Νίκησε την Τζένοα και τη βροχή! (video)

Η Νάπολι πέρασε με ανατροπή από τη Γένοβα επικρατώντας με 2-1, σε ματς το οποίο διεκόπη για 10 λεπτά, εξαιτίας έντονης βροχόπτωσης, με το σύνολο του Αντσελότι να πλησιάζει τη Γιουβέντους στους 3 βαθμούς.

Η Νάπολι κατάφερε υπό δύσκολες συνθήκες να φύγει από τη Γένοβα –εκεί όπου είχε ηττηθεί από τη Σαμπντόρια στις αρχές του πρωταθλήματος με 3-0- με το τρίποντο παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ. 

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθούν στο 11’, αλλά από του σουτ του Ινσίνιε, η μπάλα πήγε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Ράντου. Η Τζένοα αγνοούσε τη νίκη από τις 30 Σεπτεμβρίου με το Γιούριτς να νιώθει την πίεση της απόλυσης, επομένως ο αγώνας είχε τεράστια σημασία για τους Γενοβέζους, οι οποίοι άνοιξαν το σκορ στο 20’, όταν ο Κουαμέ πήρε την κεφαλιά στην «καρδιά» της μεγάλης περιοχής των «παρτενοπέι» ύστερα από σπουδαία σέντρα του Ρόμουλο. 

Η Νάπολι είχε κατοχή άνω του 60%, ωστόσο δεν είχε ιδέες, εάν εξαιρεθεί η φάση του 36’, όταν ο Ινσίνιε είδε την κίνηση του Καγεχόν στην πλάτη της άμυνας των «γκριφόνι», ο Ισπανός με σέντρα βρήκε στην κίνηση τον Μίλικ, αλλά ο Ράντου εξ επαφής του αρνήθηκε το γκολ. 

Με το που εκκίνησε το δεύτερο ημίχρονο….άνοιξαν οι ουρανοί στην ιταλική πόλη με την έντονη βροχόπτωση να μην αφήνει τους ποδοσφαιριστές να κυκλοφορήσουν την μπάλα η οποία «κολλούσε» σε πολλά σημεία. Ο διαιτητής διέκοψε την αναμέτρηση για περίπου 12 λεπτά κι όταν επανεκκίνησε η Νάπολι βρήκε τον τρόπο να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

Κατ’ αρχάς ισοφάρισε στο 62’ με τις δύο αλλαγές του Αντσελότι να συνεργάζονται (ασίστ του Μέρτενς, γκολ του Φαμπιάν Ρουίθ) και στο 86’ πήρε in extremis τη νίκη χάρη στο αυτογκόλ του Μπιράσκι, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μάριο Ρουί. 

Η Τζένοα δεν κατάφερε να νικήσει τη Νάπολι για 13ο διαδοχικό ματς κι ίσως αυτό να είναι το τελευταίο παιχνίδι για το Γιούριτς στον πάγκο των «ροσομπλού»

Serie A, 12η αγωνιστική

Τζένοα-Νάπολι 1-2 

«Stadio Luigi Ferraris», Γένοβα, Ιταλία

Διαιτητής: Ροζάριο Αμπίσο

Κίτρινες κάρτες:  Μπέσα (76’), Ομεονγκά (85’), Κρίσιτο (87’), Ματζιτέλι (90+3’) – Ινσίνιε (45’), Μαλκιούι (90+2’)
Κόκκινες κάρτες: –

Τζένοα (3-5-2): Ράντου –  Μπιράσκι, Ρομέρο, Κρίσιτο (αρχ.) –  Ρόμουλο (90’ Πάντεφ), Χίλιεμαρκ (78’ Ματζιτέλι), Βελόζο (58’ Ομεονγκά), Μπέσα, Λάζοβιτς –  Κουαμέ, Πιόντεκ

Προπονητής: Ιβάν Γιούριτς

Νάπολι (4-4-2): Οσπίνα – Χιουσάι (81’ Μαλκιουί), Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί –  Καγεχόν, Άλαν, Χάμσικ (αρχ.), Ζιελίνσκι (46’ Φαμπιάν Ρουίθ) –  Μίλικ (46’ Μέρτενς), Ινσίνιε

Προπονητής: Κάρλο Αντσελότι


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.