Της ήρθε…Κουτί(νιο)!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ απέναντι στη Λίβερπουλ, ο Κουτίνιο όμως με μαγεία χτύπησε την κατάλληλη στιγμή κρίνοντας την πρόκριση (1-1). Στους «8» με ανατροπή η Μπράγκα, μαζί με Ντόρτμουντ, Σαχτάρ και Σεβίλλη.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ απέναντι στη Λίβερπουλ, ο Κουτίνιο όμως με μαγεία χτύπησε την κατάλληλη στιγμή κρίνοντας την πρόκριση (1-1). Στους «8» με ανατροπή η Μπράγκα, μαζί με Ντόρτμουντ, Σαχτάρ και Σεβίλλη. 

Τα αποτελέσματα (με κεφαλαία οι ομάδες που προκρίθηκαν):
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 1-1
Άντερλεχτ – ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ 0-1
ΜΠΡΑΓΚΑ – Φενέρμπαχτσε 4-1
ΣΕΒΙΛΛΗ – Βασιλεία 3-0
Τότεναμ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ 1-2

Το τελείωσε ο «μάγος» 

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε στο ματς με αυτοπεποίθηση που σπάνια δείχνει φέτος και απείλησε με τους Λίνγκαρντ, Μάτα και κυρίως τον πολύ επικίνδυνο Μαρσιάλ. Η Λίβερπουλ έψαχνε την αντεπίθεση και θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο στο 26’ με τον Κουτίνιο, ενώ ο Ντε Χέα δοκιμάστηκε τόσο από τον Βραζιλιάνο όσο και από τον συμπατριώτη του Φιρμίνο. Στο 32’ όμως ο Μαρσιάλ κέρδισε πέναλτι από τον Κλάιν και πήρε ο ίδιος  την πρωτοβουλία για την εκτέλεση, ανοίγοντας το σκορ για τη Γιουνάιτεντ και δίνοντας ελπίδες για την ανατροπή του 0-2. Η Λίβερπουλ είχε όμως αμέσως δοκάρι με φάουλ του Στάριτζ και με τη λήξη του α’ μέρους κατάφερε να ισοφαρίσει χάρη σε ένα εκπληκτικό τέρμα του Κουτίνιο. Ο μικρός «μάγος» συγκεκριμένα, μπήκε από αριστερά στην περιοχή αδειάζοντας τον Βαρέλα και πλάσαρε αριστοτεχνικά τον Ντε Χέα στην κλειστή του γωνία, δίνοντας τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του!

Στο β’ ο Φαν Χάαλ έριξε αρχικά Βαλέντσια αντί Βαρέλα και στη συνέχεια Νταρμιάν αντί Ρόχο, με τους γηπεδούχους να κάνουν φάσεις με Φελαϊνί και Μαρσιάλ, ενώ ο Κλοπ έριξε τον Οριγκί αντί του Στάριτζ. Ο Φελαϊνί είχε μεγάλη ευκαιρία στο 72’ για το 2-1, χαρακτηριστικό δείγμα της απογοήτευσης που επικράτησε στη Γιουνάιτεντ μετά το γκολ του Κουτίνιο, ο οποίος θα μπορούσε να κάνει το 1-2 στο 75’ και στο 78’. Τελικά δεν χρειάστηκε καν, με τη Γιουνάιτεντ να αποκλείεται για πρώτη φορά από αγγλική ομάδα στην Ευρώπη.

Γρήγορο πιστόλι ο Εντουάρντο

Η Άντερλεχτ επιχείρησε να φορτσάρει στο ξεκίνημα απέναντι στη Σαχτάρ για το πρώτο γκολ που θα της έδινε ελπίδες να ανατρέψει το εις βάρος, της 1-3 του πρώτου μέρους, όμως οι Ουκρανοί καλά στημένοι δεν επέτρεψαν ούτε ένα σουτ στην εστία τους σε όλο το ματς! Μάλιστα, ο Ισμαΐλι στο 45’ θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους αλλά αστόχησε από πολύ καλή θέση. Το β’ μέρος εξελίχθηκε σε διαγωνισμό σκληρού παιχνιδιού, με νικητές τους Κούτσερ  και Εμποτζί που είδαν κόκκινες σε 84’ και 87’ αντίστοιχα. Τελικά, η Σαχτάρ εκτός από την πρόκριση πήρε και τη νίκη με γκολ του Εντουάρντο στο 90+3’, μερικά δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του ως αλλαγή. Οι Ουκρανοί φτάνουν στα προημιτελικά για πρώτη φορά από το 2009, χρονιά που σήκωσαν το τρόπαιο…

Συνεπής στο ραντεβού η Σεβίλλη

Σε περίπατο μετέτρεψε την υπόθεση πρόκριση η Σεβίλλη ήδη από το πρώτο μέρος, όπου το αμφίρροπο 0-0 του πρώτου ματς έγινε…3-0. Οι Ανδαλουσιάνοι σφυροκοπούσαν από την αρχή και άνοιξαν το σκορ στο 35’ με κεφαλιά του Ραμί μετά από σέντρα του Ρέγες. Ήταν να μη γίνει η αρχή, με τον Γκαμεϊρό να αναλαμβάνει δράση με δύο γκολ σε ένα δίλεπτο, στο 44’ από νέα μπαλιά του Ρέγες και στο 45’ με διπλή προσπάθεια. Η Σεβίλλη πανηγύρισε έτσι εύκολα τη συνέχεια της διεκδίκησης του τρίτου σερί τροπαίου, με την 11η σερί εντός έδρας νίκη της στον θεσμό, επίδοση  – ρεκόρ!

Ακάθεκτος ο Ομπαμεγιάνγκ

Η Ντόρτμουντ (με Σωκράτη να παίζει 54′) «καθάρισε» και στο Λονδίνο την Τότεναμ παίρνοντας το εισιτήριο με δύο νίκες. Οι γηπεδούχοι χωρίς τον Χάρι Κέιν, έχασαν τον Ντέιβις από νωρίς και τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο άσχημα γι’ αυτούς στο 24’, όταν ο Ομπαμεγιάνγκ με φοβερό σουτ άνοιξε το σκορ, τελειώνοντας τις όποιες ελπίδες. Ο αρχισκόρερ της Ντόρτμουντ στο 71’ έβαλε τη δεύτερη…πινελιά, με την Τότεναμ να σκοράρει για πρώτη φορά σε δύο αγώνες με πάσα – δώρο του Χούμελς στον Σον.

Ο Περέιρα τη βρήκε από Πορτογάλους

Η Μπράγκα έκανε το ιδανικό ξεκίνημα στο παιχνίδι, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου ματς μόλις στο 11ο λεπτό, με τον Χασάν να αποφεύγει την  «παγίδα» του οφσάιντ νικώντας τον Ντεμιρέλ. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι Πορτογάλοι θα πήγαιναν στα αποδυτήρια για να σχεδιάσουν το δεύτερο μέρος της ανατροπής, ο Ποτούκ «χτύπησε» για τους Τούρκους στις καθυστερήσεις του α’ μέρους. 

Οι γηπεδούχοι όμως κάθε άλλο παρά απογοητευμένοι έδειξαν στο β’ μέρος και στο 69’ κατάφεραν να μπουν μπροστά στο σκορ, όταν ο Τοπάλ υπέπεσε σε πέναλτι βλέποντας και δεύτερη κίτρινη, με τον Ζοσουέ να ευστοχεί από τη βούλα. Χρειάζονταν όμως άλλο ένα γκολ και το πέτυχαν στο 74’, φέροντας για πρώτη φορά τη ζυγαριά υπέρ τους με γκολ του Στοϊλίκοβιτς   μετά από μπαλιά της αλλαγής Πέδρο Σάντος! Στο 83’ ο Σίλβα με το 4-1 αποτελείωσε τους …αποκαμωμένους φιλοξενούμενους του Βίτορ Περέιρα, που τελείωσαν τον αγώνα με οκτώ λόγω αποβολών των Ποτούκ (87’) και Σεν (90+7)!

Live Blog Europa League


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.