Στο δρόμο για το Άμστερνταμ

Ο Ισίδωρος Πρίντεζης σχολιάζει το ιδιαίτερο, δεύτερο φιλικό του Παναθηναϊκού στο Βέλγιο. Κέρδος ο Κότσαρης. Δυσκολία στη δημιουργία και στο γκολ. Η πίεση ενόψει Άγιαξ.

Με τη δεύτερη καλύτερη ομάδα της δεύτερης βελγικής κατηγορίας, τη Μπέρσχοτ, τα… δεύτερα του Παναθηναϊκού (που τελείωσαν το πρώτο φιλικό στο Ρότερνταμ) αμύνθηκαν για ένα ημίωρο και μετά παραδόθηκαν (λογικό και αναμενόμενο για πειραματική, με εννέα από την ακαδημία παίκτες, ενδεκάδα). 

Μετά τη μια ώρα παιχνιδιού, οι «μικροί» αποσύρθηκαν κόντρα στη ροή του ματς αήττητοι (ο Βέργος με πέναλτι ισοφάρισε το γκολ του Σεν Λουί) και οι «μεγάλοι» ηττήθηκαν στον τρόπο παιχνιδιού. 

Αποτέλεσμα; 2-1 νίκη για τη Μπέρσχοτ, η οποία έπαιξε με διάθεση και πάθος για πρώτη φορά μπροστά στο κοινό της σε φιλικό στη μνήμη του Μαρκ Στενμάκερς, τεχνικού διευθυντή που την αναγγένησε από τις στάχτες της μετά τη χρεωκοπία του 2013 και έφυγε από τη ζωή πριν δυο χρόνια (ο πατέρας του απένειμε το τρόπαιο του νικητή του φιλικού που ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του).

Ο Δώνης περίμενε από τους βασικούς με τη Φέγενορτ (και αναμενόμενα ενδεκαδάτους τη Δευτέρα στο ιστορικό φιλικό με τον Άγιαξ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Άμστερνταμ) κράτημα μπάλας και δημιουργία παιχνιδιού και ευκαιριών. Δεν είδε κάτι άξιο αναφοράς. 

Κρατάει μόνο την εξαιρετική παρουσία του Κότσαρη, ο οποίος σε τρεις περιπτώσεις κράτησε το μηδέν και κυρίως στη βολίδα του Σεν Λουί («έβγαλε μάτια» με ταχύτητα και εκρηκτικότητα και πάσες και αποτελεσματικότητα, είναι περιβόλι η Λιγκ2 Γαλλίας, θερμοκήπιο ταλέντων) που την έστειλε με την απόκρουσή του στο δοκάρι.

Απέναντι σε οργανωμένη άμυνα (τριών νέων προσώπων) και σε εξαιρετικό Χολζχάουζερ έλειψε για τον Παναθηναϊκό το δεκάρι που θα τροφοδοτήσει την επίθεση (Δώνης και Μπουζούκης) έλειψε η δημιουργία από τα πλάγια, παρά την ανεπίσημη πρώτη του Κολοβού, γενικώς δε βγήκε το παιχνίδι κατοχής, κόντρα σε ότι συνέβη στο Ρότερνταμ στο επιτυχημένο επιθετικό τρανζίσιον.

Για «κακό ματς» έκανε λόγο ο Δώνης, ο οποίος περιμένοντας ενισχύσεις (σε κέντρο άμυνας, χαφ και εξτρέμ) φορτώνει τους παίκτες του από την αρχή, στοχευμένα, 60λεπτα παιχνιδίων, εν μέσω προπονήσεων και τετράωρων συνολικά μετακινήσεων (Ρότερνταμ, Αμβέρσα, ακολουθούν Άμστερταμ και πολύ πιο κοντά στο Όστερμπεκ, Φένλο και Μπρέντα). 

Το τελευταίο που ενδιαφέρει στην παρούσα φάση είναι το αποτέλεσμα. Τη Δευτέρα ο Δώνης επιστρέφει στο Ολυμπιακό Στάδιο του Άμστερνταμ για το σπουδαίο φιλικό με τον Άγιαξ, φιλικό πρόκληση για την ομάδα του, φιλικό έντονων συναισθημάτων για τον ίδιο. Η πίεση που ασκεί ο κόουτς στους παίκτες είναι μεγάλη…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.