Είναι λύση η απομάκρυνση του Ουζουνίδη;

O Γιώργος Βασιλείου γράφει για τον αγώνα της ΑΕΚ στην Λάρισα και το 0-0 της Πρωταθλήτριας Ελλάδας, αλλά και την κριτική προς το πρόσωπο του Μαρίνου Ουζούνιδη.

Η ΑΕΚ έφερε ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΛ στο κατά γενική ομολογία και απ’ όλους “χωράφι” του AEL FC Arena και ο κακός χαμός δεν άργησε να ξεκινήσει. Με πρώτο αποδιοπομπαίο τράγο και πάλι τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Φυσικά και ο τεχνικός της ΑΕΚ έχει τις δικές του ευθύνες για το 0-0 στην Λάρισα, αλλά θα κάνω μία ρητορική ερώτηση: Εάν στο χθεσινό ματς ήταν κάποιος άλλος προπονητής, με τις συγκεκριμένες επιλογές τι περισσότερο θα παρουσίαζε; Δεν περιμένω απάντηση γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει απάντηση και ο καθένας θα το ερμηνεύσει κατά το δοκούν. 

Σύμφωνοι η εμφάνιση της ΑΕΚ δεν ήταν ικανοποιητική, αλλά έλειπε ο πιο ποιοτικός της παίκτης, ο αρχηγός Πέτρος Μάνταλος, τις πολύ καλές εμφανίσεις του οποίου κόντρα στην Ξάνθη και τη Λαμία πολλοί αμφισβήτησαν. Όταν σε ένα ρόστερ οι επιλογές είναι περιορισμένες ο Μάνταλος θα είναι πάντα μια τεράστια απουσία. Δεν έλειπε ο Μάνταλος π.χ. και είχες τον Μπακασέτα. Δεν είχες κανέναν παίκτη στον άξονα να δημιουργήσει. 

Η μπάλα έφτανε με πάρα πολλή δυσκολία στους επιθετικούς και λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου, αλλά και γιατί έλειπε ο παίκτης  στον άξονα να μοιράσει παιχνίδι. Μοράν και Γαλανόπουλος έτρεξαν, προσπάθησαν, αλλά βοήθησαν μέχρι ενός σημείου στη δημιουργία. Οι περισσότερες μπαλιές πήγαιναν είτε στον Λιβάγια, είτε στον Μπογέ που αυτοί με την σειρά τους προσπαθούσαν να τροφοδοτήσουν τον Πόνσε. Προβλέψιμο παιχνιδι από την ομάδα του Ουζουνίδη, αλλά δεν υπήρχαν και άλλοι τρόποι. Ήταν αδύνατο να βάλει τη μπάλα κάτω, να κυκλοφορήσει, να τρέξει τον αντίπαλο, να βρει ρυθμό. Δεν το επέτρεπε το γήπεδο. Και όσο και αν ακούγεται σαν δικαιολογία δεν είναι. Είναι η πραγματικότητα. Άλλο να το βλέπεις στην τηλεόραση και άλλο να το βλέπεις από κοντά. 

Κλείνοντας, διαβάζεις δεξιά και αριστερά πως η λύση για να βγει η ΑΕΚ από το αγωνιστικό αδιέξοδο είναι να φύγει ο Ουζουνίδης. Ίσως και να είναι, δεν διαφωνώ. Ποιος όμως θα τον διαδεχθεί; Ποιος θα έχει το μαγικό ραβδάκι και θα “μεταμορφώσει” αυτή την ομάδα με τις υπάρχουσες επιλογές και η ΑΕΚ θα αρχίσει να κερδίζει τον έναν αντίπαλο μετά τον άλλον; Η εκτίμησή μου είναι κανένας. 

Οπότε, ας ενισχυθεί η ΑΕΚ με 2-3 παίκτες που θα προσφέρουν πράγματα στο παιχνίδι της, που θα αυξήσουν τις επιλογές του Ουζουνίδη και αν και τότε ο έμπειρος προπονητής δεν δείξει κάτι τότε ναι να αντικατασταθεί. Επειδή όμως ο Ουζουνίδης έχει αποδείξει πράγματα στο πρόσφατο παρελθόν της Πρωταθλήτριας καλό είναι να υπάρχει υπομονή. Έτσι κι αλλιώς το πρωτάθλημα αποτελεί πλέον όνειρο θερινής νυχτός. Άλλοι είναι οι στόχοι… 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.