Εκτός Εθνικής Σωκράτης και Κώστας!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου εξηγεί πως αν Παπασταθόπουλος και Μανωλάς απαίτησαν την αποπομπή του Αναστασιάδη, πρέπει να φύγουν μαζί του.

Το γεγονός ότι ο Βαγγέλης Γραμμένος είναι ο πλέον… άλαλος πρόεδρος της ΕΠΟ, ακόμα κι όταν «έχει πάρει φωτιά το σπίτι της Εθνικής», δεν αμφισβητείται. 

Αντί να φωνάξουν εκεί στο Πάρκο Γουδή την επομένη του δημόσιου «ξεκατινιάσματος» τον προπονητή και τον αρχηγό της ομάδας να δώσουν εξηγήσεις, τους άφησαν να πάνε ο ένας στη Θεσσαλονίκη και ο άλλος διακοπές!

Και συνεδρίασαν χωρίς να λάβουν την παραμικρή απόφαση, προφανώς περιμένοντας να ζυγίσουν καταστάσεις ή όπως λένε κάποιες κακές γλώσσες να μετρήσουν τα… κουκιά (υπέρ και κατά του Άγγελου).

Σε κάθε περίπτωση η ΕΠΟ και ο Γραμμένος θα κληθούν αργά ή γρήγορα να πάρουν τις αποφάσεις τους.
 

Είτε καθ΄ υπόδειξη, οπότε θα κάνουν και πάλι μια τρύπα στο νερό, είτε θα αποφασίσουν να αναζητήσουν έναν κανονικό ΞΕΝΟ προπονητή για να του δώσουν τα κλειδιά της ομάδας, όπως είχε συμβεί με τους Ρεχάγκελ και Σάντος. 

Αυτό σημαίνει κατ΄ αρχήν την απομάκρυνση του νυν ομοσπονδιακού προπονητή και των βοηθών του, αλλά αυτό δεν αρκεί.

Και εξηγούμαι: Ο Βαγγέλης Γραμμένος έχει μόνο μία επιλογή, αν θέλει να ξαναδεί την ομάδα στον ίσιο δρόμο.

Μαζί με τον Άγγελο να «κόψει» από την Εθνική και τους Παπασταθόπουλο – Μανωλά! 

Κι εδώ θα φανεί αν πράγματι υπάρχει ηγεσία στην ΕΠΟ ή οι άνθρωποι είναι παράγοντες της… πλάκας! 

Διότι μπορεί ο Άγγελος Αναστασιάδης να είναι στο μάτι του κυκλώνα με τις περίεργες αποφάσεις του, τις επιλογές και τις αντικρουόμενες δηλώσεις του, αλλά και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος υπερέβη τα εσκαμμένα! 

Ναι, ο αρχηγός ανέλαβε την ευθύνη για τα αποδυτήρια της Εθνικής, ναι, είπε αλήθεια ότι με την εικόνα μας δεν αξίζουμε να πάμε στην τελική φάση του Euro 2020, ναι, έχει τιμήσει τη φανέλα με το εθνόσημο με όλες τις Εθνικές ομάδες.

Αλλά αν μείνει στην Εθνική και στην μετά Αναστασιάδη εποχή, ο επόμενος προπονητής (ειδικά αν επιλεγεί Έλληνας) θα νιώθει μονίμως ως προπονητής υπό… προθεσμία και θα περιμένει να δει πότε θα κάνει δηλώσεις και τι θα πει ο Παπασταθόπουλος γι αυτόν. 

Κι έτσι καμία ομάδα δεν μπορεί να πάει πουθενά! 

Ουδείς αμφισβητεί ότι Σωκράτης και Άγγελος αγαπούν την Εθνική ομάδα. Αλλά το συναίσθημα δεν είναι απαραίτητο να συμβαδίζει πάντα με την συνεργασία, που τις περισσότερες φορές είναι και υποχρεωτική σε ένα σύνολο 25-30 προσώπων. 

