Πουλάνε τρέλα τα “Παιδιά από την Πάτρα”! (video)

Ο Προμηθέας έφτασε στην πέμπτη του νίκη στο Basketball Champions League, επικρατώντας 83-82 της Νεπτούνας στη Λιθουανία!

Παρά τις απουσίες των Λάνγκστον Χολ και Οκτάβιους Έλις, ο Μάκης Γιατράς οδήγησε τον Προμηθέα Πάτρας στην πέμπτη του νίκη στο Basketball Champions League, επικρατώντας της Νεπτούνας στη Λιθουανία 83-82! Πολυτιμότεροι για την ελληνική ομάδα ο Παρκς με 18 πόντους και ο Μπράουν με 16, σημαντικές βοήθειες έδωσαν οι Μέιερ και Σαλούστρος με 12 και ο Γκίκας με 11! Κορυφαίος της Νεπτούνας ο Ντελινικάιτις με 23 πόντους.  

Σφιχτή άμυνα και κυνήγι στο σκορ!

Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε 16-14 με τη Νεπτούνας να κρατάει το προβάδισμα καθ τον Προμηθέα να είναι καλός στην άμυνα, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στους Λιθουανούς. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν από το ξεκίνημα να μεταφέρουν όλο το παιχνίδι στη ρακέτα χωρίς όμως μεγάλο αποτέλεσμα, αν εξαιρέσουμε ένα σερί 5-0 προς το τέλος της περιόδου. Το δίποντο του Σαλούστρου στο φινάλε της πρώτης περιόδου μάζεψε την κατάσταση και διαμόρφωσε το 16-14. 



Ο Προμηθέας συνέχισε να δίνει ρυθμό στο ματς. 

Οι γηπεδούχοι μείωσαν τα λάθη τους στη δεύτερη περίοδο και αύξησαν τις ασίστ, για να διατηρήσουν το προβάδισμα έστω και με μόλις δύο πόντους διαφορά στο ημίχρονο 36-34. Από την πλευρά του ο Προμηθέας συνέχισε να έχει καλό πρόσωπο αμυντικά, αλλά επιθετικά δεν εντυπωσίασε με 11/26 δίποντα και 3/12 τρίποντα. Την ίδια ώρα η ομάδα του Μάκη Γιατρά μέτρησε εννέα επιθετικά ριμπάουντ, ενώ είχε και τρία λιγότερα λάθη. Ο Χρήστος Σαλούστρος με εννέα πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του Προμηθέα, ακολουθούμενος από τον Παρκς με οκτώ. Κορυφαίος της Νεπτούνας ο γκραντ με οκτώ πόντους και ακολούθησε ο Μασιούλις με επτά! 

Παρκς on fire!

Ο Τέρελ Παρκς έκανε τη διαφορά για τον Προμηθέα στο ξεκίνημα τουλάχιστον της τρίτης περιόδου τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά! Ο Αμερικανός έφτασε τους 18 πόντους και βοήθησε τον Προμηθέα να φτιάξει δύο φορές διαφορά εως και έξι πόντων (41-47, 46-52). Η ομάδα της Πάτρας κράτησε σε ολόκληρη την περίοδο το προβάδισμα στο σκορ, με τη Νεπτούνας να μένει κοντά στο σκορ χάρη κυρίως στον δραστήριο Γραντ των 13 πόντων, αλλά και τον Ντελινικάιτις των 12. Ο Προμηθέας θα μπορούσε να έχει χτίσει μεγαλύτερη διαφορά, όμως φάνηκε επιπόλαιος σε κάποιες επιθέσεις και αρκέστησε στο 55-57 στο τέλος της τρίτης περιόδου. 



Μέγας είσαι Γκίκα! 

Ο Προμηθέας ξεκίνησε άσχημα την τέταρτη περίοδο με τον διαιτητή να «παγώνει» τους παίκτες του Μάκη Γιατρά στο 60-60 (34’), καθώς μετά από μια αμφιλεγόμενη απόφαση για αντιαθλητικό φάουλ στον Μέιερ και τεχνική ποινή στον Γιατρά «έδωσε» προβάδισμα 63-60 στη Νεπτούνας! Οι Λιθουανοί κατάφεραν να φτάσουν τη διαφορά μέχρι και στο 68-61, όμως κάπου εκεί ανέλαβε ο Νίκος Γκίκας να κρατήσει ζωντανό τον Προμηθέα με έντεκα συνεχόμενους πόντους για την ομάδα τους σε τέσσερα λεπτά! Από το 38’ ο Προμηθέας πέρασε και πάλι μπροστά στο σκορ με 74-76 και δεν άφησε τη Νεπτούνας να επιστρέψει ποτέ στο ματς, χάρη στην έξυπνη άμυνα του! Στη μάχη των τελευταίων δευτερολέπτων, οι Λιθουανοί αντέδρασαν με ένα τρίποντο του Ουίλιαμς για το 82-83, 1.7” πριν το τέλος, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ για την ομάδα του Γιατρά! 



Αυτή ήταν η τρίτη εκτός έδρας νίκη του Προμηθέα μετά από εκείνες επί Οστάνδης και Μπεϊρούθ, προσπερνώντας με επιτυχία το δύσκολο πρίγραμμα του στη διοργάνωση! Την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται στην Πάτρα τη Βίρτους Μπολόνια (21/11).

Δείτε τα στατιστικά Προμηθέα και Νεπτούνας!

 

Θυμηθείτε το live του αγώνα από το Novasports.gr!

Live Blog Νεπτούνας – Προμηθέας Πάτρας


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.