H Microsoft πέρασε προσωρινά την Apple και ήταν για λίγες ώρες η πιο πολύτιμη αμερικανική εταιρεία

Συμβαίνουν και αυτά.Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η Apple Inc. παρέδωσε το στέμμα της πιο...

Συμβαίνουν και αυτά.

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια η Apple Inc. παρέδωσε το στέμμα της πιο πολύτιμης αμερικανικής εταιρείας στην Microsoft.

Οι μετοχές της Apple Inc καταγράφουν δραματική πτώση τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η εταιρεία έχει χάσει περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιακή αξία της, η οποία ανέρχονταν στα 1.1 τρισεκατομμύρια δολάρια στις αρχές Οκτωβρίου. Η πτώση αυτή συνεχίστηκε και χθες, καθώς η αξία της Apple έπεσε στα 812 δισεκατομμύρια δολάρια. Την ίδια στιγμή η αξία της Microsoft έφτασε τα 813 δισεκατομμύρια δολάρια. Η τελευταία φορά που η αξία της Microsoft ήταν μεγαλύτερη από αυτή της Apple ήταν πριν από οχτώ χρόνια.

Η πρωτοκαθεδρία της Microsoft όμως δεν κράτησε για πολύ, καθώς στις 16:05 χθες (ώρα Nέας Υόρκης) η αξία της Apple έκλεισε στα 828.64$ και της Microsoft στα 822.90$. Εν τέλει, οι μετοχές της Apple κατέγραψαν αύξηση της τάξεως του 1.1%, ενώ οι αντίστοιχες της Microsoft είχαν αύξηση 3.3%.

Είναι γεγονός ότι η πτώση της Apple οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην απογοητευτική ως τώρα πορεία της νέας σειράς των iPhone της (ΧR, XS και XS Max), τα οποία δεν έχουν πουλήσει τον προβλεπόμενο -από την Apple- αριθμό μονάδων. Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μας, η Apple έχει ήδη αρχίσει να μειώνει την παραγωγή νέων iPhones και μάλιστα σε εργοστάσια, όπως αυτό της Foxconn, η παραγωγή έχει μειωθεί σε ένα ποσοστό της τάξεως του 20-25%.

Από την άλλη πλευρά η άνοδος της Microsoft οφείλεται σε ένα συνδυασμό παραγόντων. Αφενός οι Azure cloud και Office 365 υπηρεσίες ανθίζουν και αφετέρου η συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass φέρνει κάθε μήνα ζεστό χρήμα στα ταμεία της εταιρείας. Στην εξίσωση μπαίνει επίσης η υπηρεσία Xbox All Access, αλλά και οι πωλήσεις του Xbox One, έστω κι αν αυτές είναι χαμηλότερες από τις αντίστοιχες του PS4.


Πηγή: PCMag Greece

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.