Αλλαγές – «χρυσάφι»! (video)

O Mπαρμπόσα σέρβιρε, ο Πέκχαρτ εκτελούσε και η ΑΕΚ κέρδισε 2-0 τον Πανιώνιο χάρη στις αλλαγές της, παρ' όλο που έπαιζε με δέκα λόγω αποβολής του Κορδέρο!

O Mπαρμπόσα σέρβιρε, ο Πέκχαρτ εκτελούσε και η ΑΕΚ κέρδισε 2-0 τον Πανιώνιο χάρη στις αλλαγές της, παρ’ όλο που έπαιζε με δέκα λόγω αποβολής του Κορδέρο!

Η ομάδα του Γουστάβο Πογιέτ τα έβρισκε σκούρα για 70′ παρά τις ευκαιρίες της στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ και τα πράγματα έδειχναν να δυσκολεύουν στο συγκεκριμένο σημείο, με τον Κορδέρο να αποβάλλεται με δύο κίτρινες.

Όμως οι αλλαγές που είχε κάνει ο Πογιέτ λίγο πριν από την αποβολή έπιασαν τόπο, με τον Πορτογάλο να δίνει δύο ασίστ και τον Τσέχο να πετυχαίνει δύο γκολ, οδηγώντας την Ένωση στη νίκη μετά από δύο αγωνιστικές και υποχρεώνοντας τους «κυανέρυθρους» στην πρώτη ήττα μετά από τέσσερις αγώνες. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν επίσης με δέκα λόγω αποβολής του Μπακασέτα στις καθυστερήσεις.

Τα αρχικά πλάνα

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με 4-3-3. Τερματοφύλακας ο Μπαρόχα, δεξί μπακ ο Γκάλο, αριστερό ο Ντίντακ, σέντερ μπακ οι Άρθο και Κολοβέτσιος. Στο κέντρο οι Γιόχανσον, Κορδέρο και Μάνταλος, στα άκρα οι Βάργκας και Μπουονανότε, προωθημένος ο Αραβίδης.

Με 4-2-3-1 ξεκινά ο Πανιώνιος. Τερματοφύλακας ο Διούδης, δεξί μπακ ο Β. Βλάχος, αριστερό ο Τασουλής, σέντερ μπακ οι Οικονόμου και Πατσατζόγλου. Αμυντικά χαφ οι Σιώπης και Κόρμπος, στο δεξί άκρο ο Καθάριος, στο αριστερό ο Μασούρας, ο Μπακασέτας πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

Καλύτερη αλλά άτυχη

Χωρίς τέρματα έληξε το πρώτο μέρος, με την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία, να έχει ευκαιρίες και δοκάρι, αλλά να μην μπορεί να σκοράρει. Ο Πανιώνιος έπαιξε κλειστά περιμένοντας την Ένωση και ανέβηκε περισσότερο μετά το ημίωρο.

Η ΑΕΚ έχασε την πρώτη της ευκαιρία στο 9′, όταν ο Ντίντακ γύρισε στην περιοχή για τον αφύλακτο Μπουονανότε, ο οποίος όμως πλάσαρε άουτ.

Στο 11′ ο Βάργκας σούταρε από το ημικύκλιο, όμως η προσπάθειά του ήταν αδύναμη και ο Διούδης μπλοκάρει εύκολα, ενώ στο 18′ ο Μάνταλος δοκίμασε και αυτός από μακριά αλλά έστειλε τη μπάλα αρκετά άουτ.

Πολύ καλύτερη όμως ήταν η προσπάθεια του Βάργκας στο 19′ έξω από την περιοχή με το δεξί, υποχρεώνοντας τον Διούδη σε εντυπωσιακή επέμβαση σε κόρνερ.

Ο Πανιώνιος, βγήκε για πρώτη φορά μπροστά επικίνδυνα στο 23ο λεπτό με τον Ανσαριφάρντ να βρίσκεται τετ-α-τετ με τον Μπαρόχα σκοράροντας, γκολ όμως που ακυρώθηκε ως οφσάιντ εις βάρος του Ιρανού.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ντίντακ δημιούργησε από αριστερά, αλλά ο Κορδέρο έστειλε τη μπάλα με σουτ στα χέρια του Διούδη, με τον τεχνικό των γηπεδούχων Γουστάβο Πογιέτ να αλλάζει συνεχώς θέσεις στους Μάνταλο και Μπουονανότε, προκειμένου να βρει το ιδανικό σχήμα για να «τρυπήσει» την άμυνα του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Στο 28′ ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία του α’ μέρους για την ΑΕΚ, με τους γηπεδούχους να πολιορκούν την αντίπαλη περιοχή και τον Γιόχανσον να σουτάρει, τη μπάλα να προσκρούει σε αμυνόμενο και να του στρώνεται ξανά, όμως τον Σουηδό να στέλνει με τη δεύτερη προσπάθεια τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Από εκεί και πέρα μέχρι το τέλος του α’ μέρους, ο Πανιώνιος ισορρόπησε το ματς και σιγά – σιγά έδειχνε φιλοδοξίες για κάτι περισσότερο. Στο 43ο λεπτό, ο Μπακασέτας (που μέχει εκείνη τη στιγμή δεν είχε τον χώρο για να εξαπολύσει κάποιο από τα γνώριμά του σουτ), βρέθηκε στο ημικύκλιο και σούταρε με το αριστερό δυνατά, όμως η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπαρόχα.

«Χρυσές» αλλαγές παρά την αποβολή

Το β’ μέρος ξεκίνησε με την ίδια εικόνα που είχε το πρώτο και την ΑΕΚ να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 52′. Συγκεκριμένα, έπειτα από σέντρα του Γκάλο από δεξιά, ο Μάνταλος βρέθηκε σε επίκαιρη θέση στην περιοχή και έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Διούδης σε ετοιμότητα έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η Ένωση συνέχισε να πιέζει και στο 56′ ο Γιόχανσον βρήκε στην περιοχή τον Μπουονανότε που επιχείρησε το σουτ, όμως ο Οικονόμου παρενεβλήθη σε καίριο σημείο, με τη μπάλα να κατευθύνεται προς τη γωνία του Διούδη.

Ο Πανιώνιος όμως ξανά κατάφερε να ισορροπήσει και μάλιστα στο 65′ απείλησε, όταν ο Καθάριος έκανε σέντρα από αριστερά, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια με ανάποδο ψαλίδι.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση 70 λεπτών, οι δύο προπονητές έκαναν τις πρώτες τους κινήσεις. Ο Πογιέτ έβαλε Πέκχαρτ και Μπαρμπόσα αντί Βάργκας και Αραβίδη αντίστοιχα, ενώ ο Ουζουνίδης τον Καραμάνο αντί του Καθάριου.

Στο 70′ όμως τα σχέδια των γηπεδούχων έδειχναν να ανατρέπονται, καθώς ο Κορδέρο δέχτηκε δεύτερη κίτρινη μέσα σε δέκα λεπτά και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Η ΑΕΚ παρ’ όλα αυτά όχι μόνο δεν επηρεάστηκε αρχικά από την αποβολή, αλλά στο 72′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με συνεργασία των δύο αλλαγών του Πογιέτ!

Συγκεκριμένα, ο Μπαρμπόσα έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Πέκχαρτ πετάχτηκε στην καρδιά της «κυανέρυθρης» άμυνας για να σκοράρει με εντυπωσιακό εναέριο τακουνάκι!

Ο Μασούρας προσπάθησε αμέσως να απαντήσει με σουτ που κατέληξε άουτ στο 73′ ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Πογιέτ έβαλε τον Λαμπρόπουλο αντί του Μπουονανότε, αλλάζοντας το σύστημα σε 5-3-1. Ο Ουζουνίδης από την πλευρά του έβαλε τον Μπαργκάν αντί του Μασούρα και τον Βιγιάλμπα αντί του Κόρμπου, σε μία προσπάθεια να ανατρέψει το σκορ.

Το ρίσκο των φιλοξενούμενων όμως δεν απέδωσε, καθώς στο 80′ η ΑΕΚ κατάφερε στην αντεπίθεση να κάνει το 0-2 και πάλι με τον Πέκχαρτ, ο οποίος μπήκε από δεξιά μετά από νέα μπαλιά του Μπαρμπόσα και με τρεις αντιπάλους μπροστά του έκανε το διαγώνιο σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα και με την παρέμβαση του Πατσατζόγλου. 

Ο Πανιώνιος αν και είχε πλέον λίγες ελπίδες, προσπάθησε να απαντήσει με προσπάθειες των Ανσαριφάρντ (81′) και Μπακασέτα (82′) που πέρασαν άουτ. Στο 89′ ο Μπαργκάν έκανε άλλο ένα σουτ, για να βρει τον Μπαρόχα σε ετοιμότητα, κάτι που έγινε και στο σουτ του Βιγιάλμπα στο 90′.

Πλέον ο νικητής του ματς είχε κριθεί και η μόνη εκκρεμότητα που έμενε για τον Πανιώνιο ήταν να δεχτεί δεύτερη κίτρινη ο Μπακασέτας για τον Πανιώνιο, ώστε να εκτίσει την ποινή του στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου…

ΑΕΚ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2-0
Σούπερ Λιγκ 2015-16, 29η Αγωνιστική, ΟΑΚΑ
Γκολ:
72′, 80′ Πέκχαρτ
Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Ποντίκης (Πρέβεζας), Καραϊσαρίδης (Πιερίας)
Κίτρινες: Κορδέρο – Μπακασέτας, Οικονόμου
Κόκκινες: 70′ Κορδέρο – 90+2′ Μπακασέτας
ΑΕΚ (Πογιέτ, 4-3-3-): Μπαρόχα – Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ – Γιόχανσον, Κορδέρο, Μάνταλος – Βάργκας (67′ Πέκχαρτ), Μπουονανότε (74′ Λαμπρόπουλος), Αραβίδης (67′ Μπαρμπόσα).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ουζουνίδης, 4-2-3-1): Διούδης – Β. Βλάχος, Πατσατζόγλου, Οικονόμου, Τασουλής – Κόρμπος (79′ Βιγιάλμπα), Σιώπης – Καθάριος (68′ Καραμάνος), Μασούρας (75′ Μπαργκάν), Μπακασέτας – Ανσαριφάρντ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.