Ένα ήταν αρκετό… (video)

Το γκολ του Άργκους στο 79’ έδωσε τη νίκη στον Παναιτωλικό στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΣ, που έχασε σημαντικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για να προηγηθεί.

Βελτιώνοντας κατά πολύ την εικόνα του στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναιτωλικός επεβλήθη στο Αγρίνιο του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 χάρη σε ωραία κεφαλιά του Άργκους στο 79’, φτάνοντας στη συγκομιδή των 30 βαθμών, με τους Ηπειρώτες να παραμένουν χαμηλά στους 20 και να ανησυχούν σφόδρα για το μέλλον τους. 

Τα αρχικά σχέδια των προπονητών

Ο Τραϊανός Δέλλας, δεν είχε στη διάθεσή του τους Λιάβα, Μαρινάκη, Μαλή και Κυριακίδη, μπροστά από τον Γιαννακόπουλο παρέταξε αμυντική τετράδα αποτελούμενη από τους Τσιγγάρα, Μιχάι, Άργκους και Πέντρο Αμαράλ, στο κέντρο του γηπέδου Ντίας και Λουσέρο είχαν τη συνδρομή του Μάσουρεκ στη δημιουργία, με τους Μανά και Μπαρμπόσα στις πτέρυγες και τον Μοράρ να έχει ελεύθερο ρόλο στην επίθεση. 

Ο Γιάννης Πετράκης, δίχως τους Λίλα, Αθανασιάδη, Κρίζμαν και Σιόντη, είχε εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα του, επιλέγοντας για τερματοφύλακα τον Νεόφυτο Μιχαήλ αντί του Βελλίδη, οι Σκόνδρας, Κάργας κι Αλέξιος Μιχαήλ συνέθεσαν την τριάδα των στόπερ , Μπουκουβάλας και Σεργκελασβίλι ήταν τα μπακ δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, ο Κάστρο ήταν το αμυντικό χαφ, με τους Βιντάλ και Νικολιά να παίζουν εσωτερικοί μέσοι και στην επίθεση ο Μάνος με τον Λεό. 

Απειλητικός ο ΠΑΣ
Ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, πήρε την μπάλα στα πόδια του, ωστόσο ήταν φλύαρος, δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του, κι εάν εξαιρεθεί η φάση του 17’, στην οποία ο Μοράρ συνδυάστηκε με τον Μανά, πάτησε περιοχή και σέντραρε, με τον Μάσουρεκ να μην βρίσκει γεμάτα την μπάλα με τακουνάκι, δεν έχει κάτι να θυμάται από το πρώτο ημίχρονο. Από το ημίωρο και μετά, οι Ηπειρώτες βελτίωσαν κατά πολύ και την επιθετική εικόνα τους, φτάνοντας τρεις φορές κοντά στο γκολ.

Στο 31’ ο Κάργας με περίφημη κάθετη μπαλιά, βρήκε τον Νικολιά στη μεγάλη περιοχή, ωστόσο ο Γιαννακόπουλος βγήκε νικητής στο τετ-α-τετ. Στο 37’ , ο Σεργκελασβίλι έκανε έξοχη ενέργεια από την αριστερή πλευρά, είδε την κίνηση του Νικολιά στη μεγάλη περιοχή, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έκανε σπουδαία επέμβαση. Το πρώτο ημίχρονο  ολοκληρώθηκε με μία ακόμη σπουδαία ευκαιρία με τον Μάνο να αστοχεί με σκροπ σουτ από την «καρδιά» της μεγάλης περιοχής του Παναιτωλικού.

Άλλαξε εικόνα και βρήκε το γκολ
Το δεύτερο μέρος εκκίνησε με εκατέρωθεν καλές στιγμές, με τον ΠΑΣ να έχει καλό σουτ του Βιντάλ στο 47’ αλλά ο Γιαννακόπουλος ήταν σε καλή θέση για να μπλοκάρει και τον Παναιτωλικό να απαντάει ένα λεπτό αργότερα. Από στατική φάση, υπήρξε αδράνεια των φιλοξενούμενων και λανθασμένο γύρισμα του Σκόνδρα, ο Μιχάι βρέθηκε απέναντι από τον Νεόφυτο Μιχαήλ, αλλά ο τερματοφύλακας του συλλόγου της Ηπείρου έδωσε τη λύση. Στο 57’ ο Πέντρο Αμαράλ με περίφημο φάουλ, απείλησε τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ, ο οποίος με εκτίναξη παραχώρησε το κόρνερ, ενώ 5 λεπτά αργότερα στάθηκε τυχερός.

Ο Γκούγκα σέντραρε από τη δεξιά πλευρά, ο Μάσουρεκ κινήθηκε έξυπνα, ωστόσο από την κεφαλιά του, η μπάλα πήγε στο δεξιό δοκάρι της εστίας του Μιχαήλ. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν και αφού στο 78’ ο Μιχαήλ ενέγραψε ακόμη επέμβαση σε σουτ του Πέντρο Αμαράλ, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Άργκους με φοβερή κεφαλιά μετά τη σέντρα του Μάρκος Πάουλο πέτυχε το γκολ που διαμόρφωσε και το αποτέλεσμα. 

Την επόμενη αγωνιστική ο Παναιτωλικός μεταβαίνει στην Τρίπολη για την αναμέτρηση με τον Αστέρα, ενώ ο ΠΑΣ φιλοξενεί στους «Ζωσιμάδες» την Ξάνθη. 

22η Αγωνιστική «Super League Σουρωτή»

Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Παλαμίδας (Λακωνίας)
4ος: Βεργέτης (Αρκαδίας)

Κίτρινες κάρτες: Κάργας (32’), Βιντάλ (42’), Αλέξ. Μιχαήλ (56’)
Κόκκινες κάρτες: –

Παναιτωλικός: Γιαννακόπουλος, Άργκους, Μιχάι, Πέντρο Αμαράλ, Τσιγγάρας, Λουσέρο (71’ Μάρκος Πάουλο), Ντίας, Μάσουρεκ, Μανά (59’ Γκούγκα), Μπαρμπόσα, Μοράρ (78’ Μπαΐροβιτς) 

ΠΑΣ Γιάννινα: Ν. Μιχαήλ, Αλ. Μιχαήλ (83’ Ξύδας), Κάργας, Σκόνδρας, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Κάστρο, Νικολιάς, Βιντάλ (76’ Πάντελιτς), Λεό (76’ Νάουμετς), Μάνος


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.