Υπάρχουν ακόμη στόχοι…

Ο Νίκος Γαβαλάς αναλύει στο προσωπικό του blog το ντέρμπι της Τούμπας και στρέφει το βλέμμα του στην επόμενη ημέρα των «ερυθρόλευκων»

Ασφαλώς και είναι σκληρή η ήττα του Ολυμπιακού στον τελικό πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Όχι μόνο γιατί ουσιαστικά βγήκε εκτός τροχιάς τίτλου, αλλά κυρίως για τον τρόπο προσέγγισής του, που σίγουρα δεν ικανοποίησε τους φίλους του.. 

Τόσο ο Πέδρο Μαρτίνς όσο και ο Βασίλης Τοροσίδης με τον Λεονάρντο Κούτρη, με τους οποίους συνομιλήσαμε μετά το τελευταίο σφύριγμα, υποστήριξαν πως το γρήγορο γκολ του Βιεϊρίνια στο 3’ κατέστρεψε τη στρατηγική των «Πειραιωτών». Όταν δε έγινε το 2-0 στο 19’, ουσιαστικά εκεί κρίθηκαν όλα. Συμφωνούμε απόλυτα μαζί τους.

Είναι βέβαιο πως μετά το ντέρμπι μπορούμε να πούμε πολλά για την προσέγγισή του από τον Πέδρο Μαρτίνς. Η ανορθογραφία της παρουσίας του Νάτχο ως δεύτερου αμυντικού μέσου διορθώθηκε με την είσοδο του Καμαρά στο δεύτερο μέρος. 

Ωστόσο, όλοι όσοι σχετίζονται με τους «Πειραιώτες», δεν έκρυβαν την επιθυμία τους να δουν στην Τούμπα τον Φορτούνη και τον Νάτχο να συνυπάρχουν στο αρχικό σχήμα, υποστηρίζοντας πως οι δύο χαφ θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα μέγιστα, προκειμένου να φύγει ο Ολυμπιακός με το τρίποντο. 

Στην πράξη αποδείχθηκε λανθασμένη επιλογή. Οι δύσκολες αποφάσεις είναι εκείνες που λαμβάνονται πριν από τη σέντρα. Και τις παίρνει ο προπονητής. «Μετά Χριστόν προφήτες» μπορούμε να γίνουμε όλοι. 

Η ουσία είναι πως η νέα ομάδα που δημιούργησε ο Πέδρο Μαρτίνς το καλοκαίρι του 2018, είναι ένα σύνολο το οποίο μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια. Με τη διατήρηση του κορμού, του Πορτογάλου στο τιμόνι και τις κατάλληλες προσθήκες, είναι βέβαιο πως ο Ολυμπιακός θα είναι σαφώς καλύτερος στην επόμενη χρονιά.

Άλλωστε, αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας του ΠΑΟΚ. Η διατήρηση του κορμού και του ίδιου προπονητή, οδήγησαν την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην κατάκτηση του 3ου πρωταθλήματος της ιστορίας της. Θα πείτε πως απομένουν 10 αγωνιστικές για να πέσει η αυλαία. Ωστόσο, η ταπεινή μας άποψη είναι πως η διαφορά των 10 βαθμών (διότι σε ισοβαθμία, ο ΠΑΟΚ υπερτερεί του Ολυμπιακού) δεν υπερκαλύπτεται στο υπόλοιπο της περιόδου.

Για την ομάδα του Πειραιά υπάρχουν ακόμη σοβαροί στόχοι. Πρώτα – πρώτα η πρόκριση στους «16» του Europa League. Το εμπόδιο της Ντιναμό δεν είναι ανυπέρβλητο. Και αξίζει το σύνολο του Μαρτίνς τη στήριξη των οπαδών του στο κρίσιμο ματς της Πέμπτης με την ουκρανική ομάδα στο Καραϊσκάκη.

Έπειτα, η κατάκτηση της 2ης θέσης που οδηγεί στην προκριματική φάση του Champions League, είναι ένας ακόμη στόχος τον οποίο θα πρέπει να κυνηγήσουν οι «Πειραιώτες». Με νίκη στο επόμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ την Κυριακή στο Φάληρο, θα αποκτήσουν ξεκάθαρο πλεονέκτημα έναντι της πρωταθλήτριας.

Και τρίτος στόχος είναι το κύπελλο, προκειμένου να μην μείνει χωρίς τίτλο ο Ολυμπιακός για δεύτερη σεζόν στη σειρά. Με βάση τα παραπάνω, αντιλαμβάνεται εύκολα κάποιος πόσο μεγάλη αξία έχουν τα συνεχόμενα ματς του Φεβρουαρίου. Τα αποτελέσματα των οποίων ουσιαστικά θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τους κόπους της χρονιάς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.