Έκθεση-κόλαφος της UEFA

Τριετή αποκλεισμό και παρακράτηση των εσόδων που είχε από το Europa League ζητεί ο πειθαρχικός επιθεωρητής της UEFA, Ζαν Σαμουέλ Λεμπά στην περίπτωση της ΑΕΚ.

Τριετή αποκλεισμό και παρακράτηση των εσόδων που είχε από το Europa League ζητεί ο πειθαρχικός επιθεωρητής της UEFA, Ζαν Σαμουέλ Λεμπά στην περίπτωση της ΑΕΚ στην έκθεση-εισήγησή του που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Goal». Ο αξιωματούχος της UEFA αναφέρει στην έκθεσή του, που έχει ημερομηνία 6 Φεβρουαρίου.

«Θα μπορούσε να αμφισβητηθεί και το αν η ΑΕΚ θα έπρεπε να λάβει μέρος στο Europa League της περιόδου 2010/11. Σε κάθε περίπτωση πάντως πρέπει να ληφθούν σκληρά μέτρα για την αποτυχία του συλλόγου να σεβαστεί τις απαιτήσεις που επιβάλλονται από τα άρθρα 65 και 66 του financial fair play. Θα ήταν επομένως σωστό πέρα από τη βασική τιμωρία της να παρακρατηθεί από το σύλλογο ένα μέρος των οικονομικών κερδών που εξασφάλισε από τη φετινή συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το πρόστιμο αυτό θα πρέπει να προστεθεί στην ποινή για τριετή αποκλεισμό του συλλόγου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Είναι απαράδεκτο να αγνοούν σύλλογοι σε τέτοιο βαθμό το financial fair play.

Επιτρέποντας σε τέτοιους συλλόγους να λαμβάνουν μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όχι μόνο υπομονεύσουμε την εικόνα του ποδοσφαίρου, αλλά ταυτόχρονα θέτουμε σε κίνδυνο το financial fair play μεταξύ τέτοιου είδους συλλόγων και αυτών που σέβονται τους κανονισμούς. Ταυτόχρονα ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος της χρεοκοπίας τέτοιων συλλόγων, γεγονός που θα έπληττε ανεπανόρθωτα το κύρος του θεσμού. Για όλους τους παραπάνω λόγους και με δεδομένο ότι ο σύλλογος δεν έχει επιδείξει κανένα σημάδι όχι μόνο συμμόρφωσης, αλλά ακόμα και προσπάθειας ή έστω και διάθεσης να βελτιώσει την κατάσταση, είναι αναγκαίο να επιβληθούν ανάλογα πειθαρχικά μέτρα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.