“Πως αλώσαμε την Πόλη”

Με σπουδαία νίκη-ανατροπή (3-2) μέσα στην Κωνσταντινούπολη η εθνική μας ομάδα των ανδρών είναι από το βράδυ της Τρίτης πρωταθλήτρια Standard Division της Ευρωπαϊκής Λίγκας 2009-2012.

Ο λόγος στους μεγάλους πρωταγωνιστές. Με σπουδαία νίκη-ανατροπή (3-2) μέσα στην Κωνσταντινούπολη η εθνική μας ομάδα των ανδρών είναι από το βράδυ της Τρίτης πρωταθλήτρια Standard Division της Ευρωπαϊκής Λίγκας 2009-2012 και οι διεθνείς μας αισθάνονται απόλυτα ικανοποιημένοι για την αγωνιστική συνέπεια και την ωριμότητα, που επέδειξαν σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Έφτασαν ως το τέρμα κατακτώντας τον τίτλο στη διαφορά των σετ και με τη συνολική παρουσία τους κατέστησαν σαφές ότι τους ενδιαφέρει η διάκριση σε κάθε πρωτάθλημα, άσχετα αν στη συγκεκριμένη περίπτωση απουσίαζε το ισχυρό κίνητρο.

Λίγες ώρες μετά την επιστροφή της αποστολής από τη γειτονική χώρα οι Παναγιώτης Γκιώνης, Κώστας Παπαγεωργίου, Κώστας Λαγογιάννης και Τάσος Ρηνιώτης μίλησαν για τον καθοριστικό δεύτερο τελικό και τη σημασία αυτής της πρωτιάς. Οι αθλητές του Κώστα Βατσακλή τονίζουν ότι μπορεί η εθνική μας να μη διακύβευε κάτι σ’ ένα evnt, που δεν έχει συνέχεια και σε μία κατηγορία (την 3η) μη αντιπροσωπευτική για την αξία της, όμως σίγουρα υπάρχουν οφέλη από την πορεία όλων των παιδιών. Σε λίγο καιρό  δημιουργείται νέο ενδιαφέρον με τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013, όπου η 1η κατηγορία θ’ αποτελέσει μεγάλη πρόκληση και θα προσφέρει ξεχωριστές συγκινήσεις.
 
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: «ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΟΗΤΡΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ»

Ο Κώστας Παπαγεωργίου εκτιμά ότι η επίδραση στην ψυχολογία και το πρεστίζ της ομάδας είναι το πιο σημαντικό στοιχείο, που προκύπτει από αυτή την επιτυχία. «Είναι καλό για την ψυχολογία και το γόητρο της εθνικής ομάδας το γεγονός ότι φτάσαμε σε αυτή την πρωτιά. Και αγωνιστικά δεν ήταν κάτι εύκολο, οι αντίπαλες ομάδες δεν αποτέλεσαν αμελητέες δυνάμεις. Η Τουρκία, που τόσο μας δυσκόλεψε στους δύο τελικούς, είχε χάσει στο τελευταίο ματς την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία της ηπείρου, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Οκτωβρίου και είχε αγωνιστεί με την ίδια σύνθεση. Ο Μπόρα, που είχε μόνο νίκες εναντίον μας, εμφανίστηκε πολύ δυνατός και αν δεν κάνω λάθος, βάσει αποτελεσμάτων ήταν ο καλύτερος αθλητής της κατηγορίας», ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών και συμπλήρωσε: «Η διαφορά σε σχέση με την Αθήνα ήταν αναμφίβολα το διπλό. Θεωρώ ότι εκεί που είχε φτάσει ο τελικός ήταν κυρίως θέμα εμπειρίας και ψυχολογίας. Εμείς αποδειχτήκαμε πιο έτοιμοι, μπήκαμε δυνατά από την αρχή χωρίς να επηρεαστούμε ψυχολογικά από την ήττα του Γκιώνη στο προηγούμενο ματς και πιάσαμε πολύ καλό ρυθμό. Αντίθετα οι Τούρκοι ίσως λύγισαν μπροστά στην κρισιμότητα του αγώνα».
 
