Commander Arian: Γυναίκες, Ζωή, Ελευθερία!

«Jinê, Jiyana Azadiyê (μτφ από Κουρδικά: Γυναίκες, Ζωή, Ελευθερία!)» σηκώθηκε και φώναξε επανειλημμένα το κοινό στην κατάμεστη αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, μετά την παρέμβαση της Διοικητού Αριάν κατά την εκδήλωση που διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου στην οποία προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Commander Arian», που πραγματεύεται την ζωή της.  ...

«Jinê, Jiyana Azadiyê (μτφ από Κουρδικά: Γυναίκες, Ζωή, Ελευθερία!)» σηκώθηκε και φώναξε επανειλημμένα το κοινό στην κατάμεστη αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, μετά την παρέμβαση της Διοικητού Αριάν κατά την εκδήλωση που διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου στην οποία προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Commander Arian», που πραγματεύεται την ζωή της.
 
Όταν ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία, μια ομάδα γυναικών της κουρδικής αντίστασης δημιούργησε τις Μονάδες Προστασίας Γυναικών YPJ. Το ντοκιμαντέρ, Commander Arian της Ισπανίδας σκηνοθέτιδος Άλμπα Σοτόρα, παρακολουθεί από την πρώτη γραμμή του συριακού πολέμου, την 30χρονη Αριάν να διοικεί ένα γυναικείο τάγμα προς το Κομπάνι για να απελευθερώσει τους κατοίκους από το Ισλαμικό Κράτος.
 
H Αριάν, που έχει αφιερώσει την ζωή της στην μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους και της κακομεταχείρισης θυμάτων σεξουαλικής βίας, όσο πλησιάζει με την ομάδα της στον στόχο τους, ενθαρρύνει τις συμπολεμίστριές της να ανακαλύψουν την πραγματική σημασία του αγώνα τους: την ελευθερία για την επόμενη γενιά γυναικών.
 

 
 

«Φτιάχνοντας αυτή την ταινία έμαθα πολλά για το θάρρος και την κούραση. Πολλές φορές νόμιζα ότι δεν θα αντέξω, αλλά την έβλεπα εκεί να συνεχίζει και να βοηθά. Να μην παραιτείται. Αυτά τα τρία χρόνια που πέρασα δίπλα στην Αριάν άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο βλέπω τον κόσμο και την θέση μου σε αυτόν ως γυναίκα. Τώρα πια πιστεύω ότι εμείς οι γυναίκες μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο», δήλωσε μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ η Σοτόρα.
 


 

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.