Συνεχίζει απο εκεί που ξεκίνησε

Ο Άγγελος Στυλιάδης γράφει στο προσωπικό του blog από την Πολωνία για το πώς ο Πέδρο Μαρτίνς «χτίζει» τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν.

Το σημείο εκκίνησης της εφετινής προετοιμασίας του Ολυμπιακού είναι εντελώς διαφορετικό απο αυτό της περυσινής σεζόν. Ο Μαρτίνς δεν έχει 18 νέους παίκτες στο ρόστερ, εχει ο ίδιος ένα χρόνο δουλειάς ήδη πάνω στην ομάδα του, ξέρει τα πάντα και τον ξέρουν καλά.

Οι παίκτες του καταλαβαίνουν τι θέλει και πότε δυσανασχετεί και μόνο απο το βλέμμα του. Χωρίς καν να κάνει παρατήρηση. Απο το δεύτερο κιόλας φιλικό στην προετοιμασία είδε (σε περιορισμένο πάντως χρονικό διάστημα) πράγματα που πέρυσι χρειάστηκε μήνες για να τα περάσει στους παίκτες του. Αμυντική μετάβαση και καλη κυκλοφορία μπάλας, όπως και κίνηση μακριά απο τη μπάλα που βοηθάει στην άρτια κηκλοφορια και την αποφυγή λαθών είναι προφανή ζητούμενα που προσπαθεί και φέτος να περάσει στο… τσιπάκι του μυαλού των ποδοσφαιριστών του απο την πρώτη ημέρα. 

Τα λάθη στις στατικές φάσεις και τα προσωπικά λάθη απ τα οποία δέχθηκαν γκολ οι ερυθρόλευκοι δουλεύοντας και διορθώνονται. Ο Πορτογάλος δινει έμφαση στα βασικά και βήμα-βήμα ετοιμαζει τον Ολυμπιακο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η απουσία των δυο στόπερ (Σισέ και Μεριά) απο την προετοιμασία σαφώς και του δυσκολεύει τη ζωή. Η έλευση του Σεμέδο στην Πολωνία δεδομένα τον χαροποιεί αφού θέλει να τον εχει απόλυτα έτοιμο στα προκριματικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στο ματς με την Χάποελ μπήκε να παίξει με μισή προπονηση. Χωρίς καμια προπόνηση με τους συμπαίκτες του έπαιξε ο Ρατζελοβιτς, του οποίου τα πρώτα στοιχεία σε ένα διάστημα ημίωρου και σε φιλικό παιχνίδι με… πολύ ξύλο ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Ο Σουρλής που δεν εχει κλείσει τα 17 του χρόνια μοιάζει… εξαιρετικό πρότζεκτ. Ο Βαλμπουενά εχει πολύ μεγάλη ποιότητα και ο Ντουρμισάι εχει κερδίσει τις εντυπώσεις στα δυο παιχνίδια των Πειραιωτών στην Πολωνία.

Με την εικόνα που εχει ο Σολδάνο δύσκολα θα μείνει στο ρόστερ. Άλλωστε ο Ολυμπιακός αναζητά επιθετικό. Παιχνίδι με το παιχνίδι προφανώς θα δουμε τον Μαρτινς να ετοιμάζει για περισσότερη ώρα μια ενδεκαδα για τα ματς των προκριματικών. Περυσι έδειξε ότι στηρίχθηκε στα πρωτα ματς σε αυτούς που είχαν κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Κατι ανάλογο μοιάζει ότι θα κάνει και εφέτος. Δεδομένα πάντως εχει αποδείξει ότι δεν κοιτάει ονόματα αλλά απόδοση  στο χορτάρι γι αυτούς που χρησιμοποιεί περισσότερο στη σεζον.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.