Του έφταναν 45 εντυπωσιακά λεπτά (video)

Μεταμορφωμένος παρουσιάστηκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο επικράτησε 2-0 της Καλλονής χάρη σε γκολ των Καλτσά, Μπουμάλ.

Μεταμορφωμένος παρουσιάστηκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός και παίζοντας καλό ποδόσφαιρο επικράτησε 2-0 της Καλλονής χάρη σε γκολ των Καλτσά, Μπουμάλ.

Τα αγωνιστικά σχήματα

Η Καλλονή παρατάχθηκε με 4-2-3-1 από τον Νίκο Καραγεωργίου, με τον Χογκ να είναι στο τέρμα και τους Τσαμπούρη, Αναστασιάδη, Βαλλιό και Σπυρόπουλο να παίζουν στην άμυνα. Καλτσάς και Ελλακόπουλος κινήθηκαν στο χώρο του κέντρου, με τους Γουέρε, Μανούσο και Γεωργίου να κινούνται πίσω από τον Μάρκοβιτς.

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Αντρέα Στραματσόνι. Ο Στιλ είχε μπροστά του τους Πράνιτς, Τελάντερ, Κουτρουμπή και Μέστο, ενώ οι Ζέκα, Εσιέν έπαιξαν κεντρικά χαφ. Μπουμάλ, Καλτσάς και Αμπέντ ήταν η τριάδα πίσω από τον Πέτριτς. 

Μετά από ένα «άνοστο» πρώτο 45λεπτο, οι παίκτες του Στραματσόνι βγήκαν… άλλοι από τα αποδυτήρια και έπαιξαν καλή μπάλα βρίσκοντας τις λύσεις στην άμυνα της Καλλονής που τους προβλημάτισε αρχικά. 

Εξαιρετικό γκολ από τον Καλτσά, άνοιξε λογαριασμό ο Μπουμάλ στην πρώτη του εμφάνιση με το τριφύλλι στο στήθος σε ότι αφορά στο πρωτάθλημα. Στους 31 πόντους πλέον ο Παναθηναϊκός που έμεινε σε απόσταση βολής από τη δεύτερη ΑΕΚ (33). Δύο δοκάρια για τους πράσινους, με τον Ατζαγκούν να σπαταλά ανεπανάληπτη ευκαιρία. 

Για ένα ημίχρονο η Καλλονή άντεχε ενώ είχε και δύο καλές στιγμές για να πάρει προβάδισμα, ωστόσο στο β’ η ομάδα του Καραγεωργίου κατέρρευσε, ειδικότερα μετά το πρώτο γκολ που δέχθηκε. Παραμένουν τελευταίοι οι Λέσβιοι με 7 βαθμούς. 

Το ματς 

Η Καλλονή προσαρμόστηκε από το ξεκίνημα σε αμυντικό ρόλο, διαφυλάσσοντας πρωτίστως τα μετόπισθεν ενώ ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του ρυθμού, χωρίς όμως να το εκμεταλλευτεί. 

Η συμπαθητική εικόνα του γρήγορου Μέστο από τα δεξιά, ήταν ένα από τα ελάχιστα καλά νέα για τον Στραματσόνι που έβλεπε τις απόπειρες των παικτών του να μην καρποφορούν ούτε από τα άκρα (Μέστο, Πράνιτς, Μπουμάλ) ούτε από τον άξονα (Αμπέντ, Ζέκα).

Οι γηπεδούχοι αμύνονταν καλά ενώ ήταν αυτοί που είχαν τις δύο καλύτερες στιγμές, με τις κεφαλιές των Αναστασιάδη (21’) και Μάρκοβιτς (45’) να φεύγουν άουτ υπό καλές προϋποθέσεις. 

Ο Καλτσάς έβαλε τα πράγματα στη θέση τους μόλις στο 47’, γράφοντας το 0-1. Ο Μπουμάλ έκανε τη μπαλιά, ο Καλτσάς κατέβασε και γύρισε το κορμί του για να σκοράρει με το αριστερό στη γωνία του Χογκ, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του. 

Από εκεί και έπειτα ο Παναθηναϊκός έκανε ότι ήθελε πάνω στο χορτάρι. Στο 53’ ο Αμπέντ έκανε τη σέντρα από δεξιά με τον Χογκ να μην αποκρούει σταθερά και τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι την εστίας, ενώ με την είσοδο του Μπεργκ (58’) οι πράσινοι έγιναν ακόμα πιο απειλητικοί. 

Η Καλλονή δεν μπορούσε να φανεί καθόλου απειλητική, με ένα σουτ του (δικού της) Καλτσά από μακριά να είναι η πιο αξιόλογη στιγμή των γηπεδούχων. 

Η σωρεία των ευκαιριών ξεκίνησε στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Χογκ να διώχνει την προβολή του Μπεργκ στο 81’ ενώ στη συνέχεια από τη σέντρα του Σουηδού, ο Ατζαγκούν έστειλε με κεφαλιά μπροστά από κενή εστία τη μπάλα στο δοκάρι! Το γκολ ήρθε εν τέλει στο 90’ και έφερε την υπογραφή του Ολιβιέ Μπουμάλ. 

Ο Καμερουνέζος μπήκε από αριστερά στην περιοχή και από δύσκολη γωνία σούταρε για το 0-2, με τον Χογκ πάντως να φέρει ευθύνη. 

Οι συνθέσεις

Καλλονή (Καραγεωργίου): Χογκ, Σπυρόπουλος, Βαλιός, Αναστασιάδης, Τσαμπούρης, Καλτσάς, Ελακόπουλος, Μανούσος, Γεωργίου, Γουέρε, Μάρκοβιτς (Μπαργκάν 69’).

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Εσιέν (Λαγός 73’), Κουτρουμπής, Αμπέντ (Ατζαγκούν 68’), Ζέκα, Τελάντερ, Καλτσάς, Μέστο, Μπουμάλ, Πράνιτς, Πέτριτς (Μπεργκ 58’).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.