Ξέσπασμα και πλεονέκτημα

Ο Ολυμπιακός ξέφυγε ακόμη και με +30, είδε τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει στην διεκδίκηση, όμως όχι μόνο δεν έχασε το ματς, αλλά πήρε άνετα τη νίκη (80-66) και το προβάδισμα για το πλεονέκτημα έδρας για τα play off της Basket League.

Ο Ολυμπιακός ξέφυγε ακόμη και με +30, είδε τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει στην διεκδίκηση, όμως όχι μόνο δεν έχασε το ματς, αλλά πήρε άνετα τη νίκη (80-66) και το προβάδισμα για το πλεονέκτημα έδρας για τα play off της Basket League. 

Οι «ερυθρόλευκοι» χάρη σε ένα ονειρεμένο πρώτο ημίχρονο, «έχτισαν» διαφορά ασφαλείας και παρότι είδαν τους «πράσινους» να μειώνουν από το -30 στο -9, δεν έχυσαν την καρδάρα με τον γάλα. Πήραν τη νίκη, κάλυψαν τη διαφορά της αναμέτρησης του πρώτου γύρου και πλέον έχουν το προβάδισμα για το πλεονέκτημα έδρας στα play off του πρωταθλήματος. 

Πρώτος σκόρερ για τους Πειραιώτες ήταν ο Σπανούλης με 17 πόντους, εκ των οποίων τους 15 σημείωσε στο πρώτο ημίχρονο, ενώ μεγάλη εμφάνιση έκαναν ο Χάκετ με 16 πόντους και ο Στρόμπερι με 14. Από του Παναθηναϊκό πρώτος σκόρερ ήταν ο Φελντέιν με 16 πόντους, ενώ είχε και 7 ασίστ. Με πέντε φάουλ αποβλήθηκαν Πάβλοβιτς, Καλάθης και Παππάς. 

Το ματς:

Οι δύο ομάδες παρουσίασαν μεγάλη νευρικότητα στο ξεκίνημα του αγώνα, αναλώθηκαν σε πολλά λάθη και έχασαν εύκολα καλάθια, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 2-4 μετά το πρώτο τρίλεπτο. Η ομάδα, πάντως,  που βρήκε πρώτη τα πατήματα της ήταν ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» με επιθετική άμυνα πάνω στη μπάλα, «εγκλώβισαν» την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς, πήγαν σε σωστές επιλογές στην απέναντι πλευρά του γηπέδου και με σερί 9-0 μπήκαν σε θέση οδηγού (11-4). Την ίδια ώρα οι «πράσινοι» έμοιαζαν να μην έχουν επιθετικές λύσεις (έψαχναν να μειώσουν με μακρινά σουτ), ενώ και στα μετόπισθεν τίποτα δεν πήγαινε καλά. Έτσι, ο Ολυμπιακός με τους Σπανούλη – Στρόμπερι να «πυροβολούν» πίσω από τη γραμμή των 6.75 μ., όσο περνούσε η ώρα διεύρυνε την διαφορά και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +18 (27-9).

Η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν βελτιώθηκε ούτε στη δεύτερη περίοδο και ο Ολυμπιακός συνέχισε το «πάρτι» που είχε στήσει στο ΣΕΦ. Οι «πράσινοι» όποτε έβρισκαν σκορ το έκαναν με τον Ραντούλιτσα, την ώρα που στην επιθετική εξίσωση των Πειραιωτών είχαν προστεθεί Μιλουτίνοφ και Αθηναίου. Έτσι, ο Ολυμπιακός με σημείο αναφοράς την άμυνα του, κυριαρχούσε κατά κράτος της ομάδας του Τζόρτζεβιτς, που έμοιαζε ανήμπορη να αντιδράσει και με τρίποντο του εξαιρετικού επιθετικά Σπανούλη ξέφυγε ακόμη και με +30 (49-19).  Ο Ραντούλιτσα συνέχισε να είναι ότι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι φιλοξενούμενοι επιθετικά μέχρι εκείνη την ώρα, όμως δεν ήταν αρκετό και ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με… αέρα 24 πόντων (53-29)

Ότι δεν είχε κάνει ο Παναθηναϊκός σε όλο το πρώτο ημίχρονο, το έκανε στην τρίτη περίοδο. Οι «πράσινοι» επέστρεψαν από τα αποδυτήρια μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο σε άμυνα και επίθεση και με ένα σερί 8-0 από δύο τρίποντα του Διαμαντίδη και ένα καλάθι του Φελντέιν έριξαν τη διαφορά κάτω από τους 20 πόντους (53-37). Στρόμπερι και Χάκετ έδωσαν επιθετική «ανάσα» στην ομάδα τους (59-45), όμως ο Ολυμπιακός δεν θύμιζε σε τίποτα την ομάδα του πρώτου ημιχρόνου. Είχε χάσει τη συγκέντρωση του, ήταν ευάλωτος αμυντικά, ενώ και στην επίθεση έμοιαζε να μην έχει λύσεις απέναντι στην άμυνα του Παναθηναϊκού (ο Γκιστ είχε βγάλει εκτός ρυθμού τον Σπανούλη). Την ίδια ώρα, οι «πράσινοι» με τον Αμερικανό φόργουορντ να κάνει σπουδαία δουλειά και στην επίθεση έριξαν τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (61-52) και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο ματς, προτού ο Παπαπέτρου με τρίποντο στην εκπνοή της τρίτης περιόδου γράψει το 66-54. 

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Παναθηναϊκός συνέχισε την αντεπίθεση του και στο τέταρτο δεκάλεπτο και έριξε ξανά τη διαφορά στους 9 πόντους (68-59). Η αντίδραση του Ολυμπιακού, πάντως, ήταν άμεση και αποτελεσματική. Ο Χάκετ με δύο σερί τρίποντα και ο Στρόμπερι με τζαμπ σουτ έστειλαν τη διαφορά στο +17 (76-59), 4:23’’ πριν το τέλος του αγώνα και ουσιαστικά έβαλε τέλος στις ορέξεις των «πρασίνων» να ανατρέψουν την κατάσταση. Φελντέιν και Παππάς έφεραν τον Παναθηναϊκό στο -11 (76-65), ωστόσο, πλέον ήταν αργά για να γυρίσει το ματς. Στον εναπομείναντα χρόνο ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε καθόλου και έφτασε άνετα στη νίκη με το τελικό 80-66. 

Τα δεκάλεπτα: 27-9, 53-29, 66-54, 80-66 

Ολυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Χάντερ 6, Σπανούλης 17 (3), Στρόμπερι 14 (2), Πρίντεζης 5, Μάντζαρης 4, Τζόνσον-Όντομ 2, Παπαπέτρου 3 (1), Μιλουτίνοφ 6, Αγραβάνης, Χάκετ 16 (3), Αθηναίου 6 (2). 

Παναθηναϊκός (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Γιάνκοβιτς, Φελντέιν 16 (2), Γκιστ 10, Καλάθης 3, Κούζμιτς 3, Πάβλοβιτς 3, Φώτσης 9 (3), Ραντούλιτσα 12, Παππάς 2, Διαμαντίδης 8 (2), Παπαγιάννης. 

Live Blog Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.