Αν μάλιστα, αληθεύουν οι πληροφορίες (που δεν διαψεύστηκαν) σύμφωνα με τις οποίες οι Παπασταθόπουλος και Μανωλάς βρέθηκαν με τον Βαγγέλη Γραμμένο μετά την ήττα από την Αρμενία στο ΟΑΚΑ και ζήτησαν την απομάκρυνση του προπονητή, ο πρόεδρος της ΕΠΟ πρέπει να εισηγηθεί και την… απόλυση και του Μανωλά από την ομάδα. 

Το ίδιο ισχύει και για τον Άγγελο Μπασινά, ο οποίος πήρε θέση υπέρ του Αναστασιάδη και κατά του Παπασταθόπουλου, μόλις πληροφορήθηκε τις δηλώσεις του αρχηγού της Εθνικής.

Η δημοσιοποίηση των διαφωνιών μιας ομάδας, με τον τρόπο που αυτή έγινε, δεν μπορεί να επουλώσει τις πληγές που άνοιξαν παρά μόνο με την απομάκρυνση ΟΛΩΝ των εμπλεκομένων. 

Ναι, ο Παπασταθόπουλος και ο Μανωλάς είναι στόπερ διεθνούς επιπέδου και απαραίτητοι για την Εθνική ομάδα. Αλλά όχι ΠΑΝΩ από την Εθνική. 

Ναι, ο Παπασταθόπουλος υποκατέστησε –κατά κάποιο τρόπο- την ανύπαρκτη διοίκηση της ΕΠΟ βγαίνοντας να πει όσα είπε μετά το ματς την Αρμενία.  

Αλλά συνέχεια, συνέπεια και ομαλή πορεία στην Εθνική ομάδα με τα πρόσωπα που τάραξαν τα νερά και διέλυσαν τα όποια στεγανά των αποδυτηρίων της ΔΕΝ μπορεί να ΥΠΑΡΞΕΙ.

Τον Βαγγέλη Γραμμένο δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Όσοι τον ξέρουν, κάνουν λόγο για έναν έντιμο άνθρωπο. Ίσως γι αυτό να μη μπορεί να σταθεί στην ηγεσία ενός χώρου που χρειάζεται πιο… χοντρόπετσους παράγοντες.

Ωστόσο, είναι ο πλέον άλαλος πρόεδρος της ΕΠΟ που έχω συναντήσει από την εποχή του Βασίλη Χατζηγιάννη που κάλυπτα το ρεπορτάζ της ομοσπονδίας. 

Χατζηγιάννης, Αλημίσης, Τριβέλλας, Αλεξανδρίδης, Γκαγκάτσης, Πιλάβιος, Σαρρής και Γκιτρτζίκης όποτε έπρεπε να πάρουν θέση, έβγαιναν μπροστά και το έκαναν. 

Εδώ έχουμε ένα πρόεδρο, η διοίκηση του οποίου τρία χρόνια τώρα αδυνατεί να διοργανώσει ένα κανονικό τελικό κυπέλλου και κινδυνεύει να δει την Εθνική να διαλύεται στα χέρια του!

Αν λοιπόν, δεν σκέφτεται να παραιτηθεί, το μόνο που μπορεί να αποκαταστήσει την μέχρι σήμερα ανυπαρξία του σε κάθε ζήτημα που η μπάλα «καίει» και αυτός είναι άφαντος, είναι η επιστροφή της Εθνικής στην κανονικότητα.

Κι αυτή μπορεί να επανέλθει σταδιακά μόνο αν ο Γραμμένος… ξεγράψει ΟΛΟΥΣ εκείνους που την έκαναν αξιολύπητη στα μάτια των φιλάθλων. 

Συμπεριλαμβανομένων (μαζί με το προπονητικό τημ) των Παπασταθόπουλου και Μανωλά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.