Θα τα καταφέρει το νέο νούμερο 11;

Η αλήθεια είναι ότι στη σύγχρονη εποχή, με τον επαγγελματισμό να κυριαρχεί και το ρομαντισμό να απουσιάζει, δύσκολα μπορούμε να βρούμε παίκτες που με τον αριθμό της φανέλας τους κάνουν κλικ στον κόσμο.

Η αλήθεια είναι ότι στη σύγχρονη εποχή, με τον επαγγελματισμό να κυριαρχεί και το ρομαντισμό να απουσιάζει, δύσκολα μπορούμε να βρούμε παίκτες που με τον αριθμό της φανέλας τους κάνουν κλικ στον κόσμο. Άλλωστε σπάνια μένουν και για πολλά χρόνια στην ίδια ομάδα, ώστε να αποτελέσουν σύμβολα.

Ο αριθμός 11 που διάλεξε το νέο απόκτημα της ΑΕΚ, Μίλος Ντέλετιτς, συγκινούσε από παλιά τους φίλους της Ένωσης. Απόλυτα λογικά αν σκεφτούμε ότι το φορούσε ο “τεράστιος” Θωμάς Μαύρος των 260 γκολ στην Α’ εθνική και λίγα χρόνια αργότερα, ο διάδοχός του Ντέμης Νικολαϊδης.

Ο “πιστολέρο” της ΑΕΚ σκόραρε 125 γκολ σε 189 αγώνες στο πρωτάθλημα και η σύνδεσή του με τους φίλους της ομάδας ήταν παροιμιώδης. Ο Νικολαϊδης έπαιξε στην ΑΕΚ από το 1996 ως το 2003 κι από τότε που αποχώρησε για την Μαδρίτη και την Ατλέτικο, κανείς δε βρέθηκε για να “γεμίσει” πραγματικά τη φανέλα με το 11.

Η πρώτη μετά-Ντέμη χρονιά, βρίσκει το 11 ορφανό, καθώς κανείς δεν έχει τη διάθεση ή το σθένος να κουβαλήσει τον αριθμό. Τη σαιζόν 2004-05 ο Λεωνίδας Καμπάνταης δείχνει κότσια διαλέγοντας το 11, αλλά θα το φορέσει μόλις 11 φορές σκοράροντας 2 τέρματα.

Ακόμη μια αποτυχημένη επιλογή την επόμενη σαιζόν, καθώς ο Ουκρανός Βενλίνσκι έρχεται με φιλοδοξίες, αλλά το τελικό αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά τον δικαιώνει. Έπαιξε σε 15 αγώνες πρωταθλήματος και “μάτωσε” τα αντίπαλα δίχτυα μόλις 3 φορές.

Ο επόμενος κάτοχος θα μείνει 4 χρόνια στην ΑΕΚ, αλλά η θέση του ως μέσου, δε θα το επιτρέψει να σκοράρει με συνέπεια. Ο Γκουστάβο Μαντούκα φοράει το 11 από το 2006 ως το 2010. Ο Βραζιλιάνος θα παίξει 82 φορές στο πρωτάθλημα και θα βάλει 13 γκολ. Είναι πάντως ο μοναδικός κάτοχος της συγκεκριμένος φανέλας με διάρκεια πάνω από μιάμιση σαιζόν, από τη στιγμή που ο Ντέμης έφυγε από την ΑΕΚ.

Στα χρόνια που θα ακολουθήσουν οι παίκτες που επιλέγουν το 11, δεν καταφέρνουν να ξεχωρίσουν. Ο Ισπανός Μίτσελ παίρνει τη φανέλα από τον Μαντούκα, αλλά καταφέρνει μόλις 10 συμμετοχές, χωρίς γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο Σιαλμάς έρχεται με θράσος τη σαιζόν 11/12, γνωρίζοντας το “βάρος” του συγκεκριμένου αριθμού. Με πίστη στις δυνάμεις του, αλλά μόλις 2 γκολ σε 20 αναμετρήσεις με το δικέφαλο.

Η τελευταία χρονιά της ΑΕΚ στην πρώτη εθνική πριν την περιπέτεια του υποβιβασμού, φέρνει τον Μιχάλη Παυλή με το 11 στην πλάτη. Ο Παυλής χάθηκε στη μετριότητα εκείνης της χρονιάς, με 2 γκολ σε 13 αναμετρήσεις. Ο Παυλής μάλιστα λόγω του προβλήματος υγείας, θα αναγκαστεί να σταματήσει το ποδόσφαιρο, μετά από μια χρονιά στην τρίτη εθνική.

Ο Βαγγέλης Πλατέλλας κουβαλάει το “βαρύ” 11 από τη δεύτερη εθνική, όταν με 7 γκολ σε 18 εμφανίσεις ήταν από τους πρώτους σκόρερ της ένωσης. Στη σούπερ λίγκ πάντως τα πράγματα είναι δύσκολα. Έχει μόλις 1 γκολ σε 14 αγώνες και ελάχιστες ευκαιρίες να αγωνιστεί. Θα μείνει μέχρι τον επόμενο χειμώνα, βάζοντας άλλα 2 γκολ σε 5 συμμετοχές.

Η σαιζόν 16/17 δημιουργεί προσδοκίες στους φίλους της ΑΕΚ. Ο Αραούχο έρχεται το χειμώνα παίρνει το 11 από τον Πλατέλλα, σκοράρει 4 φορές σε 9 αναμετρήσεις και δένεται με την ΑΕΚ, τόσο που θα επιστρέψει την επόμενη χρονιά, αυτή τη φορά από το ξεκίνημα. Με 11 γκολ σε 23 αγώνες θα βοηθήσει την ΑΕΚ να επιστρέψει στους τίτλους και με τα εκπληκτικά του γκολ να “αναγκάσει” αρκετό κόσμο να τον συγκρίνει με τον Ντέμη.

Ο τελευταίος κάτοχος της φανέλας με το 11 δεν κατάφερε να ξεχωρίσει και ήδη αποτελεί παρελθόν από το δικέφαλο. Ο Γιαννιώτας έπαιξε μόνο 156 λεπτά χωρίς να καταφέρει να σκοράρει. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.