Έτοιμος για Ελλάδα ο πιο «τρελός» οπαδός!

Ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει την Μπέρνλι και - σίγουρα - μαζί της και τον πιο φανατικό Βρετανό οπαδό, που ακολουθεί παντού μισό αιώνα τους «κλάρετς» και άλλαξε ακόμα και το όνομά του για την ομάδα!

Ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει την Μπέρνλι και – σίγουρα – μαζί της και τον πιο φανατικό Βρετανό οπαδό, που ακολουθεί παντού μισό αιώνα τους «κλάρετς» και άλλαξε ακόμα και το όνομά του για την ομάδα!

Ο 64χρονος Ντέιβ, γεννήθηκε περίπου 120 χλμ. μακριά από την έδρα της Μπέρνλι, «Ταρφ Μουρ» και το 1966 «κόλλησε» με την ομάδα, όταν είδε έναν παίκτη να φορά τα χρώματά της στην πίσω σελίδα μίας εφημερίδας και  αποφάσισε να την υποστηρίξει. 

Αρχικά δεν ακολουθούσε την Μπέρνλι παντού, αλλά από το 1969 έχει παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια των «κλάρετς» πλην ενός (!), πηγαίνοντας εντός και εκτός έδρας με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, ενώ στα 22 του άλλαξε το επώνυμό του σε Ντέιβ Μπέρνλι!

Ο φανατικός των «κλάρετς», συνήθως μετακινείται προς το γήπεδο που παίζει η ομάδα του με ωτοστόπ και υπολογίζει ότι έχει καλύψει περίπου 400.000 χιλιόμετρα ακολουθώντας την ομάδα του για πάνω από 3.000 παιχνίδια τα τελευταία 50 χρόνια!

Το εκπληκτικό του σερί ξεκίνησε στις 11 Ιανουαρίου του 1960, όταν ήταν 16 ετών και από τότε έχει χάσει μόνο ένα παιχνίδι της Μπέρνλι, αυτό της 10ης Απριλίου του 1974 απέναντι στην Νιούκαστλ. Το ματς είχε αναβληθεί στην αρχική του ημερομηνία λόγω κακοκαιρίας και διεξήχθη πέντε μήνες αργότερα. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής ανακοινώθηκε από τον Τύπο μόλις μερικές ώρες πριν και έτσι το παιχνίδι έγινε παρουσία μόλις 50 θεατών, με τον Ντέιβ να μένει εκτός γηπέδου καθώς δεν γνώριζε ότι ο αγώνας είχε οριστεί την συγκεκριμένη μέρα και ώρα. Από τότε ορκίστηκε να μην ξαναχάσει παιχνίδι και μέχρι τώρα έχει κρατήσει την υπόσχεσή του.

Λόγω της αφοσίωσής του στους «κλάρετς» δεν παντρεύτηκε ποτέ, έχει όμως μία κόρη την οποία ονόμασε φυσικά «Κλαρέτ», από το παρατσούκλι της Μπέρνλι και πλέον την παίρνει αρκετές φορές μαζί του στο γήπεδο!

Έχει αλλάξει πάνω από 70 δουλειές, προσπαθώντας να εξασφαλίσει τα χρήματα για το διαρκείας που κατέχει από το 1970 και για τα έξοδα των ταξιδιών. Πλέον, η full time απασχόλησή του  – πλην της Μπέρνλι – είναι να φροντίζει την ηλικιωμένη μητέρα του.

«Πάντα ψάχνω πρωινές δουλειές, ήμουν φούρναρης για 25 χρόνια και έπιανα δουλειά στις 7 το πρωί, κάτι που με βόλευε για να πηγαίνω στο γήπεδο», δήλωσε σε αφιέρωμα του thelondoneconomic ο «τρελός» Βρετανός, ο οποίος πριν από κάθε έναρξη σεζόν δεν παραλείπει να παίζει στοίχημα κατάκτησης του τίτλου από την ομάδα του, παρ’ όλο που αυτό δεν έχει γίνει από το 1960!

Το αγαπημένο του εκτός έδρας παιχνίδι ήταν ένα 4-1 στην έδρα της Τότεναμ το 1983, ενώ αυτή που θέλει να ξεχάσει ήταν η ήττα από την Χέρεφορντ εντός έδρας με 6-0 το 1987.

Καλύτερα εκτός έδρας γήπεδα γι΄ αυτόν τα «Βίλα Παρκ» και «Κράβεν Κότατζ», ενώ δεν απολάμβανε ποτέ να πηγαίνει στο Ντόνκαστερ.

Από φέτος, στην …ποδοσφαιρική του ζωή μπήκαν και τα ευρωπαϊκά ταξίδια, φυσικά έδωσε το παρών στην Τουρκία για το παιχνίδι με την Μπασακσεχίρ και …ετοιμάζεται για Ελλάδα.



Η «τρέλα» του για την Μπέρνλι είναι τόσο μεγάλη, που υπέβαλλε αίτημα στον σύλλογο όταν πεθάνει να τον βαλσαμώσουν και οι φίλοι του να τον τοποθετήσουν στην θέση του στο «Τερφ Μουρ»!

Συγγραφέας δύο βιβλίων για τις περιπέτειές του στον δρόμο για χάρη της Μπέρνλι, θα προσθέσει σίγουρα ένα νέο κεφάλαιο με ιστορίες από το «Γ. Καραϊσκάκης»…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.