Το Europa League πρέπει να περιμένει…

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για την κρισιμότητα του αγώνα του Ολυμπιακού με την Ξάνθη στα «Πηγάδια» της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Δίχως αμφιβολία, η αποστολή του Ολυμπιακού στην Ξάνθη έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας και κρύβει κινδύνους. Το γεγονός πως η ομάδα της Ξάνθης πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία από την αρχή, υποχρεώνει τον Μαρτίνς και τους παίκτες του να αφοσιωθούν απόλυτα στο ματς της Θράκης, δίνοντας το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Οι «Πειραιώτες» είναι υποχρεωμένοι να πορευτούν στο μονόδρομο της νίκης, από τη στιγμή κατά την οποία βρίσκονται στο κυνήγι του ΠΑΟΚ (έξι βαθμοί χωρίζουν τις δύο ομάδες στον πίνακα). Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα δυσχεράνει την προσπάθεια ανατροπής -προς όφελός τους- της εικόνας στην κορυφή της βαθμολογίας, 

Το κακό για τους «ερυθρόλευκους» είναι το χρονικό σημείο που γίνεται το ματς στα «Πηγάδια», αφού θα διεξαχθεί μόλις λίγα 24ωρα πριν από μία ιστορική πρόκληση: τη νίκη πρόκριση επί ενός τεράστιου ευρωπαϊκού συλλόγου, της Μίλαν. Από όσα είπαμε πριν από δύο ημέρες με τον Μαρτίνς και τους παίκτες του στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη στις καθιερωμένες συνεντεύξεις πριν από τα ματς πρωταθλήματος, διαπιστώσαμε πως δεν έχουν κατά νου το ραντεβού με τους «ροσονέρι».

Στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ο νούμερο ένα στόχος της σεζόν. Ασφαλώς και η πρόκριση στη νοκ άουτ φάση του Europa League αποτελεί ένα μεγάλο κίνητρο. Αλλά πρέπει να περιμένει η ευρωπαϊκή διοργάνωση για να μην αποπροσανατολιστούν οι «Πειραιώτες».

Άλλωστε, όπως μας είπε ο Μαρτίνς, όποιος δεν είναι απολύτως συγκεντρωμένος στην Ξάνθη δε θα έχει θέση στο ματς με την ιστορική ομάδα του ιταλικού βορρά. Αν ελήφθη η δήλωση – μήνυμα του Πορτογάλου τεχνικού από τους ποδοσφαιριστές του, θα φανεί το απομεσήμερο στα «Πηγάδια». 

Εκεί, όπου η Ξάνθη αναμένεται να αμυνθεί μαζικά και να ψάξει το γκολ με αντεπιθέσεις. Σε ένα τέτοιο τοπίο, ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί ένα γρήγορο γκολ. Βρήκε δύο την περασμένη Δευτέρα στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό. Πολύ θα ήθελαν οι «Πειραιώτες» να βρουν ξανά το συντομότερο δυνατό τις λύσεις στο σχέδιο δράσης του Ράσταβατς. Και οι λύσεις δεν είναι τίποτα άλλο από τα γκολ που θα οδηγήσουν στο πολύτιμο τρίποντο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.