Ακριτίδης: «Γενικότερο πρόβλημα»

01/07/2011 • 14:46
Ακριτίδης: «Γενικότερο πρόβλημα»
  • shares

Δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την κατάσταση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο Χρόνης Ακριτίδης. Ο πρώην αντιπρόεδρος του τμήματος βόλεϊ του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι «πράσινοι» και στις λύσεις που υπάρχουν. Ο Ακριτίδης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Αναλυτικά τόνισε:

Για το διοικητική κενό στον Παναθηναικό και για το τι πρέπει να γίνει ώστε να αλλάξει κάτι θετικά: "Τα 103 χρόνια του Παναθηναϊκού δεν πάνε στράφι. Το θέμα του ερασιτεχνισμού, γιατί είναι γενικότερο το πρόβλημα, είναι ένα πρόβλημα που το αντιμετωπίζει όλο το φάσμα του αθλητισμού. Ο Παναθηναϊκός δυστυχώς πέρασε ένα πολύ μεγάλο οικονομικό σοκ και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη λύση του πρωτοδικείου που ελπίζω και θεωρώ ότι θα είναι προσωρινή. Κάποια σιτγμή πρέπει ν' αλλάξει το μοντέλο διοίκησης, αλλά πρέπει να αλλάξει και το μοντέλο διαχείρησης των ελληνικών σωματείων. Κάποια τμήματα θα πρέπει να είναι ερασιτεχνικά πλέον. Θα πρέπει να δουλεύμουμε με τις υποδομές, να αρχίσουμε να παράγουμε παιδιά που θα φοράνε στο μέρος της καρδιάς το τριφύλλι, όσον αφορά τους Παναθηναικούς και από την άλλη το διοικητικό μοντέλο πρέπει να ανοίξει. Δεν υπάρχουν πλέον οι μεγάλοι σωτήρες. Πρέπει να στραφούμε στον κόσμο, στους φιλάθλους στους αγνούς φιλάθλους, σε αυτούς που αγαπούν τις ομάδες τους. Το μοντέλο πρέπει να εξυγιανθεί. Εμείς εδώ έχουμε ήδη με κάποιους ανθρώπους επεξεργαστεί μια πρόταση διοικητική που ουσιαστικά βάζει τους οπαδούς να συμμετέχουν στα διοικητικά του συλλόγου".

Για το ότι είναι της μόδας να συμμετέχουν ενεργά στα διοικητικά μιας ομάδας οι οπαδοί της και αν το πλάνο αυτό είναι βιώσιμο στην Ελλάδα: "Όχι δεν θα είναι δόκιμο ούτε βιώσιμο κάτι τέτοιο αν ο καθένας προσπαθήσει να τα κάνει όλα. Πιστεύω ότι οι οπαδοί και οι οργανωμένοι έχουν άλλη δουλειά και άλλη υποχρέωση και άλλη έχουν αυτοί που διοικούν. Υπάρχουν και οικονομικά δεδομένα και θέματα διοίκησης. Νομίζω ότι μπορεί να βρεθεί ισοροπία. Βέβαια στη χώρα που ζούμε την Ελλάδα που έχει γεννήσει το μέτρο είναι όλα των άκρων. Βέβαια υπάρχουν και μοντέλα που έχουν χρησιμοποιηθεί αλλού και έχουν πετύχει. Δεν κρύβω ότι όταν είχαμε ξεκινήσει όλη αυτή τη διαδικασία ήταν στη σκέψη μας ένα μοντέλο που θα μπορούσε να παρουσιαστεί και να εφαρμοστεί και στην ΠΑΕ. Όπως είχε κάνει για παράδειγμα και η Μπαρτσελόνα που έχει 130.000 μέλη τα οποία πληρώνουν μόνο 130 ευρώ τη συνδρομή τους και έχουν έτσι γρήγορα ένα σημαντικό ποσό ως εκίνηση. Η Σάλκε έχει ένα παρόμοιο μοντέλο. Κάπως έτσι σκεφτόμαστε και εμείς. Θα κάνουμε μια συζήτηση και μια παρουσίαση γιατί κάτι τέτοιο εξετάζουμε για τον Παναθηναικό".

Για την κρίση που περνά τώρα ο σύλλογος και το ρόλο που θα έχει η προσωρινή διοίκηση: "Είναι δύσκολες στιγμές για τον Παναθηναϊκό. Αυτή τη στιγμή και το είπα και χτές, η διοίκηση που θα προκύψει θα είναι προσωρινή έτσι ώστε να κάνει το καλύτερο δυνατό για να βρεθούν κάποιοι ν' αναλάβουν το σύλλογο μέσα από εκλογές. Επίσης θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι κάποια τμήματα του Παναθηναϊκού πρέπει να λειτουργήσουν αποκλειστικά με Έλληνες, με εφηβικές ομάδες και κάποια άλλα να πέσουν κατηγορία".

Για την εξέλιξη των επόμενων ημερών: "Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα και θα γίνει μέσα στις επόμενες μέρες, γιατί πρέπει, είναι να οριστεί μια διοίκηση. Δεν σας κρύβω ότι εγώ θα προσπαθήσω να συμμετάσχω σε μια διοίκηση. Διότι αυτή πρέπει να υπάρξει, καθώς κλείνουν και οι μεταγραφές. Δεν έχουμε χρόνο μπροστά μας καθότι υπάρχουν τμήματα που πρέπει να λειτουργήσουν. Το μεγάλο βαρίδι είναι το χρέος. Θα κοιτάξουμε να συσπειρωθούμε κάποιοι άμεσα έτσι ώστε να οδηγήσουμε πολύ σύντομα τον Παναθηναϊκό σε εκλογές με προοπτική και ο στόχος της διοίκησης θα είναι να παραδώσει σε καλό σημείο την ομάδα".

Γράψτε το σχόλιο σας...
14/10/2019 • 07:11