Ολυμπιακός: “Φάκελος γκολ”

Στο Πρωτάθλημα, μέχρι τώρα, η επίθεση είναι αυτή που καθορίζει τον πίνακα της βαθμολογίας είτε στην κορυφή του, είτε στις τελευταίες θέσεις. Ο Ολυμπιακός "ματώνει" για να σκοράρει και το πρόβλημα είναι προφανές.

Η πλέον κλισέ ατάκα που αφορά στο ποδόσφαιρο είναι ότι «η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου είναι το γκολ». Κλισέ μεν, απολύτως αληθινή δε. Μπορεί σε μία ομάδα να υπάρχουν ρόλοι με συγκεκριμένο σκοπό μέσα στο παιχνίδι αλλά νικήτρια  είναι εκείνη που θα πετύχει στο τέλος περισσότερα γκολ.  
Άλλη μία κλισέ ατάκα είναι «η επίθεση φέρνει τον κόσμο και η άμυνα τους τίτλους», όμως με πόσα μηδέν-μηδέν κατέκτησε ομάδα κάποιον τίτλο; Καλή η άμυνα αλλά θα πρέπει να… ματώσουν τα δίχτυα για να έρθουν οι τίτλοι. 
Στο Πρωτάθλημα μέχρι τώρα η επίθεση είναι αυτή που καθορίζει τον πίνακα της βαθμολογίας είτε στην κορυφή του, είτε στις τελευταίες θέσεις. 

“Ματώνει” για να σκοράρει…

Τρανό παράδειγμα ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι υποφέρουν για να σκοράρουν. Για να δουν τη μπάλα στα δίχτυα της αντίπαλης ομάδας θα πρέπει να δημιουργήσουν πολλαπλάσιες ευκαιρίες από τους ανταγωνιστές τους. 
Οι ερυθρόλευκοι έχουν σφυροκοπήσει τις αντίπαλες εστίες 152 φορές, 36 τελικές προσπάθειες περισσότερες από την δεύτερη σε αυτήν την στατιστική κατηγορία ΑΕΚ. Παρά την άκρως εντυπωσιακή δημιουργία στο παιχνίδι τους οι παίκτες του Μαρτίνς έχουν σκοράρει μόλις 13 τέρματα. Αν εμβαθύνει κανείς ακόμη περισσότερο θα καταλάβει ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα του Ολυμπιακού. Η ομάδα του Πειραιά από τα 13 γκολ που έχει πετύχει ως τώρα  έχει πάρει μόλις 4 από τους επιθετικούς της. Ένα γκολ ο Γκερέρο στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ένα ο Μάνος με τον Απόλλωνα Σμύρνης και δύο ο Χασάν με Πανιώνιο και Άρη. Η σημαντικότητα των γκολ των επιθετικών φαίνεται στο γεγονός πως τα 3 από τα 4 γκολ που προαναφέραμε ήταν ισάριθμες νίκες για την ομάδα του Ολυμπιακού (Με Πανιώνιο, Απόλλωνα Σμύρνης και Άρη). 

Οι ερυθρόλευκοι έχουν ένα πάρα πολύ παραγωγικό κέντρο, από το οποίο έχουν πάρει 6 γκολ και άλλα 3 από τους αμυντικούς τους. Εννέα τέρματα από μη επιθετικούς ποδοσφαιριστές, κάτι που σημαίνει πως αν υπήρχε ένας φορ με έφεση στο σκοράρισμα η θεωρία λέει πως ο Ολυμπιακός  θα είχε περισσότερους βαθμούς. 
Με 1 γκολ κάθε 11,7 προσπάθειες δύσκολα μπορείς να κατακτήσεις τίτλο. 

Όλοι έχουν έναν… “killer”

Ο ΠΑΟΚ από τα 17 γκολ του, έχει πάρει 6 γκολ από τον Πρίγιοβιτς, 8 από τους μέσους και τους αμυντικούς του και τρία… αυτογκόλ. 
Όπως και ο ΠΑΟΚ έτσι και η ΑΕΚ έχει ποδοσφαιριστή που έχει τραβήξει επιθετικά περισσότερο από τους άλλους κι αυτός είναι ο Πόνσε με 5 γκολ. Ο Παναθηναϊκός έχει μία εικόνα που θυμίζει Ολυμπιακό, δεν έχει φορ που να σκοράρει με άνεση, έχεις όμως ποδοσφαιριστές που του δίνουν γκολ από άλλες θέσεις.   

Ακόμα και ο Ατρόμητος με την Ξάνθη, ο δεύτερος με τον τέταρτο της βαθμολογίας έχουν επιθετικό που τραβάει… το κουπί του σκοραρίσματος. Ο Ατρόμητος έχει σκοράρει 16 γκολ από τα οποία τα 8 τα έχει σκοράρει ο Κουλούρης. Ενώ η Ξάνθη έχει σκοράρει τα λιγότερα τέρματα της 5αδας, δέκα, έχοντας τον Γιέντρισεκ με 7 τέρματα. 
Είναι δεδομένο λοιπόν, πως έτσι όπως πάει το Πρωτάθλημα, ζεις και πεθαίνεις με το γκολ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.