Μόντι: Eνδείξεις ελπίδας και αισιοδοξίας

Για ενδείξεις ελπίδας και αισιοδοξίας έκανε λόγο ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, κατά την επίσκεψή του στη Διεθνή Έκθεση Επίπλου του Μιλάνου.

Για ενδείξεις ελπίδας και αισιοδοξίας έκανε λόγο ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, κατά την επίσκεψή του στη Διεθνή Έκθεση Επίπλου του Μιλάνου.

Ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνησή του «δεν σκέπτεται να επιβάλει δεύτερο φόρο επί της ακίνητης περιουσίας», όπως ανέφερε ο ιταλικός Τύπος. Αφησε, όμως, ανοικτό το ενδεχόμενο υιοθέτησης του συγκεκριμένου μέτρου στο μέλλον, προσθέτοντας ότι «ορισμένες φορές υπάρχουν εξαιρετικές ιδέες, που δεν τις έχει, όμως, κατ΄ ανάγκη, υπόψη της η κυβέρνηση».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός τόνισε, πάντως, ότι δεν πρέπει να εγκαταλειφθεί η οδός της δημοσιονομικής εξυγίανσης, διότι «οι πολιτικοί ζήτησαν από τους μη πολιτικούς να δώσουν ένα χέρι βοήθειας και η χώρα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού επειδή, στο παρελθόν, οι κυβερνήσεις προχώρησαν σε πολλές παροχές, με μέτρα συχνά αντιφατικά».

Εκτίμησε τέλος ότι η απόφαση του G20 να αυξήσει τους διαθέσιμους πόρους του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου, μπορεί να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας στις αγορές.

Πηγή: naftemporiki.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.