Το προφίλ της αντιπάλου της Σάκκαρη

Η Μπερνάρντα Πέρα προσπαθεί να βρει τη φόρμα που την έφερε στο προσκήνιο το 2018, δίχως πάντως να τα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής.

Η γεννημένη στην Κροατία Αμερικανίδα Μπερνάρντα Πέρα, είναι το πρώτο εμπόδιο στην προσπάθεια της Μαρίας Σάκκαρη να φτάσει όσο το δυνατόν υψηλότερα στο φετινό Wimbledon. Η σημερινή μεταξύ τους αναμέτρηση στο Court 16 (13:00 Novasports 3HD) θα είναι κι η πρώτη κόντρα τους στο Tour.

Πέρσι η 24χρονη είχε αποκλειστεί στην πρώτο γύρο από την Ταϊλανδή, Λουκσίκα Κούμκουμ με 2-1 στα σετ. Σε κάθε περίπτωση, πηγαίνει στο Λονδίνο καλά προετοιμασμένη έχοντας συμμετάσχει –όπως κι η Σάκκαρη- στα τουρνουά του Νότιγχαμ, του Μπέρμιγχαμ και του Ίστμπορν. 

Αυτή τη στιγμή η Πέρα βρίσκεται στο νούμερο 90 της παγκόσμιας κατάταξης (και παράλληλα είναι το νούμερο 12 των Η.Π.Α.) έχοντας ως καλύτερη επίδοσή της το νούμερο 67, τον περασμένο Οκτώβριο. Εξάλλου το 2018 ήταν η χρονιά της. Εκκίνησε εντυπωσιακά φτάνοντας στον τρίτο γύρο του Australian Open ως lucky loser έχοντας επικρατήσει μάλιστα της Τζοάνα Κόντα (τότε νούμερο 9) και συνέχισε έχοντας μια εξαιρετική άνοιξη στο Τσάρλεστον και στη Μαδρίτη.

Η ζωή της 24χρονης που είναι αριστερόχειρας μοιράζεται μεταξύ των Η.Π.Α. και της Κροατίας. Γεννήθηκε στο Ζαντάρ και σε ηλικία 16 ετών μετακόμισε στο Νιου Τζέρσεϊ. Ο πατέρας της είχε ζήσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, προτού καν γεννηθεί η κόρη του, ενώ εκεί διαμένουν αρκετοί συγγενείς της. 

Άρχισε να παίζει τένις στα 5 της και μαζί της έχει τον Λόβρο Ρόντσεβιτς, τον προπονητή που τη μύησε από παιδί στα μυστικά του αθλήματος. Η Πέρα μπήκε στο χώρο χάρη στην αδερφή της, η οποία επίσης έπαιζε τένις και τώρα είναι προπονήτρια.

Μπορεί να δηλώνει πως έχει αγαπημένη επιφάνεια τη σκληρή, ωστόσο είναι πολύ πιο αποτελεσματική στο χώμα, καθώς οι 17 από τους 19 τελικούς της σε μικρά τουρνουά της ITF έχουν έρθει σε χωμάτινη επιφάνεια. 

Σπανίως ανεβαίνει στο φιλέ, είναι παίκτρια της baseline και βασίζεται στο forehand της για να τελειώνει τους πόντους. Η λογική λέει πως μια σοβαρή και προσεκτική Σάκκαρη δεν θα έχει προβλήματα απέναντι στην Πέρα. 

Οι αριθμοί της Πέρα το 2019

Νίκες 20
Ήττες  16 
Άσοι  25
Διπλά λάθη  35
Κερδισμένοι πόντοι στο πρώτο σέρβις  65%
Κερδισμένοι πόντοι στο δεύτερο σέρβις  48,7%
Κερδισμένα service games  74,8%
Κερδισμένα return games   32,3% 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.