Είχε αντίπαλο…κυρίως τον εαυτό του

Ο Κάιλ Έντμουντ, επικράτησε με 3-0 σετ(6-4, 6-4, 6-4) του Χάουμε Μουνάρ και εξασφάλισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Γουίμπλεντον για τέταρτη διαδοχική χρονιά.

Ο Κάιλ Έντμουντ, επικράτησε με 3-0 σετ(6-4, 6-4, 6-4) του Χάουμε Μουνάρ και εξασφάλισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Γουίμπλεντον για τέταρτη διαδοχική χρονιά. 

Ο 24χρονος, όταν έπαιζε καλά, δεν επέτρεπε τον αντίπαλό του να έχει ελπίδες για να πάρει κάτι καλό από το ματς, ωστόσο σε κάποιες στιγμές, έχασε την συγκέντρωσή του με αποτέλεσμα ο Ισπανός, να παίρνει πόντους αλλά και μπρέικ. Σε πολλές περιπτώσεις, ο Έντμουντ είχε αντίπαλο τον κακό του εαυτό, αλλά και ένα παθιασμένο Μουνάρ, που πάλευε αλλά έδειχνε πως δεν ήξερε τι ζητούσε στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Βρετανός, νούμερο 31 στον κόσμο, ήταν το φαβορί κόντρα στο νούμερο 88 της κατάταξης, τον 22χρονο Ισπανό, που έκανε το ντεμπούτο του στο κορυφαίο γκραν σλαμ στον κόσμο και παράλληλα έψαχνε την πρώτη του επαγγελματική νίκη στο γρασίδι.

Ο Μουνάρ, ξεκίνησε ιδανικά στο πρώτο σετ, παίρνοντας μπρέικ νωρίς, μόλις στο δεύτερο γκέιμ για να κάνει το 2-0. Σε εκείνο το σημείο,  ο 24χρονος Βρετανός απάντησε άμεσα και  μείωσε σε 2-1 σπάζοντας το σερβίς του Ισπανού. Στη συνέχεια κέρδισε τέσσερα διαδοχικά γκέιμ για να κάνει το 4-2 και τελικά το πρώτο σετ να φτάσει στο 6-4. Το τελευταίο γκέιμ μάλιστα, κράτησε περίπου 15 λεπτά, πριν το κατακτήσει ο Έντμουμντ μετά από 51 λεπτά. 

Ένα μπρέικ στο δεύτερο σετ στο πέμπτο γκέιμ από τον Έντμουντ ήταν αρκετό ώστε ο Βρετανός να πάρει μια διαφορά την οποία διατήρησε μέχρι το τέλος. Ο Μουνάρ, αν και πάλεψε αρκετά στο δεύτερο σετ, δεν μπόρεσε να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση.

Θα περίμενε κανείς στο τρίτο σετ ο Μουνάρ να πάλευε όσο περισσότερο μπορούσε. Ωστόσο ο Έντμουντ, ήταν αυτός που με δύο μπρέικ στο πρώτο και τρίτο γκέιμ έκανε το 4-0 μετά από 17 λεπτά. Ο Βρετανός μάλιστα, είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς όταν ήταν 5-1 μπροστά όμως δεν πήρε το μπρέικ για να κάνει το 6-1. Αντίθετα, ο 22χρονος Ισπανός, μείωσε σε 5-2 κρατώντας το σερβίς του και με μπρέικ μείωσε σε 5-3. Μάλιστα έκανε και το 5-4, ψάχνοντας την ανατροπή ώστε να παρέμενε «ζωντανός» στην διεκδίκηση του σετ. Ο Έντμουντ, κάνοντας καλό σέρβις γκέιμ έγραψε το 6-4 και 3-0 σετ μετά από 2 ώρες και 14 λεπτά. Ολοκλήρωσε τον αγώνα με 3 άσσους, 45 winners, 37 αβίαστα λάθη, την ώρα που ο αντίπαλός του είχε 22 winners, 20 αβίαστα λάθη και επτά άσσους. 
Στον επόμενο γύρο ο Έντμουντ θα βρει στον δρόμο του τον 35χρονο Φερνάντο Βερντάσκο.   


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.