Λέσβος: Σύλληψη Ελβετών εθελοντών, για όπλα και ναρκωτικά


Δύο ανεξάρτητοι εθελοντές από την Ελβετία, οι οποίοι μαγειρεύουν για μετανάστες και πρόσφυγες στη Χίο, συνελήφθησαν χθες από στελέχη της Ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος, στα πλαίσια των ελέγχων σε μη κυβερνητικές οργανώσεις και μεμονωμένους εθελοντές που δραστηριοποιούνται στα νησιά του βορείου Αιγαίου από την Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Frontex. 

Όπως έγινε γνωστό, μετά από επιχείρηση σε σπίτι, το οποίο οι δύο Ελβετοί ετοιμάζονταν να νοικιάσουν αλλά ήδη χρησιμοποιούσαν προκειμένου μαγειρεύουν, πολύ κοντά στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών στη θέση Σούδα του κάστρου της Χίου, βρέθηκαν 47 γραμμάρια ινδικής κάναβης. Επίσης, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκε μία χειραποσκευή με 12 σπρέι πιπεριού. 

Οι λιμενικές Αρχές πραγματοποίησαν τον έλεγχο στο σπίτι των Ελβετών, όταν ένας τρίτος ανεξάρτητος εθελοντής από την Ισπανία, ο οποίος εντοπίσθηκε να φωτογραφίζει σκάφη του Λιμενικού και της Frontex στο λιμάνι της Χίου, μπήκε σε αυτό. 

Διαβάστε σχετικά: Στο στόχαστρο ΕΛΑΣ και FRONTEX ΜΚΟ και μεμονωμένοι εθελοντές στη Λέσβο

Οι δύο Ελβετοί απολογούνται αυτή την ώρα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου για κατοχή ναρκωτικών ουσιών αλλά και για παράβαση του νόμου που αφορά όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες και εκρηκτικούς μηχανισμούς, ενώ ο Ισπανός, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά ζητήματα εθνικής ασφάλειας, αφέθηκε ελεύθερος και θα οριστεί τακτική δικάσιμος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.