Έπαιξε όσο χρειάστηκε… (video)

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έθελξε με την απόδοσή του αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στην Αναντολού Εφές με σκορ 89-82 και κλείδωσε το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έθελξε με την απόδοσή του αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στην Αναντολού Εφές με σκορ 89-82 και κλείδωσε το πλεονέκτημα έδρας. 

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου εμφάνισε τα γνωστά κενά της στην άμυνα σε αρκετά διαστήματα κόντρα στους Τούρκους, ωστόσο πήρε τη νίκη, η οποία του εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας. 

Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους οι Σπανούλης και Μιλουτίνοφ. Ο πρώτος πέτυχε 17 πόντους ενώ έδωσε και 8 ασίστ ενώ ο Σέρβος σκόραρε 20 πόντους και μάζεψε 8 ριμπάουντ. 


Ξεκίνησε δυναμικά με πρωταγωνιστή τον Σπανούλη

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο Ολυμπιακός θέλησε να εκμεταλλευτεί την πίεση που ασκούσε στους παίκτες της Εφές και να βρει ρυθμό μέσα από την άμυνά του. 

Ο Σπανούλης ξεκίνησε αρκετά δυναμικά το παιχνίδι κρατώντας την μπαγκέτα στην οργάνωση των ερυθρόλευκων θέλοντας να «ταΐσει» τον Μιλουτίνοφ, ο οποίος έδειξε ανίκητος στη ρακέτα των Τούρκων. 

 Στην αντίπερα όχθη, ο Γουίμς ήταν εκείνος που πρωτοστατούσε στις επιθέσεις της Εφές, με τους φιλοξενούμενους να τρέχουν ένα μικρό 6-0 και να απαντούν στο 9-2 των γηπεδούχων στο πρώτο μισό της περιόδου. 

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έδειχνε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, πατούσε γερά και η Εφές δεν μπορούσε να τον σταματήσει με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες να δημιουργήσουν γρήγορα μια διαφορά «ασφαλείας». Στα οκτώ λεπτά που αγωνίστηκε στην πρώτη περίοδο πρόλαβε να πετύχει επτά πόντους και να δώσει τρεις ασίστ με αποτέλεσμα αυτή να κλείσει με το σκορ να είναι στο 30-15. 


Χαλάρωσε και έβαλε την Εφές στο παιχνίδι

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε ταχύτητα ενώ η Εφές προσπαθούσε να μειώσει τη διαφορά στο σκορ αποκλειστικά με ατομικές ενέργειες. 

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ιδιαίτερα άστοχοι και η ομάδα του Σφαιρόπουλου θέλησε να το εκμεταλλευτεί και να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γινόταν το παιχνίδι. 

Ο Έλληνας τεχνικός, στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου επίστησε την προσοχή των παικτών του προκειμένου να είναι συγκεντρωμένοι στην άμυνα και αυτή του η εντολή έγινε πράξη με τον Ολυμπιακό να διατηρεί σταθερά ένα προβάδισμα 13-16 πόντων, στο πρώτο μισό της περιόδου. Ωστόσο, στο τελευταίο τρίλεπτο η άμυνα του Ολυμπιακού έδειξε σημάδια χαλάρωσης με αποτέλεσμα η Εφές να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα τρέχοντας ένα σερί 10-0, 45-37 από 45-40. Εν τέλει οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον Ολυμπιακό να προηγείται 47-40.

 
Ζημιές από Μιλουτίνοφ – Σπανούλη

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός προσπάθησε να ξεκινήσει όπως και στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι ερυθρόλευκοι θέλησαν να πιέσουν την Εφές, να την οδηγήσουν στο λάθος και μέσα από την άμυνά τους να βρουν ενέργεια στην επίθεση. 

Ωστόσο, στο πρώτο τρίλεπτο αυτό δεν συνέβη με αποτέλεσμα η Εφές να πάει το παιχνίδι εκεί που θέλει και να μειώσει ακόμα και στο καλάθι (51-49). 

Σε αυτό το σημείο του αγώνα ο Ντάνστον ήταν εκείνος που δημιούργησε αρκετά ρήγματα στη ρακέτα του Ολυμπιακού. Και σε αυτή την περίοδο, ο Σπανούλης ήταν εξαιρετικός. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού βρισκόταν στην οργάνωση της ομάδας του, τροφοδοτώντας τους Μιλουτίνοφ και Παπαπέτρου, όποτε του δινόταν η ευκαιρία. 

Αποτέλεσμα αυτού ήταν η διαφορά να φτάσε εκ νέου σε επίπεδα «ασφαλείας» για τους γηπεδούχους, οι οποίοι έτρεξαν ένα σερί 9-0 και από το 53-51 έφτασαν στο 62-51. 

Ο Σπανούλης σε αυτό το δεκάλεπτο ήταν καταλυτικός για το αποτέλεσμα του αγώνα καθώς η συνεργασία του ήταν άψογη με τον Μιλουτίνοφ με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στην τέταρτη και τελευταία περίοδο με το σκορ να είναι στο 70-57. 


Τρόμαξε αλλά νίκησε

Στην τελευταία περίοδο η Εφές προσπάθησε να κάνει μία τελευταία προσπάθεια για να διεκδικήσει κάτι θετικό απ’ το παιχνίδι. Οι Τούρκοι έκαναν ένα σερί 10-0 με αποτέλεσμα το σκορ από το 70-57 να πάει στο 70-67 και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ. 

Ο Ολυμπιακός μπορεί να διατηρούσε το προβάδισμα αλλά αυτό ήταν εύθραυστο όσο ο Σπανούλης ήταν στον πάγκο με τον Σφαιρόπουλο να τον ρίχνει στο παρκέ στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα. 

Η Εφές αντιστάθηκε σθεναρά μέχρι το τέλος αλλά ο Ολυμπιακός κατάφερε εν τέλει να πανηγυρίσει τη νίκη στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. 

Δείτε εδώ το match center του αγώνα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.