Ford Ranger: το Νο1 φορτηγάκι στην Ευρώπη


Το Ford Ranger αναδείχτηκε No.1 pickup στην Ευρώπη με 25.500 πωλήσεις τους πρώτους 11 μήνες του 2015 (+ 32% από πέρσι).

Οι πωλήσεις του σημερινού Ford Ranger απογειώθηκαν στην Ευρώπη από το 2011 που λανσαρίστηκε. Το μερίδιό του στις 20 παραδοσιακές Ευρωπαϊκές αγορές έχει αυξηθεί από 11,7% το 2012, σε 23,5% τους πρώτους δέκα μήνες της χρονιάς. Το ποσοστό αυτό ανεβάζει το Ranger στην κορυφή της κατάταξης, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία.

Στην Ελλάδα, το δημοφιλές Pickup αύξησε τις πωλήσεις του κατά 168% τους τελευταίους 11 μήνες, ενώ ταυτόχρονα, η ζήτηση αυξάνεται για το νέο Ranger, που χαρακτηρίζεται από τολμηρή νέα σχεδίαση, τεχνολογίες αιχμής και βελτιωμένη κατανάλωση.

Το νέο Ranger Double Cab διατηρεί τα 5 Αστέρια που κέρδισε στις δοκιμές του Euro NCAP από το 2012. Είναι το μοναδικό μοντέλο στην κατηγορία με πεντάστερη κατάταξη από τον ανεξάρτητο Ευρωπαϊκό οργανισμό ασφάλειας.

Το νέο Ranger διαθέτει ένα πλήθος τεχνολογιών ασφάλειας και υποστήριξης του οδηγού όπως η προειδοποίηση και υποβοήθηση απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (Lane Keeping Alert και Lane Keeping Aid), το προσαρμοζόμενο σύστημα διατήρησης ταχύτητας (Adaptive Cruise Control) με προειδοποίηση σύγκρουσης (Forward Alert), το σύστημα αναγνώρισης οδικών σημάτων (Traffic Sign Recognition), οι αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός & πίσω (Front & Rear Park Assist), η κάμερα οπισθοπορείας (Rear View Camera), και φυσικά το στάνταρ σύστημα δυναμικού ελέγχου ESC με Rollover Mitigation που μετριάζει το ενδεχόμενο ανατροπής και το Trailer Sway Control που ελέγχει την τάση αποσταθεροποίησης του τρέιλερ.

Άλλες τεχνολογίες του νέου Ranger είναι το σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 2, η υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Launch Assist), ο έλεγχος κατάβασης (Hill Descent Control), ο δυναμικός έλεγχος φορτίου (Adaptive Load Control), και η υποβοήθηση πέδησης (Emergency Brake Assistance).

Τέλος, μία αποδοτικότερη σειρά κινητήρων με τεχνολογία Auto-Start-Stop, δυνατότητα επιλογής τελικής σχέσης μετάδοσης και ηλεκτρική υποβοήθηση τιμονιού Electric Power Assisted Steering, μειώνει την κατανάλωση του νέου Ranger έως και 17% .


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.