Και στο τέλος γελούν οι … Μαδριλένοι!

Έπειτα από μία ποδοσφαιρική παράσταση υψίστου επιπέδου στο Σαντιάγο Μπερναμπέου η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν εκείνη που χαμογέλασε στο τέλος καθώς, παρά το τελικό 2-2 κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Έπειτα από μία ποδοσφαιρική παράσταση υψίστου επιπέδου στο Σαντιάγο Μπερναμπέου η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν εκείνη που χαμογέλασε στο τέλος καθώς, παρά το τελικό 2-2 κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Οι Βαυαροί κατάφεραν να αποκλειστούν όντας καλύτεροι και στα δύο παιχνίδια όμως η Ρεάλ ήταν κυνική, αποτελεσματική και είχε και την τύχη με το μέρος της παίρνοντας αυτή το εισιτήριο για τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Ζινεντίν Ζιντάν επέλεξε ένα σύστημα 4-4-2 με τον Νάβας κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο και Λούκας Βάθκεθ στην άμυνα, στο κέντρο οι Κόβατσιτς – Μόντριτς, δεξιά ο Κρόος, αριστερά ο Ασένσιο και επιθετικό δίδυμο οι Ρονάλντο – Μπενζεμά.

Στην αντίπερα όχθη, ο Γιουπ Χάινκες παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Ούλραιχ κάτω απ’ τα γκολπόστ, τους Σίλε, Χούμελς, Κίμιχ και Αλάμπα στην άμυνα, αμυντικά χαφ τους Τολισό – Αλκάνταρα, δεξιά ο Μίλερ, αριστερά ο Ριμπερί, αιχμή του δόρατος ο Λεβαντόφσκι και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού χαφ, ο Χάμες Ροντρίγκεθ.

Μαγικό και ισόπαλο το πρώτο 45λεπτο

Το πρώτο ημίχρονο στη Μαδρίτη ήταν απολαυστικό από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του. Η Μπάγερν, γνωρίζοντας ότι ήθελε δύο γκολ πριν από την έναρξη του αγώνα για να πάρει την πρόκριση μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να πετύχει το σκοπό της, που δεν ήταν άλλος από το να σημειώσει ένα γρήγορο τέρμα. 

Στο τρίτο μόλις λεπτό οι Βαυαροί βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Κίμιχ να σκοράρει από κοντά έπειτα από κακή εκτίμηση του Σέρχιο Ράμος μέσα στην περιοχή. 

Μετά από αυτό το γκολ οι φιλοξενούμενοι έδωσαν την κατοχή στη Ρεάλ αφού είχαν πετύχει εν μέρει το στόχο τους και πλέον το πλάνο τους ήταν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις όμως αυτό φάνηκε να μην τους βγαίνει. 

Η Ρεάλ αντέδρασε άμεσα μετά το γκολ που δέχτηκε ξέροντας πως αν δεχόταν και δεύτερο τέρμα τότε τα πράγματα θα ζόριζαν αρκετά. Στο ενδέκατο λεπτό ο Μαρσέλο σέντραρε από τα αριστερά και ο Μπενζεμά με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. 

Μετά την ισοφάριση η Μπάγερν πήρε και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων θέλοντας να φτάσει σε ένα δεύτερο τέρμα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στο 33ο λεπτό ο Χούμελς έκανε την κάθετη στον Λεβαντόφσκι, αυτός σούτερε, ο Νάβας απέκρουσε και ο Χάμες μπροστά από την εστία δεν μπόρεσε να βάλει σωστά το κορμί του για να σκοράρει.
 
Στο 39ο λεπτό ήταν η μοναδική στιγμή του πρώτου μέρους που ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδειξε ότι βρισκόταν στο γήπεδο αλλά το σουτ του εξουδετερώθηκε από τον Ούλραιχ. 
Εν τέλει το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους και με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια. 

Θέαμα υψίστου επιπέδου…
 

Στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου το παιχνίδι εν πολλοίς κρίθηκε με ιδιαίτερα περίεργο τρόπο. Με το που ξεκίνησε η αναμέτρηση ο Τολισό έκανε το γύρισμα στον Ούλραιχ, εκείνος έκανε μια κίνηση που κανείς δεν κατάλαβε, φάνηκε σαν να γλιστράει, η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του και ο Μπενζεμά σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του γκολ. 

Όπως ήταν αναμενόμενο αυτό το τέρμα έκοψε τα πόδια των παικτών της Μπάγερν που χρειάστηκαν αρκετά λεπτά για να καταλάβουν το τι είχε συμβεί ακριβώς. Πλέον η ομάδα του Χάινκες είχε να ανέβει έναν Γολγοθά αφού χρειαζόταν δύο γκολ για να πάρει εκείνη το εισιτήριο για τον τελικό.

Το παιχνίδι είχε την εικόνα που είχε και στο Μόναχο. Η Μπάγερν ήταν καλύτερη, ήταν εκείνη που δημιουργούσε ευκαιρίες αλλά η Ρεάλ ήταν κυνική και κατάφερε να πετύχει δύο τέρματα παίρνοντας εκείνη το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.  

Η Μπάγερν, δίχως να έχει να χάσει περισσότερα, προσπάθησε να κερδίσει όσα περισσότερα μέτρα μπορούσε στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να ισοφαρίσει και να μπει ξανά στο παιχνίδι. 

Αυτό το γκολ ήρθε στο 62ο λεπτό. Ο Χάμες σούταρε στην κίνηση έπειτα από γύρισμα του Σίλε από τα δεξιά, αρχικά η μπάλα κόντραρε στον Βαράν, ωστόσο ο ίδιος πήρε την κόντρα και με πλασέ από τα δεξιά, μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νάβας για το 2-2, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. 

Στα εναπομείναντα λεπτά η Μπάγερν προσπάθησε με όλες της τις δυνάμεις να φτάσει σε ένα τρίτο γκολ, έχασε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσε να βρει αυτό το πολυπόθητο τρίτο τέρμα που θα της έδινε το εισιτήριο για τον τελικό, στον οποίο θα βρεθεί η Ρεάλ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. 

Οι συνθέσεις: 

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζ. Ζιντάν): Νάβας, Ράμος, Βαράν, Ρονάλντο, Κρόος, Μπενζεμά (72′ Μπέιλ), Μόντριτς, Μαρσέλο, Λούκας Βάθκεθ, Ασένσιο (87′ Νάτσο), Κόβατσιτς (73′ Κασεμίρο)

Μπάγερν Μονάχου (Γ. Χάινκες): Ούλραιχ, Σίλε, Χούμελς, Αλκάνταρα, Ριμπερί, Λεβαντόφσκι, Χάμες Ροντρίγκεζ (83′ Χάβι Μαρτίνεθ), Τολισό (75′ Βάγκνερ), Μίλερ, Αλάμπα, Κίμιχ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.