Καραγκούνης: “Όχι άλλο χειρουργείο”

Στα 26 του ο Θ. Καραγκούνης επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από τέσσερα χρόνια στην Ολλανδία και τρεις τραυματισμούς. Η εξομολόγησή του στον Απ. Λάμπο συγκλονίζει! "Χάρη στη Σοφία δεν πήγα ψυχολόγο"!

Η μέχρι τώρα καριέρα του θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο κοινωνικοαθλητικής ταινίας για πολλά δάκρυα. Ο λόγος για τον Θανάση Καραγκούνη που προσφάτως επαναπατρίστηκε με απόολυτο στόχο να ευχαριστηθεί το ποδόσφαιρο. Κάτι που όσο κι αν ονειρεύτηκε και πάλεψε δεν έγινε ποτέ, τα τέσσεραμισι χρόνια που έμεινε στην Ολλανδία και την Τσβόλε. 

Οποιοσδήποτε άλλος ποδοσφαιριστής στη θέση του πιθανότατα θα είχε σταματήσει το ποδόσφαιρο απογοητευμένος από τα παιχνίδια της μοίρας και του… δεξιού γόνατος. Δύο χιαστοί κι ένας μηνίσκος δεν του επέτρεψαν ποτέ να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του στη χώρα της τουλίπας. Αυτό που μας είχε παρουσιάσει φορώντας τη φανέλα του Ατρόμητου. 

Στα 26 του χρόνια, ο Θανάσης Καραγκούνης, ώριμος από τις δυσκολίες και με πολύ μέλλον μπροστά του επέλεξε τη Λαμία, ομάδα της γεννέτειρας του, με σκοπό την προσωπική και οικογενειακή του “αναγέννηση”. Βλέπετε στην Ολλανδία απέκτησε το πρώτο του παιδί και είχε στήριγμά του την εκλεκτή της καρδιάς του, Σοφία, η οποία ήταν η αιτία να μη χρειαστεί να περάσει ποτέ την πόρτα του ψυχολόγου, όπως συμβαίνει σε πάμπολλες αντίστοιχες ποδοσφαιρικές ιστορίες, Η κατάθλιψη στον αθλητισμό είναι μάστιγα.  

 Λίγες μέρες μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου ο Θανάσης Καραγκούνης άνοιξε την καρδιά του στο novasports.gr και τον Αποστόλη Λάμπο για να μοιραστεί όλα όσα έζησε αυτά τα χρόνια μακριά από την Ελλάδα. 

Όλα ξεκίνησαν το χειμώνα του 2013 όταν πολλές ομάδες από το εξωτερικό είχαν αρχίσει να ρωτούν για τον νεαρό μεσοεπιθετικό με την άριστη τεχνκή κατάρτιση και το δυντό κορμί. Μετά από κάποιες αρνήσεις του Ατρόμητου, η Τσβόλε κατάφερε να τον κάνει δικό της.

“Πάντα ήθελα να παίξω στο εξωτερικό. Η Τσβόλε φάνταζε ως μια ιδανική επιλογή, καθώς στο μυαλό υπήρχε μια μεταγαρφή στον Άγιαξ ή σε κάποια ομάδα της Γερμανίας. Ήμουν πολύ χαρούμενος τότε και πίστευα πολύ ότι θα τα καταφέρω. Το πρώτο εξάμηνο ήταν όλα τέλεια. Μόνο λιγο η γλώσσα κι ο καιρός με δυσκόλεψαν αλλά προσαρμόστηκα γρήγορα.

Στην ομάδα ήταν όλα τέλεια. Πήραμε το κύπελλο με τον Άγιαξ, πήραμε και το Super Cup, ήταν οι καλύτερες στιγμές στην ιστορία της Τσβόλε κι εγώ ήμουν μέλος της ομάδας. Ήδη είχαν αρχίσει και με προσέγγιζαν αρκετές ομάδες. Πίστευα ότι η επόμενη χρονιά θα ήταν η χρονιά μου. Ήθελα να κάνω μια καλή προετοιμασία και να δώσω τα πάντα για ένα ακόμα καλύτερο ποδοσφαιρικό μέλλον.”

Ο Θανασάκης τότε, σε ηλικία 23 ετών ήταν ένα παιδί που ζούσε το όνειρό του. Τα πρώτα παιχνίδια της μοίρας όμως δεν άργησαν να φανούν. Και ο σπάνιος ήλιος της Ολλανδίας, μετατράπηκε σε συνεχή συννεφιά.

“Τώρα που τα σκέφτομαι όλα αυτά δεν είμαι πολύ χαρούμενος. Θα μπορούσα τώρα να ήμουν στον Άγιαξ. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να προδικάζει το αποτέλεσμα μιας επιλογής. Η προετοιμασία το καλοκαίρι του 2014, μετά τους δύο τίτλους πήγαινε περίφημα, ώσπου λίγο πριν το Σεπτέμβριο τραυματίστηκα στον αστράγαλο. Ήταν η αρχή του κακού. Το Νοέμβριο έπαθα χιαστό. 

Να σου πω την αλήθεια, απογοητεύτηκα αλλά δεν το έβαλα κάτω. Σκέφτηκα αμέσως ότι θα πρέπει να δουλέψω σκληρά ώστε να είμαι έτοιμος για την πρετοιμασία της σεζόν 2015-16. Θα με πήγαινε έτσι μέχρι τον Ιούνιο. Δούλευα 7-8 ώρες τη μέρα. Τον Απρίλιο ήμουν καλά, αλλά αποφασίσαμε να μη ρισκάρουμε. Σε δύο μήνεςξεκινούσε η προετοιμασία, Ήμουν πολύ χαρούμενος που θα επέστρεφα.”.

Ενός κακού μύρια έπονται έγραφε ο Σοφοκλής τον 5ο αιώνα π.Χ.. “Τραγικός ήρωάς” του θα μπορούσε να είναι ο Θανάσης Καραγκούνης. Η παρακάτω εξομολόγηση είναι για δυνατά στομάχια. 

“Δούλευα πολύ σκληρά και ήθελα να μπω σταδιακά. Είχα πάει νωρίτερα από την έναρξη της προετοιμασίας στην Ολλανδία για να συνεχίσω να δουλεύω στο κέντρο αποκατάστασης για να είμαι πανέτοιμος στην πρώτη προπόνηση της σεζόν. Τις δύο πρώτες μέρες της προετοιμασίας ακολούθησα την προπόνηση αλλά έκανα παράλληλα και ενδυνάμωση στο κέντρο αποκατάστασης της Εθνικής Ολλανδίας. 

Η τρίτη μέρα ήταν και η φαρμακερή. Ήταν η πιο ζεστή μέρα της τελευταίας εικοσαετίας στην Ολλανδία. Η κοπέλα μου η Σοφία περίμενε να τελειώσω την προπόνηση και μετά θα πηγαίναμε για μπάνιο στην Ολλανδία. Τόση ζέστη είχε, όλοι θα πήγαιναν. Σε μια πολύ απλή φάση, σε μια αλή προσποίηση για σουτ, άκουσα το κλακ. Κατάλαβα αμέσως ότι ο χιαστός είχε κοπεί ξανά. Ήταν Ιούλιος του 2015.”

Η Σοφία, ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή. Γυναίκα του, κολητή του, ψυχολόγος του και μητέρα του παιδιού τους. Μόνο έτσι μπορούσε να σηκώσει το βλέμμα και να κοιτάξει μπροστά.

“Οι γιατροί προσπάθησαν να είναι καθησυχαστικοί, να περιμένουμε την μαγνητική κλπ. Εγώ αμέσως είπα στη Σοφία “ό,τι κι αν σου λένε, ξέρω ότι έχει κοπεί ξανά ο χιαστός μου”. Η Σοφία έβαλε τα κλάμματα. Το έβλεπε στα μάτια μου. Όμως από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα μου. Δε θέλω να φάνει κάπως αυτό που θα πω, αλλά χάρη στη Σοφία δεν χρειάστηκε να πάω σε ψυχολόγο. Ήταν και είναι ο άνθρωπος της ζωής μου. Αυτή με κράτησε.

Αποδείχθηκε με τη μαγνητική τομογραφία ότι είχα πάθει ξανά χιαστό στο ίδιο γόνταο. Ήθελα να τα παρατήσω. Το σκεφτόμουν. Δε μπορούσα να πείσω το μυαλό μου πως θα πρέπει για άλλον έναν χρόνο, δεύτερο συνεχόμενο θα έπρεπε να δουλεύω 7-8 ώρες τη μέρα χωρίς να παίζω ποδόσφαιρο. Είχαν πάει τσάμπα όλες οι ώρες δουλειάς μετά τον πρώτο χιαστό. Τα είδα όλα. Όμως πραγματικά έπαιξε ρόλο η Σοφία.” 

Happy birthday my everything? It has always been you❣️ #my#all#25

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thanos Karagkounis (@thanoskaragkounis) στις



Ουδέν κακό αμιγές καλού λέει ο θυμόσοφος λαός και ο Θανάσης Καραγκούνης μέσα από όλες τις δυσκολίες του προσπάθησε να βρει τα θετικά της υπόθεσης.

“Έμεινα πολύ μόνος μου. Κατάλαβα ολλά τότε. Ένιωσα ότι με ξέχασαν όλοι. Πραγματικά όλοι. Όταν ήμουν στα πάνω μου οι “φίλοι” ήταν πολλοί. Μετά το δεύτερο τραυματισμό απομονώθηκα. Όταν είσαι “θεός” όλοι ασχολούνται μαζί σου κι όταν είσαι κάτω δεν ασχολείται κανείς μαζί σου. Ωστόσο αν θέλω να δω τα θετικά ένα είναι ότι ωρίμασα και άρχισα να βλέπω το ποδόσφαιρο όπως πραγματικά είναι και όχι ως επάγγελμα.”

Το διάστημα που ακολούθησε ήταν εκείνο που επί της ουσίας έκανε restart στο μυαλό του Καραγκούνη ώστε να επανέλθει και να παίξει ξανά ποδόσφαιρο.

“Οι μήνες πέρναγαν κι εγώ μόνο δούλευα στο κέντρο αποκαστάσης προσπαθώντας να επανέλθω. Είχα αποφασίσει να “φαγωθεί” όλη η χρονιά. Δεν υπήρχε περίπτωση να ρισκάρω. Η ομάδα με στήριξε καθώς με το που έγινα καλά μου ανανέωσε το συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο όχι φυσικά με τις ίδιες απολαβές, αλλά μου έδειξε ότι είναι δίπλά μου και με πιστεύει. 

Στην προετοιμασία του 2016 ήμουν έτοιμος. Έβγαλα όλη την προετοιμασία χωρίς προβλήματα. Προέκυψαν όμως άλλα. Ενώ ήμουν καλά και μου είχαν πει ότι με υπολογίζουν, ξαφνικά έμενα εκτός ομάδας. Δεν έπαιζα πολύ. Δεν έβλεπα αυτά που μου έλεγαν και δεν ένιωθα καλά. Συνέχισα όμως να δουλεύω για να κερδίσω θέση. Κι εκεί που πήγαιναν όλα καλά, ένιωσα πάλι ένα πόνο στο γόνατο. Ήταν λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2016. Δεν κατάλαβα τί έτρεχε. 

Σίγουρα δεν ήταν χιαστός, αλλά ένιωθα πως κάτι δεν πήγαινε καλά. Εν τέλει μετά από δύο μήνες προπονήσεων και μερικών αγώνων αποφάσισα να μπω και πάλι χειρουργείο. Ήταν ένα πρόβλημα στο μηνίσκο.”

Δεν ήταν γραφτό να στεριώσει στην Τσβόλε και γενικά στο εξωτερικό. Το συμβόλαιο είχε ισχύ μέχρι το 2018. Η σεζόν 2017-18 στην ολλανδική ομάδα έμοιαζε με την τελευταία του. Και ήταν.


“Από την αρχή της προηγούμενης σεζόν, ήθελα να βρω μια ομάδα στην οποία να αγωνίζομαι. Ήξερα ότι στην Τσβόλε δε θα είχα την ευκαιρία. Από τον Γενάρη μου επέτρεψαν να βρω ομάδα χωρίς να αξιώνουν χρήματα. Επί της ουσίας ήμουν ελεύθερος από την αρχή του έτους. Υπήρξαν συζητήσεις με αρκετές ομάδες, ωστόσο επέλεξα τη Λαμία, την ομάδα της γεννέτειράς μου.

Επέλεξα τη Λαμία γιατί πρώτος μου στόχος είναι να παίξω ποδόσφαιρο. Αρχικά θέλω να έχω την υγειά μου. Τίποτε άλλο. Να είμαι υγιής. Είμαι στο σπίτι μου και επέλεξα τη Λαμία γιατί θέλω να πρωταγωνιστήσω ξανά. Να αναγεννηθεί η καριέρα μου και μετά να σκεφτώ το μέλλον μου. Τώρα προέχει να έχω την υγειά μου χωρίς χειρουργείο και να παίξω ποδόσφαιρο.”



Το Best Goal του 2010 του ανήκει

* Ο Θανάσης Καραγκούνης εξέπληξε την ποδοσφαιρκή Ελλάδα με τις εμφανίσεις του με τα χρώματα του Ατρόμητου. Έπαιξε με τους κυανόελυκους σε δύο τελικούς κυπέλλου Ελλάδος, σκόραρε οκτώ φορές στη Super League και μάλιστα έχει ως παράσημο το best goal της σεζόν 2009-10. Ήταν 26η αγωνιστική στο ματς με τον Ηρακλή όταν ξεκίνησε τη φάση από την περιοχή της ομάδας του και με σπριντ έφτασε στη αντίπαλη περιοχή για να κάνει εναέριο πλασέ. Αυτό ήταν και το πρώτο του γκολ στη Superleague.

Όμως το καλύτερο γκολ του είναι άλλο

Τη φετινή σεζόν έβαλε ξανά Best Goal αφού παντρεύτηκε τη Σοφία και μαζί θα πορευτούν και στα νέα μονοπάτια που τους επιφυλάσσει η ζωή.

Η ομορφια αυτης της κοπελας με ξεπερνα ??? #zwolle #thanasiskaragounis #sofiabaklava #greekwags

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη No private photos ? (@greekwags) στις

My everything #daddyslittlegirl ??

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thanos Karagkounis (@thanoskaragkounis) στις


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.