Γαλατά – Πόρτο 2-3, χαρούμενοι και οι δύο

Η Πόρτο τη νίκη και την πρωτιά με ρεκόρ πόντων στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και η Γαλατά την πρόκριση στο Φιουρόπα Λιγκ.

Η Πόρτο βαθμολογικά δεν είχε κίνητρο, είχε όμως ως ομάδα με το “βάρος” της φανέλας της και την προσωπικότητα του προπονητή της, Σέρτζιο Κονσεϊσάο, αφού στόχευε στους 16 βαθμούς που θα αποτελούσε ρεκόρ για τους Πορτογάλους. 

Αυτό ήταν αρκετό για να μπουν στο Αλί Σαμιγιέν με το μυαλό στη θέση του και την μπάλα στα πόδια τους. 

Όπως ήταν λογικό η Γαλατά μπήκε με πάθος και ένταση, αφού ήθελε τη νίκη για να “καθαρίσει” την 3η θέση του ομίλου της που θα της έδινε το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. 

Αφού είχε το πλεονέκτημα απέναντι στην Λοκομοτίβ που την ίδια ώρα έπαιζε στη Γερμανία με την Σάλκε. 

Στα πρώτα λεπτά η Γαλατά πίεσε πολύ, στο 10′ ζήτησαν πέναλτι σε χέρι αμυντικού της Πόρτο όμως ύστερα από “σύσκεψη” τους διαιτητή με τους βοηθούς του δόθηκε οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Στην αμέσως επόμενη επιθετική προσπάθεια των Τούρκων ήρθε ένα πολύ καλό σουτ από τον εξαιρετικό Γκάρι Ροντρίγκες στο 13΄όμως ο Κασίγιας έκανε καλή απόκρουση κρατώντας το 0-0. 
Δεν πέρασε αρκετός χρόνος από την φάση αυτή και η Πόρτο είναι αυτή που θα ανοίξει το σκορ με τον Φελίπε στο 17ο λεπτό με κεφαλιά ύστερα από φάουλ του Τέγιες. 

Το γκολ σοκάρει τη Γαλατά και φαίνεται από τις κινήσεις των παικτών στον αγωνιστικό χώρο. 
Ο έξυπνος τρόπος που έπαιξε η Πόρτο της έδωσε τη δυνατότητα να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα, όταν ο Ερνάνι μπήκε στ μεγάλη περιοχή ανατράπηκε, ο διαιτητής έδωσε το πεναλτι και στο 41′ ο Μούσα Μαρεγκά έκανε το 0-2. Το ημίχρονο έκλεισε με γκολ από την άσπρη βούλα και για την Γαλατά με τον Γκερτιγιόκ να σκοράρει. 

Στο δεύτερο μέρος το σκηνικό ήταν ίδιο η Γαλατά έχασε πρώτη ευκαιρία με τον Ονιεκόρου ύστερα από γύρισμα του Φεγκουλί, η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι και ένα λεπτό μετά ήρθε το 1-3 από τον Σέρτζιο. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να πατήσουν καλύτερα στο ματς. Να δώσουν χαρά στον κόσμο τους και λίγο έλειψε να το καταφέρουν. Στο 65ο λεπτό ο Ντερτιγίοκ σκόραρε και ένα λεπτό περίπου μετά από τη βούλα του πέναλτι ο Φεγκουλί έχασε την ευκαιρία για το 3-3 στέλνοντας τη μπάλα στο ορίζοντιο δοκάρι. 
Η ήττα της Λοκομοτίβ όμως έδωσε την πρόκριση στην Τουρκική ομάδα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.