Ο Super Sokratis έφερε τη νίκη!

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για τη σημαντική επικράτηση του Παναθηναϊκού επί του Ατρόμητου και την εντυπωσιακή εμφάνιση του MVP Σωκράτη Διούδη.

Αν και το γκολ του Μακέντα ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο και στάθηκε αρκετό για να φύγει το Τριφύλλι με το “τρίποντο’ από το μίνι – ντέρμπι με την ομάδα του Περιστερίου, η απίθανη εμφάνιση του Σωκράτη Διούδη έπαιξε το δικό της σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. 

Ο γκολκίπερ των Πράσινων έκανε – με διαφορά – την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο συναρπαστικό παιχνίδι που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο. 

Δεν θα σταθώ τόσο στην απόκρουση του πέναλτι, καθώς ο Super Sokratis μας έχει …συνηθίσει σε τέτοιες επεμβάσεις. Άλλωστε είναι η δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν που δεν δέχεται γκολ από την “λευκή βούλα” και τα ποσοστά καριέρας που έχει στα πέναλτι είναι εξαιρετικά. 

Το σημαντικότερο είναι ότι ο Διούδης κράτησε τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι. Στο σημείο που η ομάδα του χρειαζόταν “ασφάλεια” στα μετόπισθεν. Ιδιαίτερα η εντυπωσιακή του επέμβαση στη φάση με τον Κουλούρη ήταν …όλα τα λεφτά και μοιάζει με “μισή” νίκη. 

Για κάθε ομάδα είναι σημαντικό να διαθέτει ένα καλό τερματοφύλακα. Να έχει ηρεμία στα γκολποστ και να αισθάνονται οι ποδοσφαιριστές σιγουριά στην άμυνα. Ο Διούδης πήρε εφέτος την ευκαιρία που τόσο καρτερικά περίμενε και αναδεικνύεται σε παίκτη – κλειδί για το νεανικό Παναθηναϊκό. 

Μετά τις τελευταίες “χλωμές” εμφανίσεις, οι Πράσινοι είχαν ανάγκη μια μεγάλη νίκη. Γιατί έχει τη δική της σημασία το “τρίποντο” επί του Ατρόμητου. Το Τριφύλλι κέρδισε μια ποιοτική ομάδα, με σταθερή πορεία στο πρωτάθλημα και κατάφερε να διαχειριστεί σωστά ακόμα και το κακό του εικοσάλεπτο. 

Με υπομονή και καλή κυκλοφορία μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ο Παναθηναϊκός …επανήλθε και έκανε το γνωστό του παιχνίδι. Βέβαια υπήρξαν σημαντικά εμπόδια μέχρι να καταφέρουν οι παίκτες του Δώνη να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή, κυρίως εξαιτίας της μαζικής άμυνας των φιλοξενούμενων. 

Το …άγγιγμα του Μακέντα έδωσε το γκολ που είχε ανάγκη το Τριφύλλι, ενώ στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα, αν ήταν περισσότερο προσεκτικός στο passing game και στην τελική προσπάθεια. 

Η αναγκαστική αποχώρηση του τραυματία Μακέντα, τροποποίησε τα πλάνα του Δώνη και οι Πράσινοι έχασαν αρκετή από την επιθετική τους δύναμη. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, ο Ατρόμητος πήρε περισσότερα ρίσκα στην επίθεση, οι Πράσινοι έβγαλαν νευρικότητα μετά το 70ο λεπτό, έχασαν το “καθαρό” τους μυαλό και – κακώς – προσπάθησαν κυρίως να κρατήσουν το 1-0, ωστόσο στο τέλος χαμογέλασαν. 

Ο Διούδης έκανε σπουδαίο παιχνίδι και ήταν – με διαφορά – ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού, ενώ ξεχώρισαν ακόμα ο δυναμικός Κάτσε, ο ποιοτικός Γιόχανσον και ο “αρτίστας” Μπουζούκης. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.