Ο WADA αναθεωρεί τον παγκόσμιο κώδικα κατά του ντόπινγκ

Ο παγκόσμιος οργανισμός κατά του ντόπινγκ (WADA) ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναθεώρησης του παγκόσμιου κώδικα κατά του ντόπινγκ η οποία θα ολοκληρωθεί εντός δύο χρόνων.

Ο παγκόσμιος οργανισμός κατά του ντόπινγκ (WADA) ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναθεώρησης του παγκόσμιου κώδικα κατά του ντόπινγκ η οποία θα ολοκληρωθεί εντός δύο χρόνων. Ο WADA έκανε γνωστό ότι όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμμετάσχουν στην αναθεώρηση ώστε να είναι έτοιμος στο παγκόσμιο συνέδριο που θα γίνει το Νοέμβριο του 2013 στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Η τελευταία αναθεώρηση του κώδικα είχε γίνει το 2006 και αυτή που θα ακολουθήσει θα επιτρέψει την εναρμόνισή του με τους κανόνες και τις πρακτικές για τη σωστότερη καταπολέμηση της μάστιγας των αναβολικών. Στα βασικά θέματα της αναθεώρησης περιλαμβάνονται και οι ποινές για τους αθλητές που διαπιστώνεται ότι έκαναν χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Πρόσφατα το CAS γνωμοδότησε ότι ο γνωστός και ως «Κανονισμός της Οζάκα» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, παραβιάζει τον παγκόσμιο κώδικα του WADA. Ο κανονισμός της ΔΟΕ απαγορεύει στους παραβάτες των κανονισμών ντόπινγκ τη συμμετοχή στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, αν τιμωρηθούν με ποινή άνω των 6 μηνών.

Πάντως το CAS έκρινε ότι μια παρόμοια ποινή μπορεί να ισχύσει από την επόμενη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων, αν υπάρξει μια εναρμόνιση στον παγκόσμιο κώδικα κατά του ντόπινγκ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.