«Εκδίκηση των χούλιγκαν της Ρίβερ» (photos)

Η θεωρία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στην Αργεντινή για τα αίτια των επεισοδίων που προκάλεσαν την αναβολή του χθεσινού Ρίβερ Πλέιτ - Μπόκα Τζούνιορς.

Η θεωρία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στην Αργεντινή για τα αίτια των επεισοδίων που προκάλεσαν την αναβολή του χθεσινού Ρίβερ Πλέιτ – Μπόκα Τζούνιορς.

Η ρεβάνς του τελικού του Κόπα Λιμπερταδόρες ανάμεσα στις δύο μεγάλες ομάδες του Μπουένος Άιρες δεν πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου μετά την επίθεση στο πούλμαν της Μπόκα και τα εκτεταμένα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το «Μονουμεντάλ».

Η ποδοσφαιρική βία στην Αργεντινή, δεν είναι βέβαια χθεσινό φαινόμενο και τα ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες έχουν μακρά ιστορία επεισοδίων, οπότε σχεδόν κανείς στην χώρα δεν περίμενε ότι ένα τέτοιο ματς θα διεξαγόταν χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο. 

Ωστόσο τα χθεσινά γεγονότα είχαν ξεχωριστό χαρακτήρα, καθώς σχεδόν ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης περίμενε με αγωνία να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο ματς. Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιεύματα στην Αργεντινή, κάποιοι είχαν αποφασίσει εξ’ αρχής για τους δικούς τους λόγους ότι το παιχνίδι δεν έπρεπε να ξεκινήσει ποτέ και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους ηγέτες της πιο σκληροπυρηνικής ομάδας οπαδών της Ρίβερ.

Πρόκειται για τους «Los Borrachos del Tablón», οι οποίοι σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, δημιούργησαν το χθεσινό χάος για λόγους εκδίκησης, καθώς μία μέρα πρίν από τον αγώνα, η αστυνομία με εφόδους στα σπίτια αρκετών από τους ηγέτες της, κατέσχεσε πάνω από 300 εισιτήρια του δεύτερου τελικού τα οποία ήταν έτοιμα προς μεταπώληση – κάτι που απαγορεύεται -, αλλά και χρηματικά ποσά που ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ και φέρονται να προέρχονται από διάφορες παράνομες δραστηριότητες! Ενδεικτικά στα παρακάτω φωτογραφικά στιγμιότυπα ορισμένα από τα ευρήματα των αρχών.



Εκνευρισμένοι από τις εφόδους, οι  «Borrachos» αποφάσισαν να δώσουν τη δική τους απάντηση, την οποία είδε τελικά όλος ο πλανήτης.

Τα ΜΜΕ της Αργεντινής, κάνουν λόγο για οργανωμένο σχέδιο των χούλιγκαν και υπαινίσσονται συνεργασία τους με μερίδα της Αστυνομίας, τονίζοντας συγκεκριμένα ότι μία σκληροπυρηνική ομάδα οπαδών της Ρίβερ, είχε συγκεντρωθεί σε συγκεκριμένο σημείο του Μπουένος Άιρες και ξαφνικά μετακινήθηκε συντεταγμένα προς την διασταύρωση απ’ όπου θα περνούσε το πούλμαν της Μπόκα, ακριβώς την κατάλληλη στιγμή για την επίθεση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.