Εφαρμογή των νέων κανόνων για τις τηλεπικοινωνίες ζητεί η Κομισιόν

Επιστολή αιτιολογημένης γνώμης στην Ελλάδα και 15 κράτη-μέλη της Ε.Ε. απέστειλε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας τους να εφαρμόσουν τους νέους ευρωπαϊκούς κανόνες για τις τηλεπικοινωνίες.

Επιστολή αιτιολογημένης γνώμης στην Ελλάδα και 15 κράτη-μέλη της Ε.Ε. απέστειλε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητώντας τους να εφαρμόσουν τους νέους ευρωπαϊκούς κανόνες για τις τηλεπικοινωνίες.

Οι χώρες που δεν έχουν μεταφέρει πλήρως τη νέα νομοθεσία κινδυνεύουν να παραπεμφθούν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθώς και να τους επιβληθούν πιθανές οικονομικές κυρώσεις.

Σύμφωνα με την Κομισιόν τα 16 κράτη-μέλη δεν έχουν ενσωματώσει πλήρως στην εθνική νομοθεσία τους νέους κανόνες για τις τηλεπικοινωνίες, έξι μήνες μετά την παρέλευση της σχετικής καταληκτικής ημερομηνίας (25 Mαΐου 2011).

Στην επιστολή της, η Επιτροπή επισημαίνει ότι η μερική μεταφορά των ευρωπαϊκών κανόνων για τις τηλεπικοινωνίες περιορίζει τα δικαιώματα των καταναλωτών στις εν λόγω 16 χώρες, διότι με τους νέους κανόνες, οι πελάτες στην ΕΕ αποκτούν νέα δικαιώματα όσον αφορά τη σταθερή τηλεφωνία, τις κινητές υπηρεσίες και την πρόσβαση στο διαδίκτυο (π.χ. το δικαίωμα αλλαγής τηλεπικοινωνιακού φορέα εκμετάλλευσης αυθημερόν χωρίς αλλαγή του τηλεφωνικού αριθμού και το δικαίωμα σαφούς πληροφόρησης ως προς τις πρακτικές διαχείρισης της κίνησης δεδομένων που χρησιμοποιούν οι πάροχοι διαδικτυακών υπηρεσιών).

Tα 16 κράτη-μέλη στα οποία απευθύνεται η επιστολή είναι η Ελλάδα, η Aυστρία, το Bέλγιο, η Bουλγαρία, η Κύπρος, η Τσεχική Δημοκρατία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Iταλία, οι Κάτω Χώρες, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Σλοβενία και η Ισπανία.

Πηγή: naftemporiki.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.