Μαλιούφας: «Να γυαλίζει το μάτι τους»

Ο Κώστας Μαλιούφας υπογράμμισε πως οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα πρέπει να έχουν μάτι που γυαλίζει, αν θέλουν να κερδίσουν τον Ολυμπιακό και να κάνουν το σημαντικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Κώστας Μαλιούφας υπογράμμισε πως οι παίκτες του ΠΑΟΚ θα πρέπει να έχουν μάτι που γυαλίζει, αν θέλουν να κερδίσουν τον Ολυμπιακό και να κάνουν το σημαντικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του «Δικέφαλου» του Βορρά συμπλήρωσε πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν είναι ανίκητοι και εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο Μαλιούφας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για το πού θα κριθεί το ματς: «Η εμπειρία έχει δείξει ότι σε τέτοια ματς δεν μετράει η φόρμα, αλλά το γόητρο και το ποιος το θέλει περισσότερο. Στο ματς του πρώτου γύρου ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός, αλλά ο Ρομπέρτο γλίτωσε με τις επεμβάσεις του σε αρκετές φάσεις τον Ολυμπιακό». 

Για τους πολλούς νέους παίκτες που θα έχει ο ΠΑΟΚ: «Το θέμα είναι να αρπάζουν τις ευκαιρίες που παίρνουν τα νέα παιδιά. Είναι μια ικανοποίηση για μας να βλέπουμε παιδιά που δουλέψαμε μαζί τους, όπως οι Κάτσε, Πέλκας, Αθανασιάδης, Κίτσιου και άλλοι να παίζουν στην πρώτη ομάδα. Το θέμα είναι όχι μόνο να παίζουν, αλλά να έχουν και διάρκεια». 

Για τις πολλές αλλαγές στον ΠΑΟΚ: «Το πλάνο του καλοκαιριού με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Ο προπονητής στηρίζεται και η ομάδα δείχνει σημάδια ανάκαμψης στα τελευταία ματς. Δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε την ποδοσφαιρική ποιότητα του κ. Τούντορ». 

Για τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ: «Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στο πάθος, την ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό. Ο Ολυμπιακός έχει καλούς παίκτες, αλλά δεν τον βρίσκουμε σε καλή κατάσταση. Στα ματς με την Άντερλεχτ έδειξε ότι έχει προβλήματα και στη φυσική κατάσταση, τα οποία πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε. Αν τρέξεις τον αντίπαλο, θα κάνεις περισσότερες φάσεις, αυτό είναι λογικό. Η εμπειρία παίζει ρόλο, αλλά τέτοια ματς κρίνονται κυρίως από το πάθος. Αυτό το βλέπουμε στα μάτια των παικτών στα τελευταία παιχνίδια και τις προπονήσεις. Υπάρχει μεγάλο κίνητρο για να βγούμε δεύτεροι και να πάρουμε το Κύπελλο. Νομίζω ότι το μάτι τους γυαλίζει περισσότερο». 

Για την παράδοση και αν παίζει ρόλο: «Ο Ολυμπιακός ερχόταν 23 χρόνια εδώ και έχανε. Μας έλεγαν άλλα παιδιά που έπαιζαν τότε ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού θεωρούσαν ξεγραμμένο το παιχνίδι εδώ. Αυτό άλλαξε, όπως άλλαξε και η παρουσία του ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκη» τα τελευταία χρόνια. Το θέμα είναι να βλέπεις καθαρά παιχνίδια, που να κρίνονται στο γήπεδο και να μην επηρεάζονται από εξωγενείς παράγοντες». 

Για το αν υπάρχει κάτι που τον προβληματίζει: «Το μόνο που με απασχολεί είναι η δική μας παρουσία. Είναι καλή ομάδα ο Ολυμπιακός, αλλά αν ο ΠΑΟΚ δείξει την εικόνα των πρώτων ευρωπαϊκών αγώνων φέτος ή αυτή με τον Αστέρα, θα πάρει αυτό που θέλει. Εγώ είδα έναν Ολυμπιακό με την Άντερλεχτ που δεν αντέχει τον γρήγορο ρυθμό. Δεν είναι άτρωτος. Αν δεν υπήρχε ο Ρομπέρτο, θα είχε φάει πολλά περισσότερα γκολ». 

Για τον Βελλίδη και τον Χατζηισαΐα: «Είναι ένας τερματοφύλακας που ξέρει την ελληνική πραγματικότητα. Είναι διαφορετικό να παίζεις στον ΠΑΣ και τον ΠΑΟΚ, αλλά σιγά-σιγά προσαρμόζεται. Τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν μάθει σε τέτοιες συνθήκες. Τον Χατζηισαΐα τον ξέρω από μικρό παιδί. Έκανε το βιογραφικό του και αυτά τα παιχνίδια τον έκαναν καλύτερο. Έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα και στο ματς με τον Ολυμπιακό έδειξε να είναι χρόνια στην ομάδα. Είναι καλό παιδί, είναι Θεσσαλονικιός, είναι και ΠΑΟΚτζής». 

Για τα λεγόμενα Σαββίδη περί διάλυσης του αθηναϊκού ποδοσφαίρου: «Δεν ξέρω πώς ειπώθηκε, αλλά θέλω να μείνω μόνο στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Εσείς ήσασταν μπροστά όταν το είπε; Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σας ενημερώσουν γι’ αυτό. Εγώ θέλω να μιλήσω μόνο για τον αγώνα. Τόσα χρόνια έχω νιώσει στο πετσί μου πράγματα από τον Ολυμπιακό και από το λεγόμενο ΠΟΚ. Πρέπει να μείνουμε μόνο στο πώς θα γίνει ένα καλό παιχνίδι που θα κριθεί στο γήπεδο. Να μην ασχολούμαστε με τη διαιτησία, αλλά να μη δώσουν και δικαίωμα οι διαιτητές». 

Για το πώς περιμένει τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός είχε ένα κίνητρο να προχωρήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ και μετά στο Γιουρόπα γιατί η Άντερλεχτ δεν είναι στα καλά της. Λόγω έλλειψης δυνάμεων δεν τα κατάφερε. Πιστεύω πως δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση όπως στο ξεκίνημα της σεζόν, ούτε το ίδιο κίνητρο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.