Φωτιά στα κόκκινα…

Η Ντόρτμουντ βρέθηκε δύο φορές με ισάριθμα γκολ μπροστά στο σκορ, αλλά η Λίβερπουλ με μια επική ανατροπή τη νίκησε 4-3 και πήρε το «εισιτήριο» για τους «4» του Γιουρόπα Λιγκ μετά από ένα συγκλονιστικό ματς στο «Άνφιλντ».

Η Ντόρτμουντ βρέθηκε δύο φορές με ισάριθμα γκολ μπροστά στο σκορ, αλλά η Λίβερπουλ με μια επική ανατροπή τη νίκησε 4-3 και πήρε το «εισιτήριο» για τους «4» του Γιουρόπα Λιγκ μετά από ένα συγκλονιστικό ματς στο «Άνφιλντ». Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ θύμισε κάτι από εκείνη του Ράφα Μπενίτεθ στον αλησμόνητο τελικό της Κωνσταντινούπολης και βρήκε τον τρόπο, όταν όλοι τη θεωρούσαν «τελειωμένη», να «σκοτώσει» την Μπορούσια, που ακόμη δεν έχει καταλάβει… τι της συνέβη.

Ο Γερμανός προπονητής στεναχώρησε την πρώην ομάδα του και το πανηγύρισε… δεόντως, όπως φυσικά και οι φίλοι της Λίβερπουλ, οι οποίοι είδαν ένα ματς που μάλλον δε θα ξεχάσουν ποτέ στη ζωή τους.

Και πως αλλιώς να κάνουν, όταν μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα, η Λίβερπουλ βρέθηκε να χάνει 2-0 στο «Άνφιλντ» πριν καλά-καλά συμπληρωθούν δέκα λεπτά. Ο Μκιταριάν άνοιξε το σκορ στο 5′ και ο Ομπαμεγιάνγκ στο 9′ διπλασίασε τα τέρματα της Ντόρτμουντ, η οποία κρατώντας το σκορ έτσι ως το τέλος του ημιχρόνου έδειξε να «κλειδώνει» την πρόκριση.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Οριγκί «χτύπησε» για τους γηπεδούχους και μειώνοντας στο 48′ σε 1-2 τους έβαλε ξανά στο «κόλπο». Η χαρά τους, ωστόσο, δεν κράτησε για πολύ, αφού ο Ρόις στο 57′ πέτυχε και τρίτο γκολ για τους Γερμανούς, οι οποίοι μόνο αν αυτοκτονούσαν θα έχαναν πια την πρόκριση.

Κι όμως… τα κατάφεραν. Ή καλύτερα τους ανάγκασε η Λίβερπουλ. Με αντεπίθεση διαρκείας, οι Άγγλοι μείωσαν με τον Κουτίνιο στο 66′, ισοφάρισαν στο 77′ με τον Σακό και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έφεραν τα πάνω-κάτω με κεφαλιά του Λόβρεν, πανηγυρίζοντας μια ανεπανάληπτη νίκη-πρόκριση.

Λίβερπουλ (Κλοπ):
Μινιολέ, Σακό, Λόβρεν, Κλάιν, Μορένο, Μίλνερ, Λαλάνα (62′ Άλεν), Κουτίνιο, Τσαν (90′ Λούκας), Φιρμίνο (62′ Στάριτζ), Οριγκί

Ντόρτμουντ (Τούχελ): Βάιντενφελερ, Χούμελς, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Σμέλτσερ, Καγκάβα (77′ Γκίντερ), Μκιταριάν, Κάστρο (82′ Γκουντογκάν), Βάιγκλ, Ομπαμεγιάνγκ, Ρόις (83′ Ράμος)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.