Ξανά σε Μουντιάλ μετά από 12 χρόνια

Η Σαουδική Αραβία μετέχει για 5η φορά σε τελική φάση Μουντιάλ και πρώτη μετά από 12 χρόνια. Τα «Πράσινα Γεράκια» έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση το 1994 στις ΗΠΑ και συμπλήρωσαν μέχρι και το καλοκαίρι του 2006 στη Γερμανία τέσσερις διαδοχικές παρουσία.

Μετέχει για 5η φορά σε τελική φάση Μουντιάλ και πρώτη μετά από 12 χρόνια. Τα «Πράσινα Γεράκια» έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση το 1994 στις ΗΠΑ και συμπλήρωσαν μέχρι και το καλοκαίρι του 2006 στη Γερμανία τέσσερις διαδοχικές παρουσία. 

Η πρώτη τους συμμετοχή τους χάρισε και την καλύτερη πορεία τους καθώς έφτασαν μέχρι τους «16» της διοργάνωσης, όπου αποκλείστηκαν από τη Σουηδία. Οι δύο νίκες που είχαν σημειώσει στα γήπεδα των ΗΠΑ είναι και οι μοναδικές σε τελική φάση Μουντιάλ. Η πρόκριση από τον όμιλο θα σαφώς και θα αποτελέσει επιτυχία για την ασιατική ομάδα. 

Βρίσκεται στο νούμερο 67 της κατάταξης της FIFA κι ενώ στην εκκίνηση της προκριματικής φάσης ήταν 98η. 

Πρώτη αντίπαλος στο εναρκτήριο παιχνίδι της διοργάνωσης η Ρωσία, ακολουθεί η Ουρουγουάη και την τελευταία αγωνιστική η Αίγυπτος. 



ΑΣΤΕΡΙ

Ο Μοχαμάντ Αλ Σαλάουι έκανε «πράγματα και θαύματα» στα προκριματικά.  Σημείωσε 16 γκολ κι αναδείχθηκε, μαζί με το Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Πολωνία) και τον Αχμέντ Καλίλ (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), πρώτος σκόρερ στο δρόμο προς τη Ρωσία. Ταχύτατος και με εξαιρετικά τελειώματα ο επιθετικός της Αλ Νασρ αναμένεται να αποτελέσει την πιο αιχμηρή απειλή για τους αντιπάλους της Σαουδικής Αραβίας.  

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Αργεντινός Χουάν Αντόνιο Πίτσι ανέλαβε τον περασμένο Νοέμβριο -κι ενώ τα «Πράσινα Γεράκια» είχαν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο Μουντιάλ- την τεχνική ηγεσία αντικαθιστώντας το συμπατριώτη του Εντγκάρδο Μπάουζα 
Ο Πίτσι δεν κατάφερε να οδηγήσει τη Χιλή – με την οποία είχε κατακτήσει πριν από δύο χρόνια το Κόπα Αμέρικα – στο Μουντιάλ ωστόσο ο ίδιος θα βρεθεί εκεί με τη Σ. Αραβία. 

ΠΟΡΕΙΑ

Η Σαουδική Αραβία εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Μουντιάλ την τελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης καθώς επικράτησε εντός έδρας και με σκορ 1-0 της Ιαπωνίας που είχε εξασφαλίσει την πρώτη θέση και την πρόκριση.   
Συγκέντρωσε 1 βαθμό λιγότερο από την Ιαπωνία και έστειλε την Αυστραλία με την οποία είχε ίδια συγκομιδή στα μπαράζ, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.