«Κυανέρυθρος» σίφουνας στην τετράδα

Ο Πανιώνιος ήταν επιβλητικός και είχε την απαιτούμενη εμπειρία για να «σκουπίσει» το Ρέθυμνο. Επικράτησε με 74-67 και πετυχαίνοντας το 2-0 στο -κεκλεισμένων των θυρών, ματς στο κλειστό της Νέας Σμύρνης κατέκτησε μια θέση στην τετράδα.

Ο Πανιώνιος ήταν επιβλητικός και είχε την απαιτούμενη εμπειρία για να «σκουπίσει» το Ρέθυμνο. Επικράτησε με 74-67 και πετυχαίνοντας το 2-0 στο -κεκλεισμένων των θυρών, ματς στο κλειστό της Νέας Σμύρνης κατέκτησε μια θέση στην τετράδα. Με έναν εκπληκτικό Βασίλη Ξανθόπουλο, που πέτυχε 21 πόντους και γύρισε το παιχνίδι, τον Στέφαν Νάτζφει (13π.) να τον βοηθά, τον Ζήση Σαρικόπουλο να κάνει πολύ καλή δουλειά και να αντικαθιστά επάξια τον Στίβενσον που τραυματίστηκε, αλλά και την πολύ πιεστική άμυνα του, περιμένει τον αντίπαλο του στους ημιτελικούς της Α1 από το ζευγάρι Ολυμπιακόυ – ΠΑΟΚ. Ο ΑΓΟΡ απ’ την άλλη, είχε καλή παρουσία -φτάνοντας μέχρι εδώ φέτος και διεκδικεί την έξοδο του στην Ευρώπη- και σήμερα έναν πολύ καλό Ντιόντε Κρίστμας, που σημείωσε 30 πόντους. 

Οι Κρητικοί έκαναν δυναμικό ξεκίνημα και γρήγορα προηγήθηκαν με 10-3 χάρη στους Κρίστμας και Πέτγουεϊ. Οι γηπεδούχοι από την άλλη, προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν την περιφέρεια τους κι με τον Ξανθόπουλο να οργανώνει και να εκτελεί και τον Κις να τρέχει και να ευστοχεί μείωσαν σε 10-15. Δεν έβρισκαν όμως τον τρόπο να σταματήσουν τον Κριστμας, ο οποίος με τη λήξη του δεκαλέπτου (12-24) είχε σημειώσει 12 πόντους, όσους δηλαδή είχε πετύχει ολόκληρος ο Πανιώνιος. Το Ρέθυμνο όμως είχε βρει όλα τα «κουμπιά» των αντιπάλων του και τα… πατούσε. Είχε πάρει τον έλεγχο του αγώνα (14-28). Είχαν μπλοκάρει τα επιθετικά ατού των Νεοσμυρνιωτών, οι οποίοι είχαν την ατυχία να χάσουν τον Άλεξ Στίβενσον, που χτύπησε στο δεξί του γόνατο και οι συμπαίκτες του τον έβγαλαν εκτός παρκέ. Νωρίτερα είχε τραυματιστεί και ο Κριστμας, μετά από ένα δυνατό σκριν του Αμερικανού. Πάντως, ο Στίβενσον μεταφέρθηκε στα αποδυτήρια και ο τραυματισμός του φαινόταν σοβαρός, με τους γιατρούς να φοβούνται για χιαστούς, κάτι το οποίο θα φανεί ξεκάθαρα στην αυριανή μαγνητική στην οποία θα υποβληθεί. Στο μεταξύ, οι γηπεοδύχοι μείωσαν σε 24-33, με τον Νάτζφεϊ. Ο τελευταίος έδιεν αρκετές βοήθειες στην ομάδα του και ήταν αυτός που έγραψε και το 26-35 του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Μπαρτζώκα μπήκαν πιο ορεξάτοι και με στόχο να μειώσουν. Και το κατάφεραν, με τον Ξανθόπουλο να παίρνει αρκετές επιθέσεις πάνω του, έχοντας και τη βοήθεια του Κις. Έφτασαν στο 35-39. Με την απουσία του Στίβενσον «ενεργοποιήθηκε» ο Ζήσης Σαρικόπουλος, ενώ στην αντίπερα όχθη ο ΑΓΟΡ είχε ρίξει το ρυθμό του και ήταν πιο χαλαρός, ιδίως στην άμυνα. Το πρώτο σοβαρό πρόβλημα του παρουσιάστηκε βάσει αυτού, με τον Κριστμας να αναγκάζεται να κάνει 2 μαζεμένα φάουλ και να φτάνει τα 3 (25΄), με τον Ξανθόπουλο να κάνει το 39-41 και τον Σαρικόπουλο να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα (41-41).  Μέσα σε 6΄ οι «κυανέρυθροι», χάρη στην πιεστική άμυνα τους σε αντίθεση με εκείνη των Κρητικών, τους έδωσε και το προβάδισμα (45-42). Ο Ξανθόπουλος στην περιφέρεια και ο Σαρικόπουλος μέσα στη ρακέτα έκαναν πολύ καλή δουλειά. Το ίδιο και η άμυνα των «κυανερύθρων», η οποία είχε αφήσει τον Κρίστμας στα χαμηλά και γενικότερα όλο το Ρέθυμνο. Το δεκάλεπτο έληξε με σκορ 54-46, με τον ΑΓΟΡ να έχει πετύχει μόλις 13 πόντους έναντι 28 των αντιπάλων του. με τον Ξανθόπουλο να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό ο Πανιώνιος βρέθηκε για πρώτη φορά στο +10 (58-48), αλλά «ζεστός» επέστρεψε και ο Κρίστμας, ο οποίος με προσωπικές προσπάθειες και με τον Πέτγουεϊ στο πλευρό του, μείωσε σε 58-53. Με την άμυνα τους να εξακολουθεί να πιέχει και τον Έλληνα πλέι-μέικερ, αλλά και τον Νάτζφεϊ να παίρνουν τις περισσότερες επιθέσεις, οι παίκτες του Μπαρτζώκα πήραν μια «ανάσα» και παρά το γεγονός ότι ο Λάτοβιτς είχε πάρει… μπροστά και ήταν πιο εύστοχος πλέον το σκορ έγινε 69-61. Ο Σαρικόπουλος είχε επιστρέψει στο παρκέ και έκλεινε δρόμους στους αντπάλους του, αλλά έβαζε και τη μπάλα στο καλάθι (72-64). Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε δύο χειριστές της μπάλας στην πεντάδα (Ξανθόπουλο, Κις), την ώρα που ο Νάτζφεϊ έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Το Ρέθυμνο από την άλλη, χάνοντας κάποιες καθοριστικές επιθέσεις στο τελευταίο λεπτό βρισκόταν 8 πόντους μακριά (72-64) με 30΄΄ να απομένουν. Ο Λάτοβιτς μείωσε στους 5 (72-67, 25΄΄), ο Ντίμπλερ ευστόχησε σε δύο κρίσιμες βολές (74-67, 15΄΄), ο Λάτοβιτς ευστόχησε στην επόμενη επίθεση, ο Ξανθόπουλος έκλεψε τη μπάλα και κερδίζοντας και φάουλ και παρότι δεν ευστόχησε η δεύτερη νίκη του Πανιωνίου ήταν γεγονός, με το σκορ στο 74-67.
 
 
Τα δεκάλεπτα: 12-24, 26-35, 54-48, 74-67.

Πανιώνιος (Μπαρτζώκας): Ξανθόπουλος 21(1), Κις 8(2), Αθανασούλας, Στίβεσον 5, Ντίμπλερ 9(1), Καββαδάς 2, Ιωάννου, Σαρικόπουλος 11, Νάτζφεϊ 13(1), Παραγιός, Μπάρλος 5.

Ρέθυμνο (Κουφός): Κρίστμας 30(2), Κούμουλος 2, Παπανικολάου 2, Αγγελακόπουλος, Τσόχλας 5, Καλλινικίδης 2, Κόλεμαν 4, Λάτοβιτς 15(1), Πέτγουεϊ 7(1), Δέδας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.