Παντουνικολάου! (video)

Ο Παπανικολάου ντύθηκε Σπανούλης και με 6/7 τρίποντα οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη επί της Μπασκόνια με 91-87 στην παράταση.

Ο Παπανικολάου ντύθηκε Σπανούλης και με 6/7 τρίποντα οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη επί της Μπασκόνια με 91-87 στην παράταση. Ο Ελληνας φόργουορντ με τρίποντο έστειλε το παιχνίδι στην παράταση (80-80) και στο έξτρα πεντάλεπτο οι «ερυθρόλευκοι» «καθάρισαν» το ματς και έφτασαν στην 11η τους επιτυχία. 

Εκπληκτικός και ο Λεντέι, ο οποίος κάλυψε το κενό του άρρωστου Μιλουτίνοφ τελειώνοντας με 23 πόντους και εννιά ριμπάουντ. Ο Πρίντεζης είχε 19 πόντους και 5 ασίστ, ενώ ο Γκος πρόσθεσε 17 και μοίρασε 6 ασίστ. 

Η Μπασκόνια που ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, δεν άντεξε στο τέλος. Με τον Πουαριέ στον πάγκο με 5 φάουλ, τοπ σύνολο του Περάσοβιτς σταμάτησε να κυριαρχεί στις δύο ρακέτες, ενώ Μάντζαρης και Παπανικολάου σταμάτησαν τη.. δράση των Βιλντόζα και Χουέρτας. Ο τελευταίος ήταν ασταμάτητος μέχρι το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ωστόσο ο Μάντζαρης τον έστειλε στον πάγκο με φάουλ και κάπου εκεί τον «πάγωσε» επιθετικά. Τη σκυτάλη πήρε ο Βιλντόζα με τραβηγμένα σουτ, αλλά ο Παπανικολάου έπαιξε εκπληκτική άμυνα πάνω του στα κρίσιμα και κάπου εκεί οι Βάσκοι σταμάτησαν να έχουν επαφή με το αντίπαλο καλάθι. 

Πάρτι Πουαριέ

Ηταν αναμενόμενο πως η Μπασκόνια θα «χτυπούσε» κοντά στο καλάθι, αφού από εκεί απουσίαζε ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Οι Βάσκοι με κεντρικά πικ εν ρολ έβρισκαν συνεχώς πόντους, αλλά ο Ολυμπιακός είχε «ζεστό» τον Παπανικολάου. Η αστοχία της Μπασκόνια στα μακρινά σουτ ισορροπούσε με την αδυναμία των «ερυθρολεύκων» να σταματήσουν τον Πουαριέ. Μπορεί αμυντικά να μην ήταν καλός ο Ολυμπιακός, ήταν όμως επιθετικά, γι αυτό και έμεινε κοντά στο σκορ (20-22). 

Λάθη και τρίποντα

Τα λάθη του Ολυμπιακού τον… πλήγωσαν, αφού έδιναν εύκολους πόντους στους φιλοξενούμενους και παράλληλα  τον άφηναν πίσω στο σκορ. Ο Γκος με τρίποντες βόμβες διατηρούσε τους «ερυθρόλευκους» σε απόσταση αναπνοής, ωστόσο οι Βάσκοι ξεκίνησαν το… πάρτι και έξω από τα 6,75. Τα 4/5 τρίποντα των φιλοξενούμενων τους έδωσε την ευκαιρία να ελέγξουν το ματς και να πάνε στα αποδυτήρια με το +4 (43-47).  

Τα «γκρέμισαν» όλα στο τέλος

Ο Χουέρτας ξεκίνησε με κέφια και πέτυχε 4 πόντους και έδωσε μία ασίστ, αλλά αυτοί οι έξι πόντοι ήταν οι μοναδικοί της Μπασκόνια μέχει το 2’14’’. Σε αυτό έπαιξε μεγάλο ρόλο το τρίτο φάουλ που πήρε ο Μάντζαρης από τον Χουέρτας. Χωρίς τον τελευταίο στο παρκέ, η Μπασκόνια ήταν άλλη ομάδα. Άλλη ομάδα ήταν και ο Ολυμπιακός στην άμυνα με τους Μάντζαρη, Παπανικολάου και Μπόγρη να κάνουν καταπληκτική δουλειά.  Τα τρίποντα του Παπανικολάου μαζί με τα καλάθια του Πρίντεζη έδωσαν το προβάδισμα στους «ερυθρόλεκους» (55-53), όμως οι φιλοξενούμενοι σε αυτό το σημείο «ξύπνησαν» επιθετικά και με σερί 9-0 έκλεισε το δεκάλεπτο στο +7 (55-62). 

Μαχαιριά Παπανικολάου

Το σερί της Μπασκόνια έφτασε το 11-0 για τη μεγαλύτερη διαφορά των Βάσκων στο ματς (55-63), αλλά ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Λεντέι (6 πόντοι σερί) μείωσε σε 66-63 και «ανάγκασε» τον Περάσοβιτς σε τάιμ άουτ. Ο Βιλντόζα με ένα έμμεσο τρίποντο και ένα τραβηγμένο σουτ πίσω από τα 6,75 έστειλε την Μπασκόνια ξανά στο +7 τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, όμως ο Ολυμπιακός με σερί 6-0 σερί σε λιγότερο από ένα λεπτό πλησίασε στον πόντο (73-74). Οι «ερυθρόλευκοι» αστόχησαν σε δύο επιθέσεις τους και ο Βιλντόζα με τρίποντο πάνω σε άμυνα έκανε το 73-77 ένα λεπτό πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης. Το φάουλ του Ντιόπ σε επιθετικό ριμπάουντ έδωσε την ευκαιρία στον Παπανικολάου να μειώσει σε 75-77 27’’ πριν το τέλος. Ο Χίλιαρντ με μία βολή έκανε το 75-78 στα 17 δευτερόλεπτα. Ο Γκος με λέι απ μείωσε στον πόντο στα 14’’ και στη συνέχεια έστειλε τον Βιλντόζα στις βολές, ο οποίος ευστόχησε και στις 2 (77-80). Ο Παπανικολάου εκμεταλλεύτηκε το δισταγμό του Ντιόπ να κάνει φάουλ και με τρίποντο από το… σπίτι του έκανε το 80-80 και πήγε το ματς στην παράταση. 

Την… τελείωσε

Ο Παπανικολάου είχε πάρει «φωτιά» και με τρίποντο στο τέλος του χρόνου έδωσε αέρα τριών πόντων με το ξεκίνημα της παράτασης (83-80). Αυτό αποτέλεσε την αρχή του τέλους για την Μπασκόνια, η οποία τα βρήκε σκούρα απέναντι στην άμυνα του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» τα έκαναν όλα σωστά στο έξτρα πεντάλεπτο και πήραν τη νίκη με 91-87.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.