Συνηθισμένος στα δύσκολα και στ’ απαιτητικά

Ώρα αγωνίας για τον ΠΑΟΚ αλλά και για τις ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και Βίντι στην τελευταία αγωνιστική της φάσης του Europa League στην προσπάθεια και των τριών να καταλάβουν τη δεύτερη και προνομιούχο θέση του ομίλου.

Ώρα αγωνίας για τον ΠΑΟΚ αλλά και για τις ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και Βίντι στην τελευταία αγωνιστική της φάσης του Europa League στην προσπάθεια και των τριών να καταλάβουν τη δεύτερη και προνομιούχο θέση του ομίλου που θα δώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Κατά συνέπεια, περισσότερο από κάθε άλλη φορά από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι και τώρα, η συγκεκριμένη αναμέτρηση φέρει τον χαρακτήρα του «τελικού».
Ωστόσο, δεν είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για «Δικέφαλο» λόγω και της πολυετής του παρουσίας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αύριο ο Ραζβάν Λουτσέσκου κι οι ποδοσφαιριστές του θέλουν τη νίκη και ταυτόχρονα θα περιμένει το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα του ομίλου ανάμεσα στη Βίντι και την Τσέλσι, επιθυμώντας επικράτηση των Άγγλων. Αυτές τις συνθήκες αγωνίες τις έχει ζήσει άλλες τρεις φορές στη φάση των ομίλων της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης στην Ευρώπη, από τις οποίες τις δυο πανηγύρισε την πρόκριση! Συνεπώς έχει την εμπειρία για το τί πρέπει να κάνει και πώς να το διαχειριστεί.
Η αρχή έγινε την περίοδο 2010-2011 σε όμιλο που μετείχε μαζί με τις Βιγιαρεάλ, Μπριζ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Στην τελευταία πράξη των ομίλων στις 15 Δεκεμβρίου, έχοντας οκτώ βαθμούς, βρισκόταν ένα βαθμό μπροστά από τους Κροάτες, έναν πίσω από τους Ισπανούς, ενώ σε ρόλο ουραγού ήταν η Μπριζ με τρεις βαθμούς. Το κρίσιμο ματς ήταν στο παγωμένο Ζάγκρεμπ κι εκεί τη λύση έδωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, όπου με δικό του γκολ έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του, κατακτώντας τη δεύτερη θέση καθώς κι η ισπανική ομάδα τελείωσε νικηφόρα κόντρα στην Μπριζ.
Το ίδιο σενάριο επαναλήφθηκε τρία χρόνια μετά. Δεκέμβριος του 2014 σε όμιλο με τις Φιορεντίνα, Γκινγκάμπ και Ντιναμό Μινσκ. Οι Ιταλοί βρίσκονταν επικεφαλείς στον όμιλο με δέκα τρεις βαθμούς κι ο ΠΑΟΚ με τους Γάλλους ήταν ισόβαθμοι στη δεύτερη θέση με επτά βαθμούς και αδιάφορους της όλης κατάστασης τους Λευκορώσους με μόλις έναν βαθμό. Στην τελευταία πράξη των ομίλων ο «Δικέφαλος» υποδέχτηκε την Γκινγκάμπ στην Τούμπα για τον αγώνα που θα έδινε και την πρόκριση. Η … κακή μέρα φάνηκε από νωρίς, καθώς ο Μποβέ ‘άνοιξε’ το σκορ – μόλις – στο έβδομο λεπτό. Παρότι υπήρξε αντίδραση με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Στέφανου Αθανασιάδη στο 22’ η τύχη δεν ήταν με το μέρος των γηπεδούχων. Ο τότε αρχηγός του ΠΑΟΚ είδε στο 52’ σε προσπάθειά του η μπάλα να σταματάει στο δοκάρι και το σενάριο που κανείς τους δεν ήθελε ολοκληρώθηκε στο 82’ με το δεύτερο, προσωπικό γκολ του Μποβέ.
ΠΑΟΚ και Φιορεντίνα αντάμωσαν εκ νέου δυο χρόνια μετά. Στον όμιλό τους βρίσκονταν επίσης οι Σλόβαν Λίμπερετς και Καραμπάγκ. Η τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων βρήκε τον «Δικέφαλο» να χρειάζεται μόνον νίκη κόντρα στους Τσέχους, καθώς ήταν ισόβαθμος με τους Αζέρους, έχοντας από επτά βαθμούς έκαστος, ενώ οι Τσέχοι ακολουθούσαν με τέσσερις. Η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς μπορεί να είχε ηττηθεί από την Καραμπάγκ στον αγώνα της Τούμπας κάτι που του είχε στοιχίσει σημαντικά, όμως στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής είχε σημειώσει εκπληκτική νίκη στο «Αρτέμιο Φράνκι» με 3-2 αλλάζοντας τα δεδομένα του ομίλου.
Παρόλα αυτά η Καραμπάγκ θα μπορούσε να τερματίσει ακόμη και πρώτη αν νικούσε τους «βιόλα» στην έδρα της, όμως κι εκείνη έχασε κι ο ΠΑΟΚ νίκησε τη Σλόβαν με 2-0 (29’ Ροντρίγκεζ, 67’ Πέλκας) με συνέπεια να μείνει εκτός κι ο «Δικέφαλος» να πανηγυρίσει μια σπουδαία πρόκριση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.