Αφιέρωμα στην Κέιτ Μπλάνσετ: Από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» μέχρι την εξαιρετική «Θλιμμένη Τζάσμιν»

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Ισπανό σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ, η Κέιτ Μπλάνσετ ήταν η πρόεδρος του 71ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών. Η βραβευμένη με Όσκαρ Αυστραλή ηθοποιός, γεννήθηκε στις 14 Μαΐου του 1969 και έχει πρωταγωνιστήσει σε σπουδαίες ταινίες. Στο αφιέρωμα που...

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Ισπανό σκηνοθέτη Πέδρο Αλμοδόβαρ, η Κέιτ Μπλάνσετ ήταν η πρόεδρος του 71ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών. Η βραβευμένη με Όσκαρ Αυστραλή ηθοποιός, γεννήθηκε στις 14 Μαΐου του 1969 και έχει πρωταγωνιστήσει σε σπουδαίες ταινίες. Στο αφιέρωμα που ακολουθεί, παρουσιάζουμε πέντε χαρακτηριστικές ερμηνείες της, με αφορμή τα γενέθλιά της.

Κέιτ Μπλάνσετ / Cate Blanchett

H Κέιτ Μπλάνσετ, γεννήθηκε στις 14 Μαΐου του 1969. Η Αυστραλή ηθοποιός, μετά την αποφοίτησή της από το National Institute of Dramatic Art ενσωματώθηκε στη θεατρική ομάδα CompanyB, ερμηνεύοντας ρόλους έργων όπως αυτός της Μιράντα («Η Καταιγίδα»), της Οφήλια (Άμλετ), της Νίνα (Ο Γλάρος) κ.α.

Στη συνέχεια συνεργάστηκε με την Sydney Theater Company και διακρίθηκε τόσο στο Σίδνεϊ όσο και στο Λονδίνο με σημαντικά θεατρικά βραβεία. Αντίστοιχα, δεν άργησαν να καταφθάσουν και οι κινηματογραφικές διακρίσεις: με την ερμηνεία της στο Thank God He Met Lizzie κέρδισε το πρώτο της βραβείο AFI, ενώ ως Lucinda στο Oscar and Lucinda δέχθηκε άλλη μια υποψηφιότητα για AFI Πρώτου Γυναικείου Ρόλου.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.