Ελάτε να απολαύσουμε μαζί το Father Owl boss-fight του Sekiro

Όταν η FromSoftware έχει κέφια.Τώρα που έχει περάσει κοντά ένας μήνας από την κυκλοφορία του...

Όταν η FromSoftware έχει κέφια.

Τώρα που έχει περάσει κοντά ένας μήνας από την κυκλοφορία του Sekiro, και η σκόνη έχει καταλαγιάσει, ήρθε η ώρα να σχολιάσουμε μερικές αφανείς πτυχές του παιχνιδιού.

Για μία ακόμη φορά το δημιούργημα της FromSoftware, περιέχει αρκετό optional περιεχόμενο για τους παίκτες που δεν αρκούνται μόνο με την βασική ιστορία. Μάλιστα, κατά την διάρκεια ενός optional storyline, έχουμε την “τύχη” να συναντήσουμε ξανά στο πεδίο της μάχης τον θετό πατέρα του Sekiro, Owl.

Αυτή τη φορά όμως, ο Owl βρίσκεται στο απόγειο της δύναμής του, και το fight δεν έχει καμία σχέση με αυτό που διαδραματίστηκε στην κορυφή του Ashina Castle. Ο Owl έχει νέα και πιο φονικά abilities, ενώ τα χτυπήματά του είναι πιο γρήγορα, προκαλούν περισσότερη ζημιά, ενώ ο ίδιος δεν αφήνει πολλά ανοίγματα για επιθέσεις.

Boss-fight με A.I. για σεμινάριο

Καταρχάς, παρά το γεγονός ότι έχει μόλις δύο μπάρες ζωής (o Sword Saint και ο Demon of Hatred, έχουν τέσσερις και τρεις αντίστοιχα), ο Father Owl είναι ένα από τα πιο δύσκολα fights του παιχνιδιού.

Δεν είναι όμως ούτε η ταχύτητα αλλά ούτε και η δύναμη, οι μηχανισμοί που κάνουν το συγκεκριμένο fight δύσκολο, αλλά το εκπληκτικό A.I. που έχει χρησιμοποιηθεί από την FromSoftware.

Η ταχύητητα μετράει. Θα πρέπει να είστε εσείς αυτοί που θα κάνετε το πρώτο χτύπημα.

Έχει περάσει πραγματικά αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που είδα τόσο “έξυπνο” αντίπαλο σε single-player παιχνίδι. Ο Owl μπορεί σε ανύποπτο χρόνο να κάνει εύκολα counter τις κινήσεις μας, προκαλώντας παράλληλα τεράστια ζημιά. Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά το fight.

Phase 1: Όταν επιτίθεται δεν δίνει ούτε ένα εκατοστό χώρου

Πραγματικά η συγκεκριμένη μάχη απαιτεί άψογη εκτέλεση των deflects ή dodges καθώς ο Owl όταν εκτελεί τις κινήσεις του, όχι μόνο δεν θα σας αφήσει χώρο για να κινηθείτε, αλλά μπορεί και να σας σκοτώσει τελείως με ένα combo κινήσεων.

Σε σχέση με την μάχη στο Ashina Castle, o Οwl έχει αρκετούς νέους μηχανισμούς, είναι πιο γρήγορος και γενικότερα, όλα “πονάνε” περισσότερο.

Image from Gyazo

Η πιο φονική επίθεση, που είναι αρκετά δύσκολο να αντιμετωπιστεί, είναι μία σειρά παράλληλων χτυπημάτων, τα οποία μέσα τους περιέχουν και μία unblockable sweep επίθεση, που είναι ιδιαίτερα δύσκολο για να την αποφύγεις. Αν καταφέρεις, με κάποιο τρόπο να αντιμετωπίσεις αυτό το φονικό μηχανισμό, ο Owl στο τέλος του combo θα φέρει το σπαθί του πάνω από το κεφάλι του για να κάνει μία μπροστινή charged slash επίθεση.

Και εδώ βλέπουμε την μαγεία του προγραμματισμού της FromSoftware. Με το που δει ο παίκτης την μπροστινή slash επίθεση, τα ένστικτα του θα τον οδηγούν σχεδόν αυτόματα να πάει στην πλάτη του Owl για να καταφέρει μερικά χτυπήματα. Παρ’ όλα αυτά, όποιος βιαστεί να αποφύγει την επίθεση, θα τιμωρηθεί από τον Owl, καθώς το boss με το που καταλάβει ότι ο παίκτης πάει πίσω από την πλάτη του, θα αλλάξει άμεσα το pattern του και θα μεγάλη sweep γύρω από τον εαυτό του, προκαλώντας τεράστια ζημιά. Μπορείτε στο GIF ακριβώς από κάτω να δείτε τι ακριβώς εννοώ:

Image from Gyazo

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε την συγκεκριμένη charged slash είναι κάνοντας stutter το boss με κάποιο special skill όπως για παράδειγμα το Ichimonji: Double. H ομορφιά του συγκεκριμένου μηχανισμού βρίσκεται στο ρίσκο που πρέπει να πάρει ο παίκτης. Αν σκοπεύεις να αποφύγεις, τοτε πρέπει να αποφύγεις τελείως γιατί αλλιώς θα σε πιάσει το sweep και θα τιμωρηθείς. Αν αποφασίσεις να επιτεθείς, θα πρέπει να επιτεθείς γρήγορα και αποφασιστικά γιατί αν δεν καταφέρεις το stutter, η charged slash θα ολοκληρωθεί και τότε πάλι θα τιμωρηθείς.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο Owl δεν επιτρέπει στο παίκτη να τον πλησιάζει με distance-fillers, καθώς το ίδιο το boss θα εκτελέσει Mikiri Counter (!) σε οποιαδήποτε thrust επίθεση προσπαθήσετε. Το Mikiri του Owl μάλιστα θα σας προκαλέσει ζημιά της τάξης του 80% του συνολικού σας health pool.

Image from Gyazo

Φυσικά, έχουν μείνει κάποιοι μηχανισμοί από την προηγούμενη συνάντηση απαράλλαχτοι. Συγκεκριμένα, θα τον δείτε ξανά να κάνει την επίθεση όπου πετάει τα shuriken και μετά ακολουθεί με μία μπροστινή slash από τα αριστερά στα δεξιά, μόνο που αυτή την φορά η συγκεκριμένη κίνηση εκτελείται τόσο πολύ πιο γρήγορα που θα σας φανεί αρχικά αδύνατο το να κάνετε sidestep. Mπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο-οδηγό για ολόκληρη την μάχη.

Η πιο εύκολη επίθεση του ίσως να είναι μία μπροστινή thrust, η οποίο μπορεί να γίνει Mikiri Counter, αλλά και πάλι -εκτός από το Posture damage- αμέσως μετά μπορείτε να κάνετε μόλις ένα επιτυχημένο χτύπημα.

Ο Owl εκτελέσει ένα επίσης πολύ επικίνδυνο combo με firecrackers το οποίο αν σας πιάσει θα σας κατεβάσει αρκετά τη ζωή, ενώ αν δεν σας πιάσει, τότε το boss θα συνδυάσει αμέσως μετά τα firecrackers την επίθεσή του με είτε την forward slash, είτε τα παράλληλα χτυπήματα. Το combo αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό, διότι λόγω του καπνού από τα firecrackers και ανάλογα την θέση σας, μπορεί να μην δείτε ποια επίθεση έρχεται κατά πάνω σας.

Image from Gyazo

Phase 2: To όνομα Owl δεν ήταν τυχαίο

Στο δεύτερο phase ο Owl θα καλέσει το spirit animal του -το οποίο φυσικά δεν είναι άλλο από μία κουκουβάγια- προσθέτοντας παράλληλα δύο νέους μηχανισμούς στους ήδη υπάρχοντες.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα η κουκουβάγια θα έρχεται και θα εξαφανίζει τον Owl, εμφανίζοντάς τον απροειδοποίητα απο πάνω σας. Η συγκεκριμένη επίθεση είναι ιδιαίτερα δύσκολη για να γίνει deflect, οπότε η πιο εύκολη λύση είναι απλά να τρέξετε μακριά.

Image from Gyazo

Επίσης, κάποια στιγμή η κουκουβάγια θα επιστρέψει στο χέρι του και εκείνος θα την πετάξει κατευθείαν πάνω σας, δημιουργώντας παράλληλα ένα δρόμο φωτιάς. Ο Owl αμέσως μετά θα εκτελέσει την γρήγορη μπροστινή thrust, η οποία πρέπει να γίνει Mikiri Counter. Αν αποτύχετε στο να αποφύγετε και τις δύο επιθέσεις, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα πεθάνετε.

Βεβαίως, όλοι οι μηχανισμοί από το πρώτο phase είναι παρόντες και στο δεύτερο και για αυτό το συγκεκριμένο boss fight είναι τόσο απαιτητικό. Οι κινήσεις είναι πολλές και ταχύτητες και χρειάζεται συγκέντρωση καθ’ όλη τη διάρκεια της μάχης, καθώς ένα λάθος μπορεί να στοιχίσει ακριβά.

Το fight απαιτεί να είστε υπερ-επιθετικοί

O πιο εύκολος ίσως τρόπος για να βγει το συγκεκριμένο boss είναι να κρατάτε πολυ κοντινή απόσταση. Αν βρίσκεστε συνέχεια στην επίθεση τότε δεν δίνετε χώρο και χρόνο στον Owl για να εκτελέσει τους μηχανισμούς του.

via Gfycat

Το μόνο μειονέκτημα αυτής της στρατηγικής βρίσκεται στο posture bar αλλά και στα παράλληλα χτυπήματα. Αν δεν μπορέσετε να κάνετε τα σωστά deflects, τότε το posture σας θα γεμίσει γρήγορα, ενώ μία λάθος κίνηση θα τιμωρηθεί άμεσα με τον μηχανισμό των παράλληλων χτυπημάτων.

Η FromSoftware κατασκεύασε για μία ακόμη φορά ένα μαγικό boss fight, τόσο από πλευρά σεναρίου και συναισθήματος, όσο και από πλευρά μηχανισμών. Μα πραγματικά, πως το καταφέρνει αυτό το πράγμα κάθε φορά, είναι να απορεί κανείς. Όσο περνάει ο καιρός τα fights γίνονται όλο και πιο ποιοτικά και πολύπλοκα. Περίμενα πως, μετά από πέντε games και σχεδόν 100 boss-fights, θα υπήρχε κάποια δημιουργική παύση στους τίτλους. Αλλά όχι. Οι φίλοι μας στην FromSoftware συνεχίζουν ακάθεκτοι τον χαβά τους και εύχομαι αυτό να εξακολουθεί να συμβαίνει για πολλά χρόνια ακόμη.

Με νίκησε ο γιος μου; Το συναίσθημα αυτό δεν είναι τελείως δυσάρεστο.

Είναι δεδομένο πως, τις πρώτες φορές που θα αντιμετωπίσετε τον Father Owl, θα κατακλυστείτε από την ταχύτητα, τα αλλεπάλληλα combos και φυσικά το απίστευτο A.I. Το boss είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και θα χρειαστείτε αρκετές προσπάθειες για να τα βγάλετε εις πέρας. Αλλά στο τέλος η ανταμοιβή θα σας δικαιώσει, τόσο λόγω της δυσκολίας της πρόκλησης, όσο και για την σημασία της μάχης για τον ίδιο τον Sekiro.

Μόλις νικήσατε τον Father Owl στο απόγειο της δύναμή του. Θετό πατέρα του πρωταγωνιστή και έναν από τους μεγαλύτερους shinobi στη Γη. Έχετε πλέον τις ικανότητες αλλά και τα αντικείμενα για να ορίσετε την μοίρα του κόσμου.


Ο Αριστοτέλης είναι columnist στο IGN Greece και όταν δεν μαζεύει achievements ή βλέπει σειρές, μπορείτε να τον βρείτε στο Facebook.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.