη βδομάδα ένας indie developer, ονόματι Yitz, ξεκίνησε μία συζήτηση με τη Valve. Όταν λοιπόν ανακάλυψαν ότι το ποίημα, πάνω στο οποίο στήριξαν το παιχνίδι τους, γράφτηκε από κάποιος ο οποίος ήταν bi, επικοινώνησαν με τη Valve για να συζητήσουν το θέμα.

“Θεωρώ ότι ένα LGBTQ tag θα ήταν απαραίτητο. Ή τουλάχιστον ένα Diversity tag.”, έγραψε ο Yitz σε ένα ένα ιδιωτικό forum, το οποίο οποίο επιβεβαίωσε το Kotaku. “Προς έκπληξη μου τέτοια tag δεν υπήρχαν σαν επιλογή. Ούτε φυσικά κάτι παρόμοιο. Το πιο κοντινό που μπορούσες να βρεις σε Diversity tag ήταν αυτό του Female Protagonist, το οποίο, αν και ωραίο, είναι αρκετά περιοριστικό.”

Η Valve πάντως φαίνεται να πρόσθεσε το συγκεκριμένο tag, μαζί με ένα hub στο οποίο μπορείτε να βρείτε όλα τα σχετικά παιχνίδια. Η αλλαγή θα επιτρέψει στους παίκτες να βρίσκουν ευκολότερα παιχνίδια που ταιριάζουν στην συγκεκριμένη κατηγορία.

“Τα συγκεκριμένα tags είναι πολύ σημαντικά εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο το Steam παρουσιάζει τα προτεινόμενα παιχνίδια.”, είπε ο Yitz. “Μου αρέσουν πολλά παιχνίδια που έχουν tag Psychological Horror, έτσι το Steam μπορεί να μου δείχνει περισσότερα τέτοια παιχνίδια. Αν πάλι ήθελα ένα παιχνίδι το οποίο να αμφισβητούσε τον παραδοσιακό ορισμό του φύλου, μέχρι σήμερα δεν θα μπορούσα να το βρω”.

“Οι ανάγκες των παικτών και των developers καθορίζονται από εμάς: τους παίκτες δηλαδή και τους developers, οπότε θα πρέπει να προσπαθήσουμε να είμαστε πιο ενεργητικοί αν θέλουμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Χαίρομαι πραγματικά που το Steam ανταποκρίθηκε τόσο γρήγορα και ελπίζω να συνεχίσουν να είναι ανοικτοί σε τέτοιες αλλαγές στο μέλλον.”


Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.