ΓΚΙΩΝΗΣ: «ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΙΜΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΜΟΥ»

Παραμονή του τελικού στην Τουρκία ο Παναγιώτης Γκιώνης ομολόγησε ότι είχε μερίδιο ευθύνης για την ήττα στον πρώτο αγώνα και είχε εκφράσει την απόλυτη αισιοδοξία του ότι στον επαναληπτικό θα σημειώσει δύο νίκες. Δεν δικαιώθηκε για την πίστη του, φοβήθηκε όταν οι γείτονες ισοφάρισαν σε 2-2, όμως στο τέλος ανακουφίστηκε όταν είδε τους Παπαγεωργίου/Λαγογιάννη να καλύπτουν την ήττα του και να στέλνουν την εθνική στην κορυφή της κατηγορίας. «Ουσιαστικά στο 1ο σετ κρίθηκε το ματς με τον Μπόρα. Το λέω γιατί προηγήθηκα 8-4 κι έχασα το αβαντάζ. Στη συνέχεια ο Κινέζος βελτιώθηκε πολύ κι εγώ δεν απέδωσα καλό πινγκ πονγκ. Ανησύχησα σίγουρα μήπως στοιχίσει η ήττα μου, αλλά ευτυχώς το διπλό μας έβγαλε ασπροπρόσωπους κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μας χαροποιεί η πρωτιά. Αντιμετωπίσαμε πολύ σοβαρά τη διοργάνωση και επιβεβαιώσαμε πανηγυρικά ότι έπρεπε ν’ αγωνιστούμε σε υψηλότερη κατηγορία και ότι από συγκυρίες βρεθήκαμε στην 3η».
Τις ήττες από τον Μπόρα πάντως, δεν μπορεί να τις ξεχάσει ο 1ος Μεσογειονίκης, διότι είχε και ισχυρό ατομικό κίνητρο, που δεν είναι άλλο από το ranking list. Είναι βέβαιο ότι θα επηρεαστεί βαθμολογικά τη στιγμή που, σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη του Νοεμβρίου, ελπίζει βάσιμα σε συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό ΤΟΠ 12 του 2012! «Το θετικό είναι ότι όλοι αυτοί οι αγώνες στη Λίγκα αποδείχτηκαν χρήσιμοι για τα άλλα παιδιά. Εμένα ίσως με ζημίωσαν στον πίνακα αξιολόγησης, εξαιτίας αρνητικών αποτελεσμάτων, όμως για τους συμπαίκτες μου ήταν ό,τι καλύτερο. Περιμένω ανυπόμονα τον πίνακα του Δεκεμβρίου, που θα είναι και ο καθοριστικός για τις προσκλήσεις στο ΤΟΠ 12, αλλά ξέρω ότι θα έχω βαθμολογική απώλεια και τώρα και τον Ιανουάριο», δήλωσε ο Γκιώνης.
 
ΡΗΝΙΩΤΗΣ: «ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΑΠ’ Ο,ΤΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΕΛΙΚΟ»

Ο Τάσος Ρηνιώτης υπογραμμίζει ότι αυτό που είχε το βράδυ της Τρίτης το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, σε σχέση με τον αγώνα της Αθήνας, ήταν μεγαλύτερη πίστη στις δυνατότητές της. «Είχαμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, περισσότερη πίστη στις ικανότητές μας. Από την αρχή του αγώνα μάς διέκρινε η θετική σκέψη και αυτό δεν άλλαξε σε κανένα σημείο. Θα έλεγα μάλιστα, ότι μπορούσαμε να νικήσουμε ακόμα και με 3-0, αφού απέναντι στον Μπόρα, έναν αθλητή που παίζει γρήγορα και με στυλ παιχνιδιού που με βολεύει, πήρα το 1ο σετ και προηγήθηκα 10-9 στο 2ο. Ομοίως είχε τη δυνατότητα και ο Λαγογιαννης να τον νικήσει στην Αθήνα και να φτάναμε εμείς με καθαρό σκορ στην τελική επικράτηση, όμως τέλος καλό όλα καλά πια».
Για την πολύ θεαματική αναμέτρηση με τον Μπόρα ο 28άχρονος διεθνής μας πρόσθεσε ότι έκανε καλές εκκινήσεις σε όλα τα σετ, όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει το σκορ και στο τέλος έκρινε σκόπιμο να εκθειάσει την απόδοση των συμπαικτών του στο διπλό: «Τα παιδιά έπαιξαν με απόλυτη συγκέντρωση κι έπιασαν σπουδαία απόδοση. Αυτό που λέμε «έδειξαν χαρακτήρα» αποτυπώνεται απόλυτα μέσα από την εμφάνισή τους».
 
ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗΣ: «ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΣΕ ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΑΝΑΚΑΜΨΑΜΕ ΑΜΕΣΩΣ»

Ο Κώστας Λαγογιάννης περιέγραψε τα συναισθήματα στον καθοριστικό αγώνα του διπλού. «Η αλήθεια είναι ότι βρεθήκαμε σε πολύ δύσκολη θέση μόλις έχασε ο Παναγιώτης και νιώσαμε κάπως περίεργα. Σκεφτήκαμε για λίγο ότι οι αντίπαλοι έχουν τον πρώτο λόγο γιατί συγκροτούν πολλά χρόνια ένα αποτελεσματικό δίδυμο, όμως τελικά αγωνιστήκαμε πολύ καλά, με πάθος και τα καταφέραμε μια χαρά. Τώρα, αν αναρωτιέστε πώς μπορεί η αρνητική σκέψη να γίνει θετική από τη μια στιγμή στην άλλη, είναι απλό: Το πινγκ πονγκ εκτός από ψυχολογία είναι και αυτοματοποίηση. Παίζεις δηλαδή, αυτό που έχεις μάθει στην προπόνηση κι αν σου βγει…γίνεσαι άλλος άνθρωπος. Αυτό συνέβη και με μας στο διπλό, το παιχνίδι πήγε καλά από την αρχή και τονώθηκε η ψυχολογία μας».   
Ο 30χρονος πρωταθλητής στάθηκε στη σημασία αυτής της διάκρισης, ενώ με αφορμή μία φωτογραφία στο γυμναστήριο του αγώνα βρήκε την ευκαιρία να επιδείξει και το γνωστό του χιούμορ. «Μία πρωτιά είναι πάντα μία πρωτιά ειδικά όταν η φιναλίστ του τελικού έχει Κινέζο αθλητή, όταν ανατρέπεις σκορ κι όταν αγωνίζεσαι εκτός έδρας. Να μην πούμε ότι ήταν έξτρα κίνητρο το όνομα του αντιπάλου και η παρουσία στην Κωνσταντινούπολη και μας παρεξηγήσει κανείς ότι βγάζουμε και εθνικισμό, αλλά όταν παίζεις υπό το…άγρυπνο βλέμμα του Κεμάλ Ατατούρκ, που ήταν σε μεγάλη φωτογραφία πάνω από τα κεφάλια μας, αισθάνεσαι διαφορετικά…
Μάς βγήκε ο εγωισμός των πρωταθλητών και φτάσαμε στον στόχο μας. Στο  επόμενο έτος πάμε με αξιώσεις στη νέα διοργάνωση, τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου θα έχουμε την τιμή και τη χαρά ν’ αγωνιστούμε στην 1η κατηγορία».
 
ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΤΗΝ PREMIER DIVISION

Η Σουηδία στους άνδρες και η Γερμανία στις γυναίκες αναδείχτηκαν πρωταθλήτριες στην 1η κατηγορία της Ευρωπαϊκής Λίγκας. Οι Σκανδιναβοί νίκησαν δεύτερη φορά τη Γερμανία κι αυτό σίγουρα τους πιστώνεται ως επιτυχία, άσχετα αν η μόνιμη πρωταθλήτρια Ευρώπης των τελευταίων χρόνων δεν χρησιμοποίησε κανέναν από τους τοπ αθλητές της. Στις γυναίκες η Γερμανία κάμφθηκε 3-1 στην έδρα της από την (επίσης κυρίαρχη των τελευταίων Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων) Ολλανδία, όμως της ήταν αρκετή η ευρεία νίκη με 3-0 στον πρώτο τελικό.
Στη Challenge Division των ανδρών κατέκτησε τον τίτλο η Πολωνία στη διαφορά των σετ! Στον επαναληπτικό επιβλήθηκε της Ισπανίας με 3-1 και είχε 11 σετ υπέρ και 6 κατά. Στον πρώτο αγώνα είχαν νικήσει 3-1 οι Ίβηρες, όμως τα σετ ήταν μόλις 9-7 υπέρ τους…Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών αναδείχτηκε νικήτρια η Λευκορωσία με δύο νίκες απέναντι στη Ρωσία, ενώ στη Standard Division των γυναικών πήρε την 1η θέση η Τουρκία, επίσης με δύο νίκες κόντρα στη Σλοβενία.
 
Τα αποτελέσματα των δεύτερων τελικών σε όλες τις κατηγορίες με τα σκορ του πρώτου αγώνα σε παρένθεση:
 
Στους άνδρες:
Premier Division: Γερμανία-Σουηδία            0-3 (2-3)
Challenge Division: Πολωνία-Ισπανία          3-1 (1-3)
Standard Division: Τουρκία-Ελλάδα           2-3 (3-2)
 
Στις γυναίκες:
Premier Division: Γερμανία-Ολλανδία 1-3 (3-0)
Challenge Division: Ρωσία-Λευκορωσία       1-3 (2-3)
Standard Division: Τουρκία-Σλοβενία         3-2 (3-0)
